Restorasyon Haberleri
SON DAKİKA

Restorasyon Haberleri

BALIKESİR’İN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRECEK PROTOKOL İMZALANDI

Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Balıkesirlilerin bir hayalini daha gerçeğe dönüştürüyor. Şehrin en merkezi konumunda bulunan orduevleri, imzalanan protokol kapsamında taşınacak hemen ardından başlayacak restorasyon çalışmalarıyla vatandaşların kullanıma açık müze, sanat ve kültür merkezi olarak bütüncül bir projeyle kent meydanına kazandırılacak.

Orduevleri restore edilerek kent meydanına kazandırılacak

Balıkesir’in çehresini değiştirecek protokol imzalandı... Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Balıkesirlilerin bir hayalini daha gerçeğe dönüştürüyor. Şehrin en merkezi konumunda bulunan orduevleri, imzalanan protokol kapsamında taşınacak hemen ardından başlayacak restorasyon çalışmalarıyla vatandaşların kullanıma açık müze, sanat ve kültür merkezi olarak bütüncül bir projeyle kent meydanına kazandırılacak. 

Tarihi Gar Binalarında restorasyon sürüyor

Tarihi tren garı binalarını dev bir Sanat Merkezine dönüştürecek restorasyon ve yeniden ihya çalışmalarını inceleyen Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Mustafa Küçükkaptan, “Bu yapılar, Başkanımız Yücel Yılmaz’ın, şehrimizin kültür ve sanat tarihine bir armağanı olacak” dedi.

Bandırma’da işler artık daha hızlı olacak

Yaklaşık 200 yıllık tarihi geçmişi olan Bandırma Ortaokulu, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin restorasyonu sayesinde eski ihtişamına kavuştu. Bina, vatandaşların Büyükşehir hizmetlerinden daha hızlı yararlanmaları amacıyla Güney Marmara Hizmet Binası olarak hizmet vermeye başladı.

Heritage İstanbul’a, Balıkesir damgası

Kültürel ve doğal mirasın yanı sıra; restorasyon, arkeoloji, müzecilik, kütüphanecilik gibi konuların ele alındığı 7. Heritage İstanbul Fuarı’na katılan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, gerçekleştirdiği restorasyon çalışmalarıyla fuara damga vuran stantlar arasında yerini aldı. Büyükşehir; 32 ülkeden 120’nin üzerinde profesyonel katılımcı kuruluşa çalışmalarını tanıtıyor.

Balıkesir’e Çağdaş Bir Sanat Merkezi

Balıkesir Büyükşehir, tarihi tren garı binalarında restorasyon çalışmalarını başlattı. Çalışmalarının tamamlanmasının ardından Balıkesir, yaklaşık 10 bin metrekare alan üzerine kurulu çağdaş bir sanat merkezi sahip olacak.

Tarihi Binalar Restore Ediliyor

Balıkesir Valiliği tescilli kültür varlığı niteliğinde olan tarihi binaların restorasyonu ile ilgili çalışmalar yürütüyor. Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen restorasyon, bakım ve onarım çalışmaları kapsamında Balıkesir'in farklı noktalarında bulunan kamuya ait birçok bina yenileniyor, tarihi özellikleri ile yaşatılmaya devam ediyor

Başkan Yavaş “ Görevimin Başındayım, Kesinleşmiş Bir Cezamız Yok”

Başarılı çalışmaları, restorasyon projeleri, turizm alanındaki çalışmaları, vatandaşlarla olan samimiyeti ve aldığı ödüller ile sık sık gündeme gelen Sındırgı belediye başkanı Ekrem Yavaş “ Hapis Cezası, kaçak kazı ve görevden alınma “ şeklindeki kesin sonucu olmayan bir dava ile gündeme oturdu. Bugün gerçekleşen meclis toplantısında da gündeme dair açıklamalarda bulunan başkan Yavaş ceza konusuna da değindi.

İvrindi'de 108 yıllık İlkokul Binası Restore Ediliyor

Tarihi yıllar öncesine dayanan ve dededen toruna bir çok neslin okuduğu Gazi Evrenos ilkokulunda restorasyon çalışmaları tamamlanmak üzere. 1915 yılında kargir dikdörtgen planlı olarak inşa edilen bina, doğallığını bozmadan günümüze kadar ulaşmayı başarmış durumda.

Büyükşehir’de Çalışmalar Tam Gaz Devam Ediyor

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, şehrin dört bir yanında rutin belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra; altyapı, restorasyon ve spor kompleksi yapımı çalışmalarını da aralıksız bir şekilde gerçekleştiriyor.

Vali Şıldak Restorasyon Çalışmalarını İnceledi

Vali Hasan Şıldak Ayvalık'ın tarihini yaşatacak restorasyon çalışmalarında incelemede bulundu.

