Milli Eğitim Bakanlığı Haberleri
SON DAKİKA

Milli Eğitim Bakanlığı Haberleri

"KUTADGU BİLİG" BALIKESİR İL PANELİ DÜZENLENDİ

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan "Oku- Yorum, Yazı-Yorum" projesi kapsamında; Kutadgu Bilig Balıkesir İl Paneli İstanbulluoğlu Sosyal Bilimler Lisesi koordinesinde gerçekleştirildi.

"Dilimizin Zenginlikleri Projesi" Seferberliği Sürüyor

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan; öğrencilerin kültür taşıyıcısı olan dilimizi iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlayan "Dilimizin Zenginlikleri Projesi" Balıkesir'de farklı etkinliklerle verimli bir şekilde sürdürülüyor.

Okullarda "Hareketli Yaşam ve Sportif Faaliyetler" Devam Ediyor

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan, İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen "Hareketli Yaşam ve Sportif Faaliyetler" eğitim kurumlarında öğrenci, öğretmen ve çalışanlarımızın katılımıyla devam ediyor.

GELECEĞİN ŞAMPİYONLARINI KEŞFEDİYORUZ

Millî Eğitim Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında imzalanan İşbirliği Protokolüne dayanılarak hayata geçirilen Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Programın 2023-2024 Eğitim-Öğretim dönemi, Genel Tarama ve Test Ölçümleri ilçelerimizde başladı.

Geleceğin Şampiyonları Keşfediliyor

Millî Eğitim Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında imzalanan İşbirliği Protokolüne dayanılarak hayata geçirilen Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Programın 2023-2024 Eğitim-Öğretim dönemi, Genel Tarama ve Test Ölçümleri ilçelerimizde başladı.

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Balıkesir'de Başarıyla Uygulanıyor

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan; öğrencilerin dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlayan "Dilimizin Zenginlikleri Projesi" Balıkesir'de farklı etkinliklerle etkili bir şekilde sürdürülüyor.

Genç Seyyahlar Değişim Programı ile Balıkesir'de

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün "Evliya Çelebi Öğrenci Değişim Programı" çerçevesinde, Balıkesir; Batmanlı genç seyyahlarını misafir ediyor.

Esnafa Öğretmenler Günü’ne Özel İndirim Protokolü

Resmî Gazete’de yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmenler Günü Kutlama Yönetmeliği 11. maddesi gereği 24 Kasım öğretmenler günü haftasında ve yıl içinde öğretmenlerimize yönelik indirim kampanyalarının düzenlenmesine ilişkin BESOB ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında protokol imzalandı.

Oyun; Çocuklarımızın Dili, Oyun Materyalleri ise Kelimeleridir

Millî Eğitim Bakanlığımızın "Erken Çocukluk Eğitiminde Kalite ve Erişimin Artırılması" projesi kapsamında; okul öncesi öğretmenlerimize yönelik olarak düzenlediği "Oyun Yoluyla Öğrenme Eğitimi" kursu, Balıkesir'de verimli bir şekilde tamamlandı.

Balıkesir'de 3983 Öğrenci DYK Hazır Bulunuşluk Sınavına Katıldı

Milli Eğitim Bakanlığı Destekleme ve Yetiştirme Kursları (DYK) Yönergesi'ne uygun olarak hazırlanan "DYK Hazır Bulunuşluk Sınavı" İl Milli eğitim Müdürlüğü Ar-Ge birimi tarafından Balıkesir genelinde 174 kurs merkezinde başarıyla uygulandı.

Okullarda ISO Seferberliği

Millî Eğitim Bakanlığının talimatları doğrultusunda Balıkesir'de kurumların emniyetli ve sağlıklı bir hale getirilmesi adına İl Millî Eğitim Müdürlüğü koordinasyonu ile başarılı çalışmalar sürdürülüyor.

OKULUMDA ‘KAN’PANYA VAR

Millî Eğitim Bakanlığı ve Kızılay iş birliği içerisinde, kan ihtiyacının karşılanması hususunda hayata geçirilen projeler ile önemli başarılara imza atılıyor. 

Okul Öncesinde Eğitim Seferberliği

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından eğitimde fırsat eşitliğini artırmak ve okul öncesi eğitime erişimi yaygınlaştırmak amacıyla yapılan çalışmalar Balıkesir’de güçlü bir şekilde sürdürülüyor.

Balıkesir’in Her Noktasında Eğitim Yatırımı Seferberliği

Milli Eğitim Bakanlığının eğitime sunduğu geniş imkânlar doğrultusunda bina güçlendirmesi kararı verilen ve inşaatı tamamlanan okullar ile Eğitim Kenti Balıkesirimizin eğitim alt yapısı güçlenerek geleceğin temelleri sağlam atılıyor.

Balıkesir’de Okullara 319 Yeni Kütüphane

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığının da desteğiyle ülke  genelinde başlatılan "Kütüphanesiz Okul Kalmayacak" projesi ilimizde başarılı bir şekilde  yürütüldü.

