Üretici Haberleri
SON DAKİKA

Üretici Haberleri

Eray, ‘Pamukçu eski ihtişamlı günlerine kavuşacak’

Cumhur İttifakı Altıeylül Belediye Başkan adayı Mesut Eray, Pamukçu iftarında vatandaşlarla bir araya geldi. Eray, ‘Çiftçi ve üreticinin en büyük destekçisi olacağız’ dedi.

ERAY, ÇİFTÇİNİN, ÜRETİCİNİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRECEK

- Karamanköy’e 2 bin 7 yüz dönüm mera kazandıracağız - Simav çayı rehabilite edilecek - Gübre, yem, tohum, fide desteği verilecek Cumhur İttifakı Altıeylül Belediye Başkan adayı Mesut Eray, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın da katıldığı Karamanköy iftar programında çiftçinin yüzünü güldürecek projelerden bahsederken, başkan seçildiğinde gübre, yem, tohum ve fide desteğinde bulunacağını söyledi.

Yücel Yılmaz, küçükbaş üreticilerin yanında

Balıkesir Kuzusu’nu verdiği desteklerle şehrin en önemli markalarından biri haline getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş’ın da katıldığı törende küçükbaş hayvancılık yapan küçük işletmecilere 550 damızlık dağıttı.

"ÜRETİME TAM DESTEK, GÜÇLÜ GELECEK!"

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, zeytin üreticilerine olan desteğini sürdürüyor. Büyükşehir, Edremit’te zeytincilikle uğraşan çiftçilere 10 bin adet zeytin kasası ve 8 bin toplama örtüsü dağıttı. Bu destek sadece malzeme sağlamakla sınırlı kalmadı, aynı zamanda zeytinliklerin yollarının açılması konusunda da önemli adımlar atıldı.

Büyükşehir'den üreticiye 150 bin fidan desteği

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü iş birliği içerisinde “Balıkesir’de Meyveciliği Geliştirme” projesi kapsamında üreticilere yüzde yüz hibe ile fidan dağıtılıyor. 20 ilçede; 100 bin adet ceviz ile 50 bin adet badem fidanın verileceği proje kapsamında dağıtımlar, Sındırgı’dan başladı.

Büyükşehir, üreticinin yanında

2 binden fazla üreticinin yararlandığı, 15 bin 842 hektarlık Manyas Ovası’nın kalbi Manyas Barajı, BASKİ Genel Müdürlüğü tarafından sulama sezonu öncesinde titizlikle bakım ve onarımdan geçiriliyor.

Büyükşehir, Manyas Barajı Sulama Bölgesi’ni bakıma aldı

2 binden fazla üreticinin yararlandığı, 15 bin 842 hektarlık Manyas Ovası’nın kalbi Manyas Barajı, BASKİ Genel Müdürlüğü tarafından sulama sezonu öncesinde titizlikle bakım ve onarımdan geçiriliyor.

BÜYÜKŞEHİR, SAVAŞTEPE’DE 550 KÜÇÜKBAŞ DAĞITTI

Kırsalda büyük bir kalkınma hamlesine öncülük eden Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, mevcut Savaştepe Belediye Başkanı Turhan Şimşek ve AK Parti Savaştepe Belediye Başkan Adayı Ümmet Şamil Zengin ile birlikte Savaştepeli üreticilere 550 damızlık küçükbaş hayvan dağıttı.

Büyükşehir’den manda yetiştiricilerine destek

Balıkesir’in 6 bin manda varlığının yüzde 90’ını kapsayan Altıeylül ilçesinde manda yetiştiriciliği yapan üreticilere geçtiğimiz yıl 9 erkek manda desteği sağlayan Büyükşehir Belediyesi, bu yıl da 10 adet erkek manda daha dağıtarak bölgedeki hayvanların hem ırkının değişmesini hem de kalitenin artmasını sağlıyor. Türkiye’de manda varlığında 6. sırada yer alan Balıkesir, Büyükşehir Belediyesi destekleriyle zirveye çıkacak.

Büyükşehir, çeltik üreticisinin yanında

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’nin en kaliteli pirinçlerinin yetiştiği Gönen sulama sahasında; aşırı yağış ve taşkınlar sebebiyle devrilen kanaletleri yerlerine yerleştiriyor, ana kanalın içerisindeki tortuları temizliyor ve alanı çeltik ekim sezonu öncesinde çiftçiler için hazır hale getiriyor.

Toprak Analiz Cihazı üreticinin rehberi olacak

Başkan Yücel Yılmaz’ın geride bıraktığımız Kasım ayında tanıtımını gerçekleştirdiği Mobil Toprak Analiz Cihazı, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile Balıkesir Ticaret Borsası arasında imzalanan protokol kapsamında üreticiye ücretsiz olarak hizmet verecek. 25 dakikada toprağı analiz eden cihaz, üreticinin rehberi olacak.

