Teknoloji Haberleri
SON DAKİKA

Teknoloji Haberleri

BAÜN Hastanesinde Bir İlk Daha

 MEME KANSERİNDE “İNTRAOPERATİF GAMA PROB” GÜVENLİĞİ... Sağlık alanındaki teknolojik gelişmelerin ve güncel uygulamaların yakından takip edildiği Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) Hastanesi, nitelikli sağlık hizmetleriyle faaliyetlerini sürdürmeye devam ediyor.

Uydu Kuluçka Merkezi açıldı

“Uydu Kuluçka Merkezi” açılışında Balıkesir’e 1 milyar 600 milyon lira ar-ge teşviki sağladıklarını açıklayan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Bugüne kadar yaptıklarımız, önümüzdeki dönemde inşallah Yücel Yılmaz başkanımızla el ele vererek yapabileceklerimizin teminatıdır, işaretidir” dedi.

Uydu Kuluçka Merkezi açıldı

“Uydu Kuluçka Merkezi” açılışında Balıkesir’e 1 milyar 600 milyon lira ar-ge teşviki sağladıklarını açıklayan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Bugüne kadar yaptıklarımız, önümüzdeki dönemde inşallah Yücel Yılmaz başkanımızla el ele vererek yapabileceklerimizin teminatıdır, işaretidir” dedi.

Uydu Kuluçka Merkezi açıldı

“Uydu Kuluçka Merkezi” açılışında Balıkesir’e 1 milyar 600 milyon lira ar-ge teşviki sağladıklarını açıklayan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Bugüne kadar yaptıklarımız, önümüzdeki dönemde inşallah Yücel Yılmaz başkanımızla el ele vererek yapabileceklerimizin teminatıdır, işaretidir” dedi.

“Bu ekiple BALOSB’ ye yatırımları getirdik. Sırada Altıeylül var.”

Cumhur İttifakı Altıeylül Belediye Başkan adayı Mesut Eray, önceki dönem Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ ın da katıldığı 2. Gündoğan Mitingi’nde Altıeylüllü seçmenlere seslendi. Eray,” BALOSB’ ye yatırımları getiren ekip burada. 1 Nisan’dan sonra da aynı şekilde güç birliği ile Altıeylül’ ü müreffeh bir ilçe yapacağız.” dedi.

BÜYÜKŞEHİR’İN HARCADIKÇA KAZANDIRAN UYGULAMASI ‘SOSYO BALIKESİR’

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi NE10 Şehir Araştırmaları ve Teknoloji Geliştirme Merkezi, geleceği kodlayacak gençleri mezun ediyor. Genç beyinler sertifikalarını, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın elinden aldı.

NE10’un genç beyinleri mezun oldu

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi NE10 Şehir Araştırmaları ve Teknoloji Geliştirme Merkezi, geleceği kodlayacak gençleri mezun ediyor. Genç beyinler sertifikalarını, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın elinden aldı.

12. Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Koordinasyon Toplantısı Gerçekleştirildi

12. Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Koordinasyon Toplantısı, Balıkesir Üniversitesi Teknokent ev sahipliğinde Balıkesir’de gerçekleştirildi.

“Bilim Ve Teknolojide Öncü Bir Balıkesir Hedefliyoruz”

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Balıkesir Üniversitesi'nin düzenlediği "Türkiye'nin Kutup Araştırmaları Belgesel Gösterimi" ve Kutup Araştırmaları Türkiye Ekibi Lideri Prof. Dr. Burcu Özsoy'un konuk olarak katıldığı Söyleşi Balıkesir Üniversitesi Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Malazgirt Salonu’nda yapıldı.

BALYA'DA TERMİNAL VE İTFAİYE İSTASYONUNDA SONA GELİNDİ

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından Balya ilçesine inşa edilen güvenli, modern, konforlu ve son teknolojik donanımlara sahip otobüs terminali ve itfaiye istasyonunda sona gelindi. Balya Belediye Başkanı Organ Gaga, “Büyük bir eksililiğimiz gideriliyor, bundan dolayı da Büyükşehir Belediyemize çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Büyükşehir BALŞARJ İstasyonlarını Devreye Alıyor

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi iştiraki BALPARK, Başkan Yücel Yılmaz’ın talimatıyla otoparkları son teknoloji ekipmanlarla donatıyor. Otoparkların tamamını güvenlik kameralarıyla donatan, kapalı otoparklarda boş-dolu peron bilgilendirme sinyalizasyon sistemlerinin kurulumlarını yapan BALPARK, elektrikli araçları şarj etmek amacıyla BALŞARJ İstasyonlarını devreye alıyor.