ÖĞRETMENLER ÖZEL ÖĞRENCİLERE DESTEK İÇİN MALATYA’DA

Milli Eğitim Bakanlığının deprem bölgesindeki özel gereksinimli çocukların eğitim hayatına devam edebilmesi için başlattığı “Özel Eğitim Destek Çadırı” uygulamasını yürütmek amacıyla Balıkesir’den 4 özel eğitim öğretmeni yola çıktı.

Gönüllü Öğretmenler Hatay'da

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgelerde, 8 ve 12. sınıf öğrencilerinin sınavlara hazırlık sürecine destek olmak amacıyla Millî Eğitim Bakanlığı tarafından DYK noktaları oluşturuldu.

Okul Öncesinde Haftada 5 Gün "Ücretsiz Yemek" Uygulaması Başladı

Milli Eğitim Bakanlığı eğitime erişimi artırmak için sosyal politikalarla öğrencileri desteklemeye devam ediyor.

İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı Basın Toplantısı Düzenledi

Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, Öğretmen evinde basın mensuplarıyla biraya geldi.

Aile Okulu Sıralarında Bu Kez Muhtarlar Var

Ailelerin farklı eğitimlerle çok yönlü desteklenmesi amacıyla Millî Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan, kapsamı her geçen gün genişleyen "Aile Okulu" projesine muhtarlar da dâhil edildi.

Meslek Liseliler Hem Çalışıyor Hem Okuyor Hem de Ailelerine Katkı Sunuyor

Milli Eğitim Bakanlığı’nın hedefleri doğrultusunda mesleki eğitim merkezlerinde çırak ve kalfa sayısı bir yıl gibi kısa bir sürede 7 katı aşarak 159 binden 1 milyon 200 bine yükseldi. Balıkesir’de ise çırak ve usta adayı sayısı 2022 yılı sonu itibarıyla 13.023’e ulaştı.

Balıkesir'de 19 Bin 573 Öğrenciye Ücretsiz Yemek İmkânı

Milli Eğitim Bakanlığı, eğitimde fırsat eşitliğini güçlendirmek adına hayata geçirdiği sosyal politikalarla, öğrencilerin desteklendiğini açıkladı. 

Bakan Özer'den Alev Öğretmen ve Öğrencilerine Sürpriz

Görev yaptığı köy okulunu özverili çalışmalarıyla çocukların çok sevdiği bir mekân hâline getiren Alev Öğretmen ve öğrencilerinin oyun ve hobi bahçesi hayali, Bakan Özer'in talimatıyla gerçek oluyor.

Balıkesir Olgunlaşma Enstitüsü'nün Hazırlıkları Yapılıyor

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’ne bağlı olarak bu yıl içerisinde kuruluşu gerçekleştirilen Balıkesir Olgunlaşma Enstitüsü’nün başlangıç aşaması hazırlıkları ve gelişimiyle ilgili konular Vali Hasan Şıldak başkanlığında yapılan toplantı ile değerlendirildi.

Bu Gençler Balıkesir'in Akıl ve Zeka Küpleri

Milli Eğitim Bakanlığı ile Tüm Akıl ve Zeka Oyunları Federasyonu (TAZOF) iş birliği ve Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi çerçevesinde düzenlenen Türkiye Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası Balıkesir İl Finallerinde dereceye giren öğrencilere ödüllerin verildiği tören, Vali Hasan Şıldak’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

‘Çocuklar Okusun Kütüphaneler Kitapla Dolsun’

Milli Eğitim Bakanlığının başlattığı “Çocuklar Okusun Kütüphaneler Kitapla Dolsun” isimli kitap kampanyasına, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nden destek. Belediyeye ilk kitap bağışını yapan 1. sınıf öğrencisi Umut Örs “Bağışladığım kitaplar; ablamdan bana, benden de kitapları olmayan çocuklara miras kalsın” dedi.

İstiklal Marşı Ve Mehmet Akif Ersoy Gezici Sergi Tırı Balıkesir’deydi

Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile Sebîlürreşad Tarih Kültür Eğitim ve Medeniyet Derneği arasında imzalanan iş birliği protokolü ile milli ruhu Anadolu’ya taşımak için Edirne’den yola çıkan, Anadolu Yolunda "Yüreklerde Akif, Dillerde Hürriyet" temalı İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy Gezici Sergi Tırı'ı Balıkesir’deydi.

TOBB’dan Balıkesir’e 7 Yeni Okul

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan Ulusal Eğitime Katkı Protokolü ile 154 ilçeye 154 yeni okul kazandırılacak. Yeni yapılacak okulların 7'si Balıkesir'in Oda ve Borsa bulunan ilçelerine yapılacak.

Okul Sporları Ödülleri Verildi

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğinde gerçekleştirilen okul sporları turnuvalarında dereceye giren sporculara madalyaları ve kupaları “Okul Sporları Ödül Töreninde” verildi.

TOBB 154 ilçeye 154 yeni okul kazandıracak

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından, Milli Eğitim Bakanlığı ile imzalanan Ulusal Eğitime Katkı Protokolü sayesinde, 154 ilçeye 154 yeni okul kazandırılacak.