Otobüs Haberleri
SON DAKİKA

Otobüs Haberleri

Büyükşehir’den bayram boyunca ulaşım ücretsiz

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, Ramazan Bayramı süresince toplu taşıma araçlarını ücretsiz yaptı. İlk kez Bandırma şehir içi otobüsleri de ücretsiz oldu.

Yücel Yılmaz’dan ‘Sağlıkçı Kart’ müjdesi

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, sağlık çalışanları için toplu taşıma hizmetlerinden yüzde 40 indirimli yararlanabilecekleri “Sağlıkçı Kart” müjdesini açıkladı. Böylelikle sağlıkçılar; belediye otobüslerinden 7,5 liraya, özel tolu taşıma araçlarından ise 10 liraya faydalanabilecek.

 Yücel Yılmaz’dan ‘Sağlıkçı Kart’ müjdesi

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, sağlık çalışanları için toplu taşıma hizmetlerinden yüzde 40 indirimli yararlanabilecekleri “Sağlıkçı Kart” müjdesini açıkladı. Böylelikle sağlıkçılar; belediye otobüslerinden 7,5 liraya, özel tolu taşıma araçlarından ise 10 liraya faydalanabilecek.

Yolcu otobüsü devrildi: 1 ölü, 20 yaralı

Edremit’te yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu 1 kişi hayatını kaybetti, 20 kişi yaralandı.

Balıkesir’in terminalleri modern, konforlu ve güvenli

İlçelerde yetersiz ya da atıl durumda bulunan otobüs terminallerini bir bir yenileyerek modern, konforlu ve güvenli bir hale getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz göreve geldiği günden bu yana; 8 terminali yeniledi, 5 terminalde de yenileme çalışmalarına devam ediyor.

Büyükşehir, eğitimli şoförlerle kaliteli ulaşım hizmeti sağlıyor

Vatandaşların güvenliğini ve konforunu ön planda tutarak günlük ortalama 33 bin yolcuya, 296 otobüs şoförüyle hizmet veren Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, şoförlerinin eğitimlerini ara vermeden devam ettiriyor.

Büyükşehir, yeni toplu taşıma araçlarını görücüye çıkardı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, toplu ulaşımı her daim genç ve güçlü tutuğu araç filosuyla daha güvenli, konforlu ve kaliteli hale getiriyor. 58 yeni aracı daha bünyesine katacak olan Büyükşehir, 19 Aralık’ta hizmete alacağı otobüsleri, şehrin farklı noktalarında sergilemeye başladı.

BALYA'DA TERMİNAL VE İTFAİYE İSTASYONUNDA SONA GELİNDİ

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından Balya ilçesine inşa edilen güvenli, modern, konforlu ve son teknolojik donanımlara sahip otobüs terminali ve itfaiye istasyonunda sona gelindi. Balya Belediye Başkanı Organ Gaga, “Büyük bir eksililiğimiz gideriliyor, bundan dolayı da Büyükşehir Belediyemize çok teşekkür ediyoruz” dedi.

ÖĞRETMENE ULAŞIMDA YÜZDE 76’YA VARAN İNDİRİM

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle öğretmenlere müjde üstüne müjde verdi. Öğretmenler artık Büyükşehre ait otobüslere yüzde 59 ile yüzde 76 oranında indirimli binecek. Ayrıca öğretmenler, 21-24 Kasım tarihleri arasında Balbucks, OnHann Otel ve restoranlarından yüzde 20 indirimli faydalanacak.

Balıkesir Büyükşehir’den Bandırma’ya 55 Yeni Otobüs

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, ‘Bandırma’yı Bandırmalıları önemsiyoruz’ diyerek ulaşıma 565 milyon liralık yatırım yaptı. Bandırma’ya yeni kazandırılan 2023 model 55 yeni otobüs Bandırma yollarında sefere başladı. Bandırma’da otobüsler bir hafta vatandaşlara ücretsiz.

