Osb Haberleri
SON DAKİKA

Osb Haberleri

BALIKESİR’İN 26 YILLIK HAYALİ YÜCEL YILMAZ’LA GERÇEĞE DÖNÜŞÜYOR

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, OSB Yolu’nun 3. Etabında AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Belgin Uygur ile birlikte incelemelerde bulundu. Planı 1998’da çizilen yolu; şehri birleştirerek irade koyup, 26 yıl sonra gerçeğe dönüştüren Başkan Yılmaz “Mayıs’ın sonunda tretuvarlarıyla, yağmur kanallarıyla bu yolu da trafiğe açmış olacağız. Şehrimize hayırlı, uğurlu olsun.” dedi.

“Bu ekiple BALOSB’ ye yatırımları getirdik. Sırada Altıeylül var.”

Cumhur İttifakı Altıeylül Belediye Başkan adayı Mesut Eray, önceki dönem Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ ın da katıldığı 2. Gündoğan Mitingi’nde Altıeylüllü seçmenlere seslendi. Eray,” BALOSB’ ye yatırımları getiren ekip burada. 1 Nisan’dan sonra da aynı şekilde güç birliği ile Altıeylül’ ü müreffeh bir ilçe yapacağız.” dedi.

ÜLKÜ YOLU AÇILIŞINDA MÜJDELER SIRALANDI

Göreve geldiği günden bu yana hayata geçirdiği hizmetlerle Edremit’in sorunlarını bir bir çözüme kavuşturan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Körfez trafiğini rahatlatacak Ülkü Yolu’nun açılışını Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin de katılımlarıyla gerçekleştirdi. Edremit’e Tarım OSB ve arıtma müjdesi veren Başkan Yılmaz’a, Bakan Özhaseki bu güne kadar olduğu gibi bundan sonrada projelerinde tam destek vereceklerini söyledi.

 Mesut Eray saha çalışmalarına hızlı başladı.

Cumhur İttifakı Altıeylül Belediye Başkan adayı Mesut Eray, aday olarak açıklandığı 2 Şubat tarihinden itibaren, baba ocağı Ayvatlar’dan başladığı mahalle ziyaretlerinde, merkez ve kırsal olmak üzere 13 mahallede vatandaşlarla buluştu.

Büyükşehir’den BALOSB’ye TIR otoparkı ve sosyal tesis

Gün geçtikçe büyüyen ve gelişen BALOSB’nin; 55 araçlık TIR otoparkının kapasitesini 120’ye çıkaran Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, 43 dönüm arazi üzerinde kurulan alana sosyal tesisler de kazandırdı. Bu sayede Balıkesir’de üretilen ürünleri taşıyan TIR şoförleri için A’dan Z’ye tüm ayrıntılar düşünülerek sağlıklı bir ortam oluşturuldu.

OSB YOLU 3. KISIM ŞEHİR TRAFİĞİNE NEFES ALDIRACAK

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Organize Sanayi Bölgesi’nin trafiğini rahatlatmak amacıyla başlattığı 3 etaplı 4 bin 700 metrelik OSB Yolu’nun Çayırhisar Mahallesi içerisinden geçen 3. kısmındaki çalışmaları yerinde inceledi.

Jeotermal Tarım için Gönen'de toplantı yapıldı

Vali İsmail Ustaoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın katılımıyla Balıkesir Gönen Tarıma Dayalı İhtisas (Jeotermal Kaynaklı) Sera Organize Sanayi Bölgesi (Gönen TDİOSB) Müteşebbis Heyet Toplantısı Gönen’de gerçekleştirildi.

OSB YOLU 3 KISIM TAM GAZ

Organize Sanayi Bölgesi’nin trafiğini rahatlatmak amacıyla başlatılan 3 etaplı 4 bin 700 metrelik OSB Yolu’nun Çayırhisar Mahallesi içerisinden geçen 3. kısmında çalışmalar sürüyor. Asfalt çalışmalarının başladığı 3. kısım yol tamamlandığında şehir trafiği rahat bir nefes alacak.

