Osmaniye Haberleri
SON DAKİKA

Osmaniye Haberleri

Vali Hasan Şıldak Balıkesir’e Döndü

Vali Hasan Şıldak deprem sebebiyle gittiği Osmaniye’deki görevini tamamlayarak Balıkesir’e döndü.

Psikososyal Destek Programları Devam Ediyor

Merkez üssü Kahramanmaraş Pazarcık ilçesi olmak üzere Malatya, Diyarbakır, Şanlıurfa, Gaziantep, Kilis, Hatay, Adana, Osmaniye, Adıyaman illerinde 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen ve birçok ilimizde de hissedilen deprem sonrasında Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü koordinasyonunda Psikososyal Destek Hizmetleri başlatıldı.

Balıkesir’ İn İş Gücü Malatya’ Da

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, belediyenin iş gücünü Osmaniye ve Kahramanmaraş’ın ardından şimdi de Malatya’nın yaralarını sarmak için harekete geçirdi. 300 iş makinesi 500’ü aşkın personel ile enkaz kaldırma çalışmalarını yürütecek olan ekipler bir yandan da Aşevi TIR’ında günlük 15 bin sıcak yemek çıkarıp, yardımseverlerin gıda, giyim gibi ihtiyaç malzemelerini de depremzedelere ulaştıracak.

Balıkesir, Osmaniye'de Depremin Yaralarını Sarıyor

Merkez üssü Kahramanmaraş olmakla birlikte 10 İli etkileyen depremlerin ardından Osmaniye'de görevlendirilen Vali Hasan Şıldak, bölgedeki çalışmaların koordinasyonunu aralıksız sürdürüyor.

BASKİ, Osmaniye İçme Suyu Şebekelerini Tek Tek Onarıyor

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi deprem bölgesinde sosyal yardımlarını sürdürürken bir yandan da bölgenin şehir şebeke suyunda meydana gelen arızaları çözerek musluklardan suyun akmasını sağlıyor.

24 Kişilik UMKE Ekibi Yola Çıktı

Afet bölgesinde sunulacak sağlık hizmetlerinde görev almak üzere Osmaniye, Adıyaman ve Kahramanmaraş’a, 24 kişilik UMKE ekibi yola çıktı.

Deprem Bölgesinde Yürütülen Çalışmalarda Son Durum / BAKOM

Deprem Bölgesinde Yürütülen Çalışmalarda Son Durum / BAKOM

‘Ateş’ Yürek Isıtmak İçin Çalışıyor

Pazartesi gece saatlerinde Osmaniye’ye ulaşarak arama kurtarma çalışmalarına katılan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Yıldız Arama Kurtarma Birliği, iki vatandaşı enkaz altından kurtarırken Ateş adlı kurtarma köpeği ise nokta atışı yeteneği ile bölgede büyük rol aldı.

BASKİ Osmaniye için seferber oldu

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi deprem bölgesi için tüm gücüyle seferber oldu. Büyükşehir, 313 görevli ve 216 araç ile Osmaniye’de görev yaparken; BASKİ 63 personel ve 43 araç ile arama-kurtarma çalışmalarına destek oluyor.

Yardım TIR’ları Bölgeye Ulaşıyor

Balıkesirli vatandaşların Balıkesir’den deprem bölgesine kurduğu gönül köprüsü sayesinde acil yardım malzemelerini taşıyan TIR’lar Osmaniye’ye ulaşmaya başladı. Başkan Yılmaz bizzat kendisi kolilerin ihtiyaç sahiplerine ulaşmasını sağlıyor.

39 Araç 79 Personel Deprem Bölgesine Gidiyor

Köpekli Yıldız Arama Kurtarma Birliği’ni bölgeye sevk eden Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, İçişleri Bakanlığı’nın talimatıyla Balıkesir Valiliği koordinasyonunda 39 araç, 79 personel ile Osmaniye İli’ne bugün yola çıkıyor. Aynı zamanda da Büyükşehir Belediyesi, il genelinde de karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor.

Balıkesir, Depremin Yaralarını Sarmak İçin Yola Çıktı

Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 ilde hissedilen depremin yaralarını sarmak için Köpekli Yıldız Arama Kurtarma Birliği bölgeye sevk edildi. Osmaniye İlinde koordinasyonu sağlamak için Balıkesir Valisi Hasan Şıldak ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz bölgeye hareket ediyor.