Büyükşehir, Havran’a boz ırk üretim tesisi kuracak

Başkan Yücel Yılmaz’ın vizyonuyla her geçen gün üreticiye daha çok destek sağlayan Büyükşehir Belediyesi; Havran’ın kırsal bölgelerinde yaygın olan boz ırk türünün devamlılığını sağlamak ve verimini artırmak amacıyla ilçeye boz ırk damızlık üretim tesisi kuracak.

Büyükşehir, Kepsut’ta damızlıkları üreticiyle buluşturdu

Başkan Yücel Yılmaz’ın önderliğinde Balıkesir’i, küçükbaş hayvan üretiminde zirveye taşımak için kararlılıkla çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Kepsut ilçesinde 81 üreticiye damızlık koç dağıttı. Kepsut’taki altıncı dağıtımını gerçekleştiren Büyükşehir, son 4 yılda ilçede toplamda 762 damızlık hayvan dağıtımı gerçekleştirdi. 

Balıkesir’de Safran Üretiliyor

Savaştepe İlçesine bağlı Çavlı Mahallesinde Kadın Girişimci İrem Karabulut safran bitkisi yetiştirmeye başladı.   İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün desteklediği Kadın Üretici yetiştirdiği safran bitkisini İl Müdürü Erkan Alkan ile birlikte hasat etti. 

Balıkesir'in İlk Onaylı Manda Sütü İşleme Tesisi Açıldı...

Dursunbey’de manda yetiştiriciliği yapan üretici Adem Kaya, Bakanlık ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden gerekli izinleri alarak, Mahmudiye Mahallesinde manda sütü işleme tesisini kurdu. Söz konusu üretim tesisi, Bakanlık tarafından onaylanmış Balıkesir’in ilk Manda Sütü İşleme Tesisi olması sebebiyle önemli bir gelişme...

BÜYÜKŞEHİR’DEN KÜÇÜK ÜRETİCİYE OT BALYASI DESTEĞİ

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, 2 yıldan bu yana; yol kenarları ve havayollarının kenarlarından biçtiği otları balya haline getirerek kırsalda geçimini hayvancılıkla idame ettiren çiftçilere yüzde 100 hibe ile dağıtıyor.

SERKAN SARI: BALIKESİR'DE ÇELTİK ÜRETİCİLERİMİZ İSYANDA

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, çeltik üretiminde söz sahibi olan Balıkesirli üreticilerinin sorunlarını Meclis’te gündeme getirdi. CHP’li Serkan Sarı “Tarımın başkenti Balıkesir'de çeltik üreticilerimiz isyanda, ürettiğinin karşılığını alamıyor çünkü AKP tarladaki yangını görmüyor” dedi.

“VERİMİNİZE TAŞ DEĞMESİN!”

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi; üreticilerin tarlalarında kaliteli ve güzel bir tohum yatağı elde edilmesi, topraktan daha çok verim alabilmesi için “Veriminize taş değmesin” diyerek tarlada taş toplama hizmetini başlattı.

Serkan Sarı:” Üretici Zarar Ediyor Tüketici Ürünü Alamıyor”

AKP Tarım politikalarını eleştiren CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, “Domatesin fiyatı tarlada yarı yarıya düştü. Tüketiciye gelene kadar da 20 kat arttı. Türkiye tarımı; doğru hedef, uygun araç, yeterli finansman, etkin tarımsal kamu yönetimi ve güçlü kooperatiflerle ayağa kalkar” dedi.

BAŞKAN ORKAN: “ÜRETİCİNİN YANINDAYIZ”

Rutin belediye çalışmalarını 7/24 esasına göre sürdüren Karesi Belediyesi, tarımsal kalkınmayı desteklemek için de bir dizi çalışma yürütüyor. Boş arazileri değerlendirip buğday ekimi yaparken, tarla yollarını açıyor. Belediye ayrıca ekolojik ve organik tarım için de AB destekli proje yürütüyor.

Büyükşehir 5 Milyar Lirayla 100 Milyarlık Katma Değer Üretti

Tarım ve hayvancılığa verdiği desteklerle Balıkesir’in bereketine bereket katan Büyükşehir Belediyesi; 20 ilçeden 2 bin 600 üreticiye yüzde 75 hibe ile 130 bin kilogram süt otu tohumu dağıttı. Törende konuşan Başkan Yücel Yılmaz, bugüne kadar şehre hizmet için harcadıkları 5 milyar lirayla katma değer üreterek 100 milyar liraya çıkardıklarını söyledi.

Dursunbeyli Üreticiye Damızlık Küçükbaş Hayvan Desteği

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi “Koyunculuğu Geliştirme Projesi” kapsamında Dursunbey İlçesi’nde 50 üreticiye; 10 koyun 1 koç dağıtımı gerçekleştirdi. Başkanvekili Yasin Sağay, “Yücel başkanımızın liderliğinde Türkiye’nin en güçlü tarım şehir olmak için gece gündüz çalışıp üreticilerimizi desteklemeye devam edeceğiz” dedi.

