Satranç Haberleri
SON DAKİKA

Satranç Haberleri

Öğrenciler Satranç Şampiyonası'ndan Başarılarla Döndü

Çeşitli spor dallarında elde ettikleri başarılarla adından söz ettirerek Balıkesir'i gururlandırıyor. Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) tarafından gerçekleştirilen yaklaşık 2 bin 500 sporcunun yarıştığı şampiyonada; Balıkesir'den 60 sporcu şampiyonaya katıldı. Katılan 60 sporcudan 6'sı milli takım havuzuna girmeye hak kazanarak Balıkesir’e başarılarla döndü.

ELİFNAZ TÜRKİYE’NİN YILDIZLARINDAN

Türkiye Satranç Federasyonu ve Türkiye İş Bankası’nın işbirliğinin 18. yıldönümünde dünya çapında başarılara imza atan satranç sporcuları bir araya getirildi. Bu iş birliğinin yıldönümü vesilesiyle ikinci kez 'Satrancın Yıldızları' etkinliği gerçekleştirdi. Etkinliğe Balıkesir’in gururu ve Türkiye’nin satranç yıldızlarından olan Elifnaz Akat da katıldı.

Türkiye Satrançla Tek Yürek Oluyor

Gençlik ve Spor Bakanlığı İle Türkiye Satranç Federasyonu işbirliğiyle afetzede çocuklara satranç eğitimi verilecek. Eğitimler tüm Türkiye’de GSB Yurtlarında hayata geçirilecek. GSB Yurtlarında hayata geçirilecek satranç eğitimlerine gönüllü eğitmenler katılacak.

Elifnaz Balıkesir’de Satrancın Kraliçesi

Satranca başladığı çok küçük yaşlardan itibaren başarı grafiğini sürekli yükselten ve adı artık hem Türkiye’de hem de Avrupa’da en önlerde yer alan Balıkesirli Elifnaz Akat 2023’e de şampiyonlukla başladı.

Balıkesir’in Satrançtaki Gururu Elifnaz’ın Hedefi Dünya Şampiyonluğu

Okullar Satranç Şampiyonasında Avrupa Şampiyonu olan Elifnaz Akat’ı, Vali Hasan Şıldak makamında tebrik ederek bundan sonrası için başarılarının devamını diledi… 

Karesi’de Gençlere Özel Satranç Turnuvası

19 Mayıs Gençlik haftası kapsamında bu yıl 2.si düzenlenecek olan Gençlik Haftası Elo Satranç Turnuvası 14-15 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Satranç’ta Balıkesirli Elifnaz Akat Avrupa Şampiyonu

Yunanistan'ın Rodos Adası'nda 20-30 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilen 2022 Avrupa Okullar Satranç Şampiyonası'nda 16 madalya kazanan Türkiye, şampiyon oldu. Balıkesirli Elifnaz Akat kızımız da Altın Madalya ayarak Avrupa Şampiyonu oldu.

2. Karesi Satranç Turnuvası Sona Erdi

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında bu yıl 2.si düzenlenen 23 Nisan Satranç Turnuvası’nda dereye girenler ödüllendirildi.

En İyi Hamleyi Yapan Kazandı

2021-2022 Eğitim öğretim yılı Okul sporları faaliyetleri kapsamında Satranç Küçük, Yıldız ve Genç Gurup Müsabakaları Balıkesir Şehit Turgut Solak Spor Salonunda başladı.

Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonası Ayvalık'ta başladı

Satranç Federasyonu tarafından Arzum Elektrikli Ev Aletleri’nin desteğiyle düzenlenen 2022 Arzum Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonası gerçekleşen açılış töreninin ardından başladı. Vali Hasan Şıldak da Ayvalık Vilayetler Evi Otel'de gerçekleştirilen 2022 Arzum Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonasının açılışına katıldı. 

Karesi Belediyesi Kültürel Mirasa Sahip Çıkıyor

Karesi’nin Toygar Mahallesi’nde bulunan ve tescilli alan olan 4250 m2 lik yüzölçümüne sahip arazideki semt spor sahası revize edilecek, etrafı çocuk oyun alanları, yürüyüş parkur ve satranç oyun alanlarıyla donatılacak. Karesi Belediyesi, Yıldırım Beyazıt İmarethanesi ve Karesibey Türbesi’nden sonra yeni bir kültürel mirasa daha sahip çıkıyor.

Elifnaz Akat, Türkiye Satranç Şampiyonası'nda

Küçük yaşlarından itibaren satrançta yakaladığı başarılarla adından söz ettiren Balıkesirli Elifnaz, Antalya Belek’te bir hafta devam edecek olan Türkiye Şampiyonasına katılıyor.