Maden Haberleri
SON DAKİKA

Maden Haberleri

TPAO Marmara Denizi'nde petrol arayacak

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığına (TPAO), Marmara Denizi'ndeki 3 ayrı bölge için petrol arama ruhsatı verildi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan karara göre, TPAO'ya Tekirdağ, Balıkesir ve Çanakkale illerinde bulunan deniz sahalarında 8 yıl süreyle petrol arama ruhsatı verilmesi kararlaştırıldı.

AFAD Madencileri Dört Koldan Arıyor

Erzincan’ın İliç ilçesine bağlı Çöpler köyündeki maden ocağı sahasında yaşanan toprak kaymasında kaybolan 9 işçiyi arama çalışmaları devam ediyor. Çalışmalara AFAD, TSK Arama Kurtarma, JAK, PAK, UMKE, madenciler ve sivil toplum kuruluşlarından 2 bin 722 personel katılıyor.

Balıkesir’in Doğaltaşta Gururu Ravini Mermer Bu Sene de Geleneği Bozmadı

Doğal taşa tasarımla ve ihracat yaparak değer katanlar Ege Maden İhracatçıları Birliği'nin düzenlediği Doğal Taş Gala Gecesinde ödül coşkusu yaşandı.

Türkiye'nin İlk Madencilik Lisesi Nitelikli İş Gücü Yetiştiriyor

Balıkesir'de meslekî ve teknik eğitim veren kurumlar; ülkemizin geleceğinde söz sahibi olan öğrencilerin hem teorik hem de pratik eğitimler ile ilgi alanlarında meslek sahibi olmalarına yardımcı olurken, aynı zamanda başarılı proje ve çalışmalarla ülkemizin ekonomisine katkı sağlayan nitelikli iş gücü yetiştiriyor.

Marmara’da Maden Aracı Devrildi; 2 Kişi Hayatını Kaybetti

Devrilen Araçta 2 Kişi Hayatını Kaybetti…

Miniklerden TOGG'a Tam Not

Kamu kurumlarının çalışmalarını yerinde görmek üzere incelemelerde bulunan Vali İsmail Ustaoğlu, Maden Teknik ve Arama Kuzeybatı Anadolu Bölge Müdürlüğüne ziyarette bulundu. Çalışmalar ile ilgili bilgi alan Ustaoğlu, Müdürlüğü ziyarete gelen öğrencilerle sohbet etti.

Ahilik Gelenekleri Yaşatılıyor

Balıkesir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (BESOB), Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında Mevlid-i Şerif ve lokma hayrını Balıkesir Küçük Sanayi Sitesi’ndeki Umum Madeni Eşya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Salonu’nda düzenledi.

Maden Sektöründen Z Kuşağına Burs ve İş İmkanı

Maden sektörü; maden, jeoloji, jeofizik ve cevher hazırlama mühendisliklerini seçen başarılı gençlere asgari ücret tutarında burs veriyor

AHMET AKIN: Çiftçi Kazanacak Madenci Hakkını Alacak

Saha çalışmalarını hız kesmeden sürdüren CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Millet İttifakı iktidarında Savaştepe ve Soma’nın makus talihini yeneceğini söyledi.

Ak Parti İl Başkanı Dt Ekrem Başaran: “Cumhurbaşkanımız Bandırma’da Bor Karbür Üretim Tesisini Açacak”

BAŞKAN BAŞARAN: “TÜM HALKIMIZI CUMHURBAŞKANIMIZI KARŞILAMAYA DAVET EDİYORUZ” Bandırma Eti Maden Bor Karbür Üretim Tesislerinin açılışına yapacak olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı karşılamak için hazırlandıklarını belirten AK Parti Balıkesir İl Başkanı Dt. Ekrem Başaran, “Balıkesirliler olarak, AK Parti Teşkilatları olarak Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı Bandırma Bor Karbür Üretim Tesislerinin açılışı öncesi karşılamaya hazırlanıyoruz. Tüm halkımızı, Türkiye Yüzyılının vizyon projelerinden biri olan Bor Karbür Üretim Tesislerinin açılışına ve Cumhurbaşkanımızı karşılamaya davet ediyoruz.

Egeli Madencilerin 2023 Hedefi 1 Milyar 400 Milyon Dolar İhracat

Doğaltaş ihracatında Türkiye’de lider olan Egeli madenciler geçtiğimiz yılı başarılı ihracat artışıyla geride bıraktı. Ege Maden İhracatçıları Birliği, 2023 yılında yüzde 15'lik artışla 1,4 milyar dolar ihracat hedeflediklerini açıkladı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın: “Teknoloji ve Bilimle Maden Kazalarını Engellemek Mümkün”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Amasra’da 41 maden emekçisinin hayatını kaybettiği facianın ardından Almanya’da madencilik alanında iş güvenliği teknolojilerini ve uygulamalarını inceledi.

Vali Şıldak'tan Küçük Sanayi Sitesine Ziyaret

Her gün farklı kesimlere yaptığı ziyaretlerle, alanda devletin ilgisini hissettiren Vali Hasan Şıldak, mesaisine Küçük Sanayi Sitesi ile Madeni Eşya Esnaf ve Sanatkârlar Odasını ziyaretle başladı.

Balıkesir’de Maden Şehitleri İçin Mevlid Okutuldu

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Bartın’ın Amasra İlçesi’ndeki maden ocağı patlamasında hayatını kaybeden 41 maden şehidi için “41 Şehit, 41 Hatim” programı düzenleyerek Zağnos Mehmed Paşa Camisi’nde Mevlid-i Şerif ve dua okuttu.

Yerin 400 Metre Altında İftar Daveti

AK Parti Balıkesir Milletvekili Av. Adil Çelik, Balya’da faaliyet gösteren Eczacıbaşı/Esan Kurşun Çinko İşletmesi’nde, yerin 400 metre altında maden işçileri ve şirket yetkilileri ile birlikte düzenlenen iftar yemeğine katıldı.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nden İddialara Yanıt

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, 1 Mart 2022 tarihli Resmî Gazetede, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nca yayımlanan Maden Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına dair yönetmeliğin bazı kişi ve kuruluşlarca “zeytin alanlarında maden aranmasına izin verdiği” iddiasına yönelik olarak basın açıklaması yayımladı.

Av.Adil Çelik:" Balya’da Madencilik Yüksekokulu Eczacıbaşı 'na yakışır"

AK Parti Balıkesir Milletvekili Av.Adil Çelik, Balya’da faaliyet gösteren Eczacıbaşı/Esan Kurşun Çinko İşletmesine ziyarette bulundu.

Türkiye’nin İlk Maden Lisesi Balıkesir’de Açıldı

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez İvrindi İlçesinde yapımı tamamlanan Nurettin Çarmıklı Madencilik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve TÜMAD İvrindi Altın-Gümüş Madeni İşletmesinin açılış töreni için Balıkesir’e geldi.