Uygulanan Projeler Meyvelerini Vermeye Başladı…

Balıkesir’in meyve üretim kapasitesinin arttırılması, ilçelerin ürün deseninin gelir getirici ürünler ile yeniden tesis edilmesi, bölge ekonomisine katma değer sağlaması adına Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Meyve Üretimini Geliştirme Projesi kapsamında 13 İlçede hibe destekli yaklaşık 10 bin fidan dağıtımıyla kurulan kapama bahçelerinde ilk meyve hasadı üreticileri sevindirdi.

ZEYTİN VE İNCİR ÜRETİCİLERİNE DESTEK

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, dünyanın en kaliteli zeytinlerini üreten Balıkesirli zeytincilere ve kalitesi Coğrafi İşaret ile tescillenmiş Havran İnciri üreticilerine, hasat sezonu öncesinde desteklerde bulunarak zeytin toplama kasası ve örtüsü ile incir kurutma kasası dağıttı.

CANBEY; “BALIKESİR’İMİZİN TARIMSAL ÜRETİM DEĞERİNİ 20 YILDA 6 KAT BÜYÜTTÜK”

AK Parti Balıkesir Milletvekili ve Dışişleri Komisyonu Başkanvekili Dr. Mustafa Canbey, Susurluk İlçesi Göbel mahallesinde çiftçileri ziyaret ederek, domates hasadına katıldı. Çiftçileri dinleyen ve domates hasadı yapan işçilerle sohbet eden Milletvekili Mustafa Canbey; “Balıkesir’imizin tarımsal üretim değerini 20 yılda 6 kat büyüttük. 2002’de 2 milyar lira olan tarımsal üretim değeri, bugün 13 milyar lirayı aşmıştır.” dedi. Seçim sonrası Balıkesir’in tüm ilçe ve mahallelerini tekrar ziyaret eden Milletvekili Mustafa Canbey, Susurluk ilçesi Göbel mahallesinde domates hasadı yapan üreticileri ziyaret etti, bir süre onlarla sohbet ederek çalışmalarına destek oldu.

BÜYÜKŞEHİR DEN ÜRETİCİLERE SÜT SOĞUTMA TANKI DESTEĞİ

Süt üretiminde ülkenin önde gelen şehirlerinden olan Balıkesir’de, Büyükşehir Belediyesi tarafından üreticilerin, tüketicilere sütü daha sağlıklı koşullarda ulaştırmasını sağlamak amacıyla süt soğutma tankı dağıtıldı. Üreticinin elini güçlendiren ve sütü sağlıklı koşullarda saklamasına imkân sunan süt soğutma tankları, törenle üreticilere teslim edildi.

Arıcılara ‘Sürdürülebilir’ Bir Destek Daha

Arıcılarla birlikte Balıkesir Balını marka haline getirecek adımları atan Büyükşehir Belediyesi; Türkiye’ye örnek olacak, yepyeni, sürdürülebilir bir projeyi daha hayata geçiriyor. Büyükşehir; ömrünü tamamlamış, kuruyan ve budanan ağaçları kovan haline dönüştürerek kadın üreticiler ile arıcılığa yeni başlayanlara ücretsiz olarak dağıtacak.

Serkan Sarı: "Besici Zorda, Vatandaş Darda"

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, karkas et dana ve kuzu et kesim fiyatlarındaki düşüşün artan maliyetlerle birlikte besici ve yetiştiricileri mağdur ettiğini, vatandaşların da artan fiyatlar yüzünden sofrasına et koyamadığını söyledi. CHP’li Sarı, “Üretici seçim öncesi fiyatlarının çok altında kalan kesim fiyatları ile artan maliyetler yüzünden zarar ediyor. Vatandaş ise enflasyonun altında ezilirken mutfağına et sokamıyor. AKP iktidarı da canlı hayvan ve karkas et ithalatına devam ediyor. Bu iktidar üreteni de tüketeni de aç ve açıkta bıraktı” dedi.

Büyükşehir Kırsalda Üreticinin Yanında

Verimli ovaları ve güzel iklimiyle tarımın beşiği Balıkesir’de, üretime her alanda destek veren Büyükşehir Belediyesi; katma değeri yüksek ürünler üretmesini sağlayarak üreticinin elini güçlendiriyor. Kuzusuyla, balıyla, meyvesiyle, sebzesiyle Türkiye’yi doyuran Balıkesir’de, Büyükşehir Belediyesi her anlamda üreticinin yanında yer alıyor.

TARLA YOLLARI BÜYÜKŞEHİR İLE GÜZELLEŞİYOR

Kırsal mahallelerde tarım arazileri ile zeytinliklere ulaşım artık çok kolay. Büyükşehir Belediyesi; 8 ilçede tarımsal faaliyetlerin yoğun olarak yapıldığı kırsal mahallelerde üreticilerin arazilerine konforlu bir şekilde ulaşabilmesi için tarla ve zeytinlik yollarında genişletme ve düzenleme çalışması yapıyor.