Edremit’e Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi

Edremit Belediyesi Aralık ayı olağan meclis toplantısında Edremit’te üniversite kazandırmak adına önemli kararlar alındı.  Edremit’te Balıkesir Üniversitesi’ne bağlı olarak açılması planlanan Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi için Ülkü Tepe olarak bilinen alanın tahsisine kararı verildi.

Minik Eller Geleceği Kodluyor

Büyükşehir Belediyesi Balıkesir'in Minik Dâhilerine Ücretsiz 18 ilçede Kapılarını Açıyor!.. Geleceği Şekillendiren Eller: "NE10 Şehir Teknolojileri Atölyesi”

KARESİ İHA ÜSSÜ’NDE SONA DOĞRU

Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, AK Parti Milletvekili İsmail Ok, İl Başkanı Mehmet Aydemir, İlçe Başkanı Hakan Aka ve MHP İlçe Başkanı Mustafa Bilsem ile birlikte Karesi Belediyesi İnsansız Hava Aracı Uygulamalı Eğitim ve Teknoloji Merkezi inşaat çalışmalarını inceledi. Tesis önümüzdeki haftalarda hizmete alınacak.

Şehir Hastanesi’nde “Tüp Bebek Merkezi” Açılıyor

Balıkesir, günümüzün önemli teknolojik sağlık hizmeti olan, Tüp Bebek Merkezine kavuştu. Yıllardır Balıkesirlilerin başka illere giderek tedavi gördükleri Tüp Bebek Merkezi, Atatürk Şehir ve Eğitim Araştırma Hastanesinde yarın saat 10.00’da yapılacak bir törenle açılacak. Türkiye’de dokuz merkezde bulunan ÜTYE (Üremeye Yardımcı Tedavi Merkezi) Tüp Bebek Merkezinin, Balıkesir’de önemli bir ihtiyaca cevap vermesi bekleniyor…

Balıkesir TEKNOKENT Genel Kurul Yaptı

Balıkesir Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi “Balıkesir Teknokent’in” 3. Olağan Genel Kurulu, gerçekleştirildi.

Donörden Canlıya “Eklem Yüzeyi Nakli” Gerçekleştirildi

Sağlık alanındaki teknolojik gelişmelerin ve güncel uygulamaların yakından takip edildiği Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) Hastanesi, Balıkesir ve çevresinde üst düzey nitelikli sağlık hizmeti sunmaya devam ediyor. Hastanede yapılan, “Balıkesir’de ilk” nitelikli işlemlerin bir yenisi de Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aziz Atik tarafından gerçekleştirildi.

Büyükşehir Geleceğe Yatırım Yapıyor

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Ne10 tarafından düzenlenen ‘Genç Teknoloji Demo Day 2023’ programında eğitim alan çocuk ve gençler hazırladıkları projeler sayesinde hem girişimciliğe erken yaşta adım attı hem de 50 bin liralık ödülün sahibi oldu.

Karesi İha Üssü'nde Sona Yaklaşılıyor

Karesi Belediyesi İnsansız Hava Aracı Uygulamalı Eğitim ve Teknoloji Merkezi inşaat çalışmaları hızla devam ediyor. Önümüzdeki aylarda faaliyete alınması planlanan merkez aynı zamanda gençler içinde eğitim alanı olacak.

Balıkesirli Gençler Teknofest İzmir’de

Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST, Cumhuriyetin 100. yılında ülkemizin üç büyük şehrinde gerçekleştirilen festivalin üçüncü ve son durağı Ege’nin incisi İzmir’de Çiğli 2. Ana Jet Üssü'nde kapılarını ziyaretçilere açtı.

