Mavi Bayrak Haberleri
SON DAKİKA

Mavi Bayrak Haberleri

BBB, MAVİ BAYRAKLI PLAJ SAYISIYLA REKOR KIRDI

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin; planlı ve akılcı çalışmalarıyla 2022 yılında 31 olan Mavi Bayrak sayısı, 2023 yılında 46’ya yükseldi. İller bazında 5. sıradan 4. sıraya yükselen Balıkesir, belediyeler arasında 1. sıraya oturdu. Ayrıca Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, 18 Mavi Bayraklı Plajıyla rekor kırarak “Türkiye’de en fazla Mavi Bayrak sahibi olan Belediye” unvanını almaya hak kazandı.

Sahiller 9 Günlük Bayrama Hazır

Kuzey Ege ve Güney Marmara’nın incisi Balıkesir, 46 mavi bayraklı plajı ile yerli ve yabancı turistleri bekliyor. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi; modern duş, cankurtaran kulesi, soyunma kabini, tuvalet üniteleri ile yaşlı ve engelli vatandaşların denize daha rahat girebilmesi için plajlara rampalar yerleştiriliyor.

Balıkesir Mavi Bayrak’ta Türkiye Dördüncülüğüne Yükseldi

 2022 yaz sezonunda İlimizde 31 olan Mavi Bayraklı plaj sayısı yapılan çalışmalarla 2023 yaz sezonunda 46’ya yükseldi. İl olarak Türkiye genelindeki Mavi Bayrak ödüllü plaj sıralaması ise 5’inci sıradan 4’üncü sıraya yükseldi.

Büyükşehir’den Balıkesir’e Dalış Köyü

Turizmi 20 ilçe ve 12 aya yaymak için çalışmalarını sürdüren Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Gömeç Karaağaç’ta mavi bayraklı plajları ve su altı heykel galerisini kapsayan büyük bir alanda Dalış Köyü inşa etmek için çalışmaları başlattı.

Mavi Bayraklı Plaj Sayısının Arttırılması Çalışmaları Değerlendirildi

Ulusal ve uluslararası niteliği ile turizm açısından büyük önem taşıyan mavi bayraklı plaj sayısının arttırılması için Vali Hasan Şıldak’ın öncülüğünde başlatılan Mavi Bayrak Çalışmasının faaliyetleri toplantı ile değerlendirildi.

Akçay Yeni Mahalle Plajı’na Mavi Bayrak…

Kuzey Ege’nin incisi Edremit’te belediyenin çevre dostu çalışmaları ile Akçay Yeni Mahalle Halk Plajı Mavi Bayrak ödülüne layık görüldü.

Mavi Bayraklı Plajlarda Çocuklara Çevre Eğitimi

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi her yıl olduğu gibi bu yıl da “Mavi Bayrak” kriterleri kapsamında çevre bilinçlendirme eğitimlerini sürdürüyor. Dünyaca ünlü Sarımsaklı Plajı’ndan etkinliklerini başlatan Büyükşehir Belediyesi, çocuklara yönelik bilinçlendirici aktiviteler gerçekleştirerek hem bilinçlendirdi hem de eğlendirdi.

Balıkesir’e 3 Yeni Mavi Bayrak

Türkiye’de mavi bayrak sahibi ilk kamu tesisi olmaya hak kazanan Ayvalık Vilayetler Evi Otelinin Bayrağı göndere çekildi.