Almanya’dan Gelen Gençler Altıeylül’de Ağırlandı

Almanya Balıkesirliler Derneği Gençlik Kolları Türkiye’ye 2. gezisini düzenledi. Gezi grubu Almanya’nın Köln Şehrinden İstanbul’a uçtu. 33 genç ve dernek yöneticileri, otobüsle Edirne’ye ardından Çanakkale Şehitliğini rehber eşliğinde ziyaret etti. Daha sonrasında Balıkesir’e hareket eden kafile, Havran’lı Seyit Onbaşı’nın kabrini de ziyaret ederek kabri başında dua etti.

Karesililerin Erdoğan Sevgisi, Ankara’ya Taştı…

AK Parti 4. Olağanüstü Büyük Kongresi’ne gitmek için Cuma akşamından otobüslerle Ankara’ya hareket eden AK Parti Karesi İlçe Teşkilatı’nda heyecan ve coşku üst düzey, yoğun bir katılım gösterdi. AK Parti Karesi İlçe Başkanı Hakan Aka’nın AK Parti’nin büyük kongresine davet duyurusunun ardından birçok “Erdoğan ve AK Parti Sevdalıları” Karesi İlçe Teşkilatını ve Başkan Aka’yı arayarak Kongreye katılmak istediklerini belirtmeleri katılımın yüksek olmasını sağladı. AK Gönüllülerin, Büyük Kongre için yoğun ilgi gösterdiği gözlendi.

BÜYÜKŞEHİR ÇEVRE DOSTU PROJELERİ DESTEKLİYOR

Çevre dostu yatırımlarıyla Türkiye’ye örnek projeler hayata geçiren Balıkesir Büyükşehir Belediyesi; DenizTemiz Derneği/ TURMEPA ve Garanti BBVA iş birliği ile gerçekleştirilen Mavi Nefes Eğitim Otobüsü’nün bu yılki açılışına ev sahipliği yaptı. Büyükşehir Belediyesi Sıfır Atık ve Geri Dönüşüm TIR’ında da bulunduğu alanda çocuklar, eğitici birçok atölyeye 7 gün boyunca katılabilecek.

Büyükşehir’den Ücretsiz Ve Kesintisiz İnternet

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, 200 otobüs ve 47 noktada verdiği ücretsiz internet hizmetiyle örnek olmaya devam ediyor.

BAŞKAN BAŞARAN; “14 Mayıs’talaf üretenler değil, millet içinçalışanlar kazanacak”

AK Parti İl Başkanı Dt. Ekrem Başaran, AK Parti Balıkesir Milletvekili Adayı Mustafa Canbey ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ile birlikte seçim otobüsüyle Gönen’de halkı selamlayarak, esnaf ziyareti, AK Parti Seçim Lokali ve Gönen 11. Tarım Hayvancılık Gıda Sanayi ve Otomotiv fuarını ziyaret ettiler.

Başkan Yılmaz, 23 Nisan’ı kortejle kutladı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı muhteşem bir kortej ile kutlayan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz,çocuk şarkılarının çaldığı üzeri açık otobüs ile birlikte şehir turu atarak pencere ve balkonlara çıkan çocukları selamladı.

Akçay Terminali yaza hazır

Büyükşehir Belediyesi, “Balıkesir Geleceğe Taşınıyor” projesi kapsamında modern bir yüze kavuşturduğu otobüs terminallerine Edremit’teki Akçay Terminali’ni de ekliyor. Yaz sezonuna tamamlanması planlanan terminal, milyonlarca yerli ve yabancı turisti ağırlayacak.

Büyükşehir’in Balya Yatırımlarında Çalışmalar Sürüyor

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Balya’da yapımına başladığı otobüs terminali ve itfaiye istasyonunda çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Deprem yönetmeliğine uygun olarak inşa edilen tesisin eylül ayı sonunda hizmete başlaması bekleniyor.

Cam Seyir Terasının Yol Sorunu Bitiyor

Kazdağları’nın zenginliğini ve güzelliğini en iyi şekilde tanıtmak amacıyla Şahinderesi Kanyonu’na yapılan cam seyir terasının şimdi de yolu yapılıyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından 2 kilometresi kilit parke döşenen 4 kilometrelik engebeli arazi yolu, tamamlandığında özel araç ve tur otobüsleri, bölgede turizm sirkülâsyonunu artıracak.