Cumhuriyetin 100. Yılında TEKNOFEST Coşkusu

27 Eylül-1 Ekim tarihlerinde İzmir'de 5 gün boyunca sürecek olan Türkiye'nin en büyük teknoloji festivali TEKNOFEST'e, ilk üç gün içerisinde Balıkesir'den yaklaşık olarak 10 bin öğrenci katılım sağlayacak. Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST; bilim ve teknik alanda tüm gençlerin, öğrencilerin ürünlerini hazırlayıp sunma, bir festival havasında bir araya gelme, bilimsel etkinlikler yapma, savunma sanayisi ile ilgili gelişmeleri takip etme fırsatı sunuyor. Birçok kategoride yapılan teknoloji yarışmalarında öğrenciler ve farklı eğitim seviyelerinden katılımcılar projelerini sergiliyor.

Altıeylül Teknofest’te, Geleceğimiz Emin Ellerde

Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST, İstanbul ve Ankara'dan sonra İzmir'de teknoloji tutkunlarına kapılarını açtı. Altıeylül Belediyesine bağlı Çocuk Üniversitesi’nde geçen yıl başarılı olan 43 öğrenci de İzmir’de ki Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST’e katılım sağladı. Altıeylül Belediyesi Gençlik Spor Müdürlüğü’nün organizasyonunda gerçekleştirilen organizasyonda çocuklar etkinlik alanına götürüldü.

VALİ İSMAİL USTAOĞLU CAM SERAYI İNCELEDİ

Balıkesir Valisi Sayın İsmail Ustaoğlu başkanlığında, Türkiye’de ilk ve tek olma özelliğine sahip teknolojik cam serada incelemelerde bulundu

Balıkesir Üniversitesi Öğrencilerinden Teknofest 2023 Başarısı

Balıkesir Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencilerinden oluşan ve Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Misya Havacılık ve Uzay Teknolojileri Topluluğunun Misya Roket Takımı, 2023 TEKNOFEST Orta İrtifa Roket Yarışmasını Türkiye 6.sı olarak tamamladı.

Başkan Yılmaz; “Teknolojinin öncülüğünü yapacağız”

“Şehir Teknoloji Programı”ndan mezun olan 370 öğrenciye sertifikalarını veren Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, “Yakın gelecek, her şeyin değişeceği bir dönem olacak. Birileri buna öncülük yapacak, diğerleri uygulayıcı olacak. Biz, bu işe öncülük yapan gençler yetiştireceğiz” dedi.

BALIKESİR, YENİ TEKNOLOJİ İTFAİYE EKİPMAN DAĞITIM TÖRENİ

BALIKESİR, YENİ TEKNOLOJİ İTFAİYE EKİPMAN DAĞITIM TÖRENİ

Farklı Bilimlerin Işığında Balıkesir Uluslararası Göstergebilim Buluşmaları Düzenleniyor

Balıkesir Valiliği, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Balıkesir Üniversitesi, ANASEM Anadolu Semiyotik Araştırmaları Derneği, TGÇ Türkiye Göstergebilim Çevresi, TAMGA-Türkiye Göstergebilim Araştırmaları Dergisi ve NE10 Şehir Araştırmaları ve Teknoloji Geliştirme Merkezi işbirliği ile düzenlenen “Farklı Bilimlerin Işığında Balıkesir Uluslararası Göstergebilim Buluşmaları” gerçekleştirilen açılış töreniyle başladı.

"TÜBİTAK" Bölge Finalinde 11 Derece

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu "TÜBİTAK" tarafından düzenlenen 17. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Bölge Sergisi değerlendirmeleri sona erdi.

Karesi’de Gençlerin Merkezi Yükseliyor

Karesi Belediyesi İnsansız Hava Aracı Uygulamalı Eğitim ve Teknoloji Merkezi inşaat çalışmaları devam ediyor. Belediye Başkanı Dinçer Orkan, İHA inşaatında incelemelerde bulunarak, merkezin gençlerin projeler üretebileceği teknoloji üssü olacağını söyledi.

BBB’ye Yatırım ve Projeler Başarı Ödülü

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi; Türkiye’nin köklü gazetelerinden Yeni Asır Gazetesi tarafından bu yıl 3’üncüsü düzenlenen Ege Yatırım, İhracat, İnovasyon, Teknoloji (EGE YİİT) Ödül Töreni’nde “Yatırım ve Projeler Başarı Ödülü” aldı.