Yağlı Güreş Haberleri
SON DAKİKA

Yağlı Güreş Haberleri

GÜREŞ DÜNYASI BÜYÜK BİR USTAYI KAYBETTİ

Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliği Başkanı ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Kırkpınar Başpehlivanlarından büyük usta, birçok gence ilham veren Hacı Sabri Acar’ı son yolcuğunda yalnız bırakmadı.

Kırkpınar Başpehlivanı Sabri Acar Toprağa Verildi  

Türk yağlı güreşinin duayen ismi 1979-1985 Yılı Kırkpınar Baş Pehlivanı Bandırmalı Sabri Acar dün akşam vefat etti.  

Yağlı Güreş Türk Kültürünün Taşıyıcı Kültür Şölenidir” 

Yağlı Güreş Birliği Meclis Toplantısı Balıkesir’de Yapıldı. Başkanlığını Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın yaptığı Yağlı Güreş Birliği Aralık ayı Olağan Meclis Toplantısı üye Belediyelerin Belediye Başkanları ve Meclis üyelerinin katılımı ile OnHan Termal Otel’de yapıldı.

KURTDERE’DE BAŞPEHLİVAN GÜRBÜZ OLDU

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Karesi Belediyesi tarafından “Cihan Pehlivanı” Kurtdereli Mehmet Pehlivan anısına bu yıl 63’üncüsü düzenlenen Kurtdereli Yağlı Güreşleri’nde başpehlivanlığı, Ali Gürbüz kazandı. Kurtdere’de CW Enerji Yağlı Güreş Ligi’de sona ermiş oldu.

63. GELENEKSEL KURTDERELİ GÜREŞLERİ BAŞLADI

Bu yıl 63.sü düzenlenecek olan Kurtdereli Mehmet Pehlivan Güreşleri düzenlenen çeşitli etkinliklerle başladı. 3 gün sürecek olan güreşler öncesi bilgilendirme toplantısı düzenlenirken, bu yıl ki güreşler CW Enerji Türkiye Yağlı Güreşleri Ligi 1. Sezon finallerine de evsahipliği yapacak.

Kurtdere’de Güreş Heyecanı Başlıyor

Bu yıl 63.sü düzenlenecek olan Kurtdereli Mehmet Pehlivan Güreşleri, 1-3 Eylül tarihleri arasında Balıkesir’in merkez Karesi ilçesi kırsal Kurtdere Mahallesi’nde düzenlenecek. 1000’e yakın pehlivanın er meydanına çıkacağı güreşler CW Enerji Türkiye Yağlı Güreşleri Ligi 1. Sezon finallerine de evsahipliği yapacak.

Balıkesir Protokolü Kurtdere Güreşlerine Davet Edildi

Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, Balıkesir protokolünü ve iş dünyasını 1-3 Eylül tarihlerine yapılacak olan Geleneksel Kurtdereli Mehmet Pehlivan Yağlı Güreşleri’ne davet etti.

Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Cevdet Gürcan ve yönetimini ziyaret etti.

Cihan Pehlivanımız Kurtdereli Mehmet Pehlivan adına bu yıl 63.’sünü düzenlenecek Yağlı Güreşlere davet etti

Büyükşehir Meclis Üyeleri Kurtdereli Güreşlerine Davet Edildi

Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, bu yıl 1-3 Eylül tarihleri arasında 63.sü düzenlenecek olan Geleneksel Kurtdereli Mehmet Pehlivan Yağlı Güreşleri’ne Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Meclis üyelerini davet etti. Başkan Orkan, “Bu yıl başlayan Türkiye Yağlı Güreş Ligi finalleri ise Kurtdere’de yapılacak” dedi.

ANKARA PROTOKOLÜ KURTDERE GÜREŞLERİNE DAVET EDