Tarihi Eser Haberleri
SON DAKİKA

Tarihi Eser Haberleri

3 İlçede 10 Şüpheli Yakalandı

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığınca, kültür ve tabiat varlıkları ile tütün mamulleri kaçakçılığına yönelik yapılan istihbari çalışmalar neticesinde, 3 ilçede (Manyas, Erdek ve Bandırma) kaçak tütün mamulleri imal ve ticareti ile izinsiz kazı yaptığı tespit edilen 10 şüphelinin ikamet adresi ve kazı yaptıkları bölgelerde aramalar yapıldı.

Tarihi Eser Kaçakçısı Suçüstü Yakalandı

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığınca, kültür ve tabiat varlıkları kaçakçılığına yönelik yapılan istihbari çalışmalar neticesinde, Bandırma ilçesinde tarihi eser kaçakçılığı yaptığı tespit edilen 1 şüpheli elinde bulunan 1 Milyon TL değerindeki 4 adet katolik dini inancına ait tarihi eserleri satmak isterken suçüstü yakalandı.

Roma ve Bizans Dönemine Ait 305 Sikke Ele Geçirildi

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığınca, kültür ve tabiat varlıkları kaçakçılığına yönelik yapılan istihbari çalışmalar neticesinde, Altıeylül ilçesinde tarihi eser kaçakçılığı yaptığı tespit edilen (1) şüphelinin üzeri ve aracında arama yapıldı.

Bandırma’da Tarihi Eser Kaçakçılığı Operasyonu

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığınca, kültür ve tabiat varlıkları kaçakçılığına yönelik yapılan istihbari çalışmalar neticesinde, Bandırma ilçesinde tarihi eser kaçakçılığı yaptığı tespit edilen 1 şüphelinin peşine düşüldü.

3 İlçede Tarihi Eser Kaçakçılarına Operasyon

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığınca, kültür ve tabiat varlıkları kaçakçılığı ile uyuşturucu madde imal ve ticaretine yönelik yapılan istihbari çalışmalar neticesinde, Altıeylül, Susurluk ve Edremit İlçelerinde aramalar gerçekleştirdi.

Jandarmadan Tarihi Eser Kaçakçılığı Operasyonu

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı, kültür ve tabiat kaçakçılığı ile uyuşturucu madde imal ve ticaretine yönelik yapılan istihbari çalışmalar neticesinde harekete geçti.

İvrindi’de Tarihi Eser Kaçakçılığı Operasyonu

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı tarafından kültür ve tabiat varlıkları kaçakçılığına yönelik yapılan istihbari çalışmalar neticesinde, İvrindi ilçesinde 1 şüphelinin elinde bulunan tarihi eserleri satmak istediğinin tespiti üzerine şüphelinin ev ve eklentilerinde aramalar yapılarak şüpheli yakalandı.

Fatma Sultan Türbesi Restore Ediliyor

Balıkesir genelindeki tarihi eserlerin restorasyonuna büyük önem veren Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, yıllardır harap bir halde bulunan Fatma Sultan Türbesi’ni restore ediyor. Çalışmalar Ekim ayında tamamlanarak Türbe vatandaşların kullanımına açılacak.

Bandırma’da Tarihi Eser Kaçakçılığı Operasyonu

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı, Bandırma ilçesinde tarihi eser kaçakçılığı ve uyuşturucu madde ticareti yaptığı tespit edilen (4) şüpheliyi yakaladı.