Milli Kuvvetler yeni kimliğine kavuşuyor

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, şehrin tarihi dokusunu bozmadan yürüttüğü restorasyon, sokak sağlıklaştırma ve cephe iyileştirme çalışmalarını şimdi de Milli Kuvvetler Caddesi’nde sürdürüyor. Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte şehir merkezine yeni bir kimlik kazandırılmış olacak.

Ali Hikmet Paşa’nın Çehresi 20 Günde Değişti

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Ali Hikmet Paşa Meydanı’ndaki tarihi şadırvan restorasyonu ile meydan düzenleme çalışmalarını söz verdiği gibi 31 Aralık’ta tamamlıyor.

136 Yaşındaki Kundakçı Dede Cami Restore Ediliyor

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Edremit İlçesi Altınoluk Mahallesi’nde bulunan 136 yaşındaki Kundakçı Dede Cami’nin restorasyonuna başladı.

Başkan Yılmaz:" AHP Meydanı’ndaki Şadırvan Yeniden Göz Kamaştıracak"

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz'ın, Balıkesir’in her yerindeki kadim şehircilik anlayışını, tarihin ve medeniyetin tüm unsurlarını ortaya çıkarmak için gece gündüz çalıştığı belirtildi. Başkan Yılmaz, gece yarısı; devam eden Ali Hikmet Paşa Meydanı’nda Şadırvan Restorasyonu, Zağnos Paşa Camisi Meydanı 2. Etap ve sokak sağlıklaştırma çalışmalarını inceledi, işçilere kolaylıklar diledi.

Şadırvanda Çalışmalar Hızlı Başladı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, tarihi Ali Hikmet Paşa Meydanı’ndaki şadırvanın restorasyon ve çevre düzenlemesi çalışmalarına başladı. Cumartesi günü saat 22.00’de meydanın trafiğe kapatılması ile başlayan hummalı çalışma, ara vermeden devam ediyor.

10 Aralık’ta Şadırvan Restorasyonu Başlıyor

Şehrin tarihine tanıklık eden yapıları restore ederek geleceğe kazandıran Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, 19. yüzyılda inşa edilen Ali Hikmet Paşa Meydanı’ndaki şadırvanı eski ihtişamına kavuşturacak olan projeyi 10 Aralık tarihinde başlatıyor. Şadırvan, 31 Aralık 2022 tarihinde yeniden göz kamaştıracak bir hale getirilecek.

Balıkesir'in Her Köşesinde Tarih Canlanıyor

Kültürel mirası ve tarihi geçmişini bugünüyle harmanlayan Kuvâ-yi Milliye şehrinde restorasyon çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

Şadırvan 19. Yüzyıldaki İhtişamına Kavuşuyor

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin tarihi Zağnos Paşa Meydanı çevresinde gerçekleştirdiği düzenleme ve sağlıklaştırma çalışmaları kapsamında; Karesi İlçesi Ali Hikmet Paşa Meydanı’nda bulunan tarihi şadırvanın restorasyonu yapılacak.

120 Yıllık Tarihi Camide Yeniden Ezan Sesi

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Altıeylül İlçesi Ertuğrul Mahallesi’nin tek camisi olan 120 yıllık Ertuğrul Camisi’nin restorasyonunu tamamlayarak yeniden ibadete açtı. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve mahalleliler ibadete açılan camide ilk Cuma Namazı’nı birlikte kıldı.

120 Yıllık Cami Küllerinden Doğdu

Şehrin tarihi ve kültürel hazinelerine sahip çıkan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Altıeylül İlçesi Ertuğrul Mahallesi’nin tek camisi olan 120 yıllık Ertuğrul Camisi’nin restorasyonunu tamamladı. Restorasyon çalışmalarıyla küllerinden yeniden doğan caminin resmi açılışı, Eylül ayı sonunda gerçekleştirilecek.

Balıkesir Liseliler Derneği Evi Müze İçin Restore Ediliyor…

Balıkesir Liseliler Derneği Başkanı Esin Balıbek yaptığı açıklamada Karaoğlan Mahallesi'nde bulunan Dernek Evi’nin restorasyonu için Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Yücel Yılmaz ile protokol yaptıklarını bildirdi.

BBB’den Kent Merkezine Tarihi Sokak

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Karesi ilçesinin tarihi dokusunu yeniden ortaya çıkarıyor. Kazım Özalp Sokak’ta, restorasyon ve sokak sağlıklaştırma işlemlerini sürdüren Büyükşehir, çalışmaların tamamlanmasıyla kent merkezine tarihi bir sokak kazandıracak.

Fatma Sultan Türbesi Restore Ediliyor

Balıkesir genelindeki tarihi eserlerin restorasyonuna büyük önem veren Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, yıllardır harap bir halde bulunan Fatma Sultan Türbesi’ni restore ediyor. Çalışmalar Ekim ayında tamamlanarak Türbe vatandaşların kullanımına açılacak.