Balya’ya İtfaiye İstasyonu ve Modern Terminal Yapılıyor

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Balya ilçesine; güvenli, modern, konforlu ve teknolojik donanımlara sahip Otobüs Terminali ile yine son teknoloji ile donatılmış itfaiye araçlarına uygun garajı olan İtfaiye İstasyonu kazandırmak için aralıksız çalışıyor.   

BBB’den Balya’ya Terminal ve İtfaiye İstasyonu

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Balya ilçesine; güvenli, modern, konforlu ve teknolojik donanımlara sahip Otobüs Terminali ile yine son teknoloji ile donatılmış itfaiye araçlarına uygun garajı olan İtfaiye İstasyonu kazandırıyor.

Körfez’de Ulaşımın Kalitesi Arttı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, filosuna kattığı 25 adet yeni otobüsle Edremit, Havran, Ayvalık ve Burhaniye ilçelerinde toplu ulaşımın kalitesini artırıyor.

“Beni Oku” Uygulamasında Sürprizler Sizi Bekliyor

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, otobüslerde ve duraklarda “Beni Oku Balıkesir” uygulaması başlattı. Karekod okutularak açılan uygulamada birçok içeriğe ulaşabilen vatandaşlar, karşılarına çıkan soruları doğru cevapladıkça da çeşitli sürpriz hediyeler kazanıyor.

Öğrencilere Konforlu Ulaşım

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, öğrencilerin konforlu ve uygun fiyat ile seyahat edebilmesi için KYK-Kampüs Hattındaki esnafla anlaşıp, otobüsleri Büyükşehir Belediyesi bünyesine kattı. Büyükşehir, şoföründen otobüs konforuna, otobüs sayısının yükseltilmesinden bekleme sürelerinin azaltılmasına kadar ulaşım sisteminde büyük bir dönüşüme imza attı.

Edremit’te Öğrencilerin Ulaşım Sorunu Çözüldü

Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan okula gidemeyen öğrencilerin ulaşım sorununu çözdü. Belediye otobüslerini çocuklar için tahsis eden Başkan Arslan her zaman Edremitlilerin yanında olacaklarını vurguladı.

Üniversite Öğrencileri Gar ve Otogarda karşılanacak

Vali Hasan Şıldak başkanlığında, Yüksek Öğretim Yurtları Eğitim Dönemi Hazırlık Toplantısı  gerçekleştirildi. Vali Şıldak ilk kez Balıkesir’e gelecek öğrencilerin tren garı ve otobüs terminalinde açılacak stantlarla karşılanmalarında yurtlarla ilgili bilgilendirme yapılması talimatını verdi.

Sarımsaklı Terminali Milyonları Ağırlayabilecek

Büyükşehir Belediyesi, “Balıkesir Geleceğe Taşınıyor” projesi kapsamında modern bir yüze kavuşturduğu otobüs terminallerine Ayvalık Sarımsaklı’yı da ekledi. Terminal, milyonlarca yerli ve yabancı turisti; güvenli, modern, konforlu ve teknolojik donanımlarıyla karşılamaya hazır.

Akın: ‘Bayram Döneminde Bilet Fiyatını Düşürmek İçin Önlem Alınmalı’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın; bayram döneminde otobüs bilet maliyetlerini düşürülmesi için çağrı yaptı.

Büyükşehir’den ‘Beni Oku’ Projesi

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi vatandaşların otobüs beklerken ya da seyahat ederken daha keyifli ve kaliteli vakit geçirmelerini sağlayacak “Beni Oku” projesini hayata geçirdi.

Başarılı ve Gayretli Şöförlere Ödül

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Toplu Taşıma A.Ş., belediye otobüslerinde göstermiş oldukları örnek davranış, başarılı ve gayretli çalışmaları ile dikkat çeken şoförlerini ödüllendirerek motivasyonlarını yükseltiyor.