Türbe Haberleri
SON DAKİKA

Türbe Haberleri

BBB, OĞUL PAŞA TÜRBESİ’Nİ RESTORE EDİYOR

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Bigadiç İlçesi İskele Mahallesi’nde bulunan Oğul Paşa Türbesi’ni özgün yapısını koruyarak yeniliyor.

Fatma Sultan Türbesi Ziyarete Açıldı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilerek yok olmaktan kurtarılan Fatma Sultan Türbesi, çalışmaların tamamlanmasının ardından vatandaşların ziyaretinde açıldı. Başkan Yücel Yılmaz, Balıkesir’in her yerindeki kadim şehircilik anlayışını, tarihin ve medeniyetin tüm unsurlarını ortaya çıkarmaya çalıştıklarını söyledi.

Şehir ve İnsan

Karesi Türbesi ve Kara İsa Bey

Fatma Sultan Türbesi Restore Ediliyor

Balıkesir genelindeki tarihi eserlerin restorasyonuna büyük önem veren Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, yıllardır harap bir halde bulunan Fatma Sultan Türbesi’ni restore ediyor. Çalışmalar Ekim ayında tamamlanarak Türbe vatandaşların kullanımına açılacak.

Karesi Belediyesi Kültürel Mirasa Sahip Çıkıyor

Karesi’nin Toygar Mahallesi’nde bulunan ve tescilli alan olan 4250 m2 lik yüzölçümüne sahip arazideki semt spor sahası revize edilecek, etrafı çocuk oyun alanları, yürüyüş parkur ve satranç oyun alanlarıyla donatılacak. Karesi Belediyesi, Yıldırım Beyazıt İmarethanesi ve Karesibey Türbesi’nden sonra yeni bir kültürel mirasa daha sahip çıkıyor.

Karesi Türbesi Önü Park Yeri Oldu

Selçuklu Devleti`nin ünlü kumandanlarından biri ve Karesi Beyliği`nin kurucusu olan Karesi Bey için inşa edilen türbe önü, zaman zaman oto parka dönüşüyor.