Balıkesir İhracatı Mayıs Ayında 100 Milyona Dayandı

2023 yılında başarılı bir grafik ortaya koyan Balıkesir, mayıs ayında ihracatını yüzde 38 artırarak 68 milyon dolardan 94 milyon dolara ilerledi.

OSB Genişliyor, İstihdam Büyüyor

Son 5 yılda 95 fabrikadan 161 fabrikaya, 4 bin 800 istihdamdan 17 bin kişi istihdama ulaşan Türkiye’nin sayılı organize sanayi bölgelerinden BALOSB’de son tahsis edilen parsellerde Eyüp Sabri Tuncer, Sarten Ambalaj, Akçalı Kimya, Nestlé gibi toplam 48 firma faaliyete başlayacak. OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hüseyin Bekki, Yücel Yılmaz’ın büyük çabalarıyla OSB’nin 3 kat büyüdüğünü ve bir buçuk yıl içerisinde de 10 bin Balıkesirli gencin istihdam edileceğini söyledi.

Balıkesir Ticaret Odası’nın OSB Mesaisi… 

Balıkesir Ticaret Odası Mayıs ayı olağan Meclis Toplantısı Meclis Başkanı Okan Telaşeli başkanlığında Sanayi Odasında meclis üyelerinin katılımlarıyla gerçekleştirildi. Toplantı sonrası Yönetim Kurulu Başkanız Rahmi Kula yaptığı konuşmada Odanın Mayıs ayı çalışmalarından ve Balıkesir Organize Sanayi Bölgesindeki yeniliklerden bahsetti.

Vali Şıldak'tan OSB'de İncelemeler

Vali Hasan Şıldak Organize Sanayi Bölgesi alanı içinde yapımı tamamlanan Gümrük Müdürlüğü Hizmet Binasında incelemede bulundu.

2 NİSAN DÜNYA OTİZM FARKINDALIK GÜNÜ

Otizm spektrum bozukluğu (OSB) doğuştan gelen, yaşamın ilk üç yılında belirti veren, sosyal-iletişimsel alanda belirgin yetersizlikleri olan, sınırlı, tekrarlayıcı davranışlar ve ilgi alanları ile seyreden bir bozukluktur

BALOSB'nin Heyecan Verici Gelişmeleri Bakan Varank’a Aktarıldı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Kuvâ-yi Milliye şehri Balıkesir'de Organize Sanayi Bölgesinde incelemelerde bulundu.

Balıkesir’de Gelişen OSB’lerle Sanayi Güçleniyor

Balıkesir genelindeki Organize Sanayi Bölgelerinin mevcut durumu Vali Hasan Şıldak başkanlığında yapılan toplantı ile değerlendirildi.

Cumhurbaşkanı Balıkesirliler İle Buluştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuva-yı Milliye Meydanı'nda düzenlenen, "Balıkesir OSB, Çamlık Millet Bahçesi, Ardıçtepe Barajı ile Yapımı Tamamlanan Diğer Projelerin Toplu Açılış Töreni"ne katılarak bir konuşma yaptı.

BALOSB Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti

BALOSB Müteşebbis Heyet Başkanı ve Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi’nde yapılan ve yapılacak olan projeler hakkında bilgilendirme yapmak için basın mensuplarıyla bir araya geldi.

BALOSB Projeleri Hayata Geçiyor

Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi toplam 1449 ha alanda üretim yapan firmalarıyla Balıkesir’in ilk ve en büyük organize sanayi bölgesidir. 2015 yılında 4 bin kişiye istihdam sağlanırken ulaşım projeleriyle birlikte odak noktası haline gelen Balıkesir OSB bugün üretim yapan 165 fabrika ile 16.500 kişiye istihdam sağlamaktadır.

Kamyon Ve Servis Sürücüleri OSB Yolunu Değerlendirdi

Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi’ne ulaşmak için 12 Eylül itibarıylayeni yolu kullanmaya başlayan servis ve ağır tonajlı araç sürücüleri, uygulamadan duydukları memnuniyeti anlattı. Sürücüler, “Sıkışmadan, beklemeden keyifle ulaşımımızı sağladık” dedi.

OSB yolu, ağır tonajlı ve servis araçlarına kapanıyor

Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Kavşağı ile Yakup Şevki Paşa Caddesi’nin Dokuma Caddesi ile kesişimi arasında kalan yol ağır tonajlı araçların ve servis araçlarının kullanımına 12 Eylül tarihinden itibaren kapanıyor. Araçlar, yeni Organize Sanayi Bölgesi bağlantı yolunu kullanacak.

Milletvekili Canbey: "BALOSB büyüyor, gelişiyor."

AK Parti Balıkesir Milletvekili Dr. Mustafa Canbey, Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi'nde ziyaretlerde bulundu. Canbey BALOSB’de faaliyet yürüten; Ekosinerji Elektrik, Erdallar Ticaret, Döşemenler Otomotiv ve Yarış Kabin firmalarını ziyaret etti. Ziyaretlerinde Milletvekili Canbey’e; Balıkesir Sanayi Odası Başkanı Nazmi Yarış, Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan ve AK Parti Karesi İlçe Başkanı Yusuf Hocaoğlu eşlik etti.

OSB İkinci Kısım Yolu Trafiğe Açılıyor

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, OSB’nin trafiğini rahatlamak amacıyla yapımına başladığı alternatif yolun, birinci kısmının ardından şimdi de ikinci kısmını trafiğe açmaya hazırlanıyor. Yolun üçüncü kısmı olan Çayırhisar - Paşaalanı mahalleleri bağlantı yolunun da yapımı kısa sürede başlayacak.

Vali Şıldak'tan OSB'de Ziyaretler

Vali Hasan Şıldak, büyüyen ve gelişen Organize Sanayi Bölgesi ile sanayi şehri olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Balıkesir'de özel sektör çalışmalarını ziyaretlerle yerinde incelemeye devam ediyor.

Ak Parti Balıkesir Milletvekili Çelik: “Balıkesir Yatırımcıların Gözdesi Olan Bir İl”

Ak Parti Balıkesir Milletvekili Adil Çelik, HABERCİ gazetesine yaptığı ziyarette Hızlı Tren projesinden Organize Sanayi Bölgesi’ndeki gelişmelere, 400 yataklı Devlet Hastanesi ek bina yapımından Balıkesir Merkez Havaalanı konusunda yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Balıkesir Gümrük Müdürlüğü’nün Kuruluşu Tamamlandı

30.05.2022 tarihi itibariyle Balıkesir Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü Binasının zemin katında hizmet vermeye başlayan Balıkesir Gümrük Müdürlüğü beş personeli ile mesai yapıyor.

Sanayiciler Alman Başkonsolosuna Balıkesir'i anlattı ve OSB'yi gezdirdi 

Almanya Başkonsolosu Johannes Regenbrecht Balıkesir’in Organize Sanayi Bölgesi yatırım olanakları, lokasyonu, ürün çeşitliliği ve kapasitesi, turizmi, ulaşımı ve lojistiği hakkında bilgilendirildi.

Milletvekili Uygur’dan Kadın İstihdamına Tam Destek

AK Parti MKYK Üyesi, Balıkesir Milletvekili Av. Belgin Uygur Balıkesir Organize Sanayi Bölgesini ziyaret etti. Balıkesir OSB de Kadın Çalışan oranı yüksek olan fabrikalarda incelemede bulunup işletmecilerinden bilgi aldı.

OSB 2. Kısım Yol Çalışmaları Başladı

Organize Sanayi Bölgesi’nin trafiğini rahatlatmak amacıyla hizmete kazandırılan OSB Yolu’nun 2. kısım yol yapım çalışmaları başladı. 2. kısım yolun trafiğe açılması ile birlikte, Bahçelievler Mahallesi ve İzmir Yolu bağlantı noktası tamamlanmış olacak.

Mustafa Canbey, TBMM'de yatırımcıları Balıkesir'e davet etti.

“Yatırım arayışında olan tüm firmaları; teknolojiye değer veren, yeşil kalkınma hedefini önceleyen bir OSB olan Balıkesir Organize Sanayi Bölgemize yatırım yapmaya davet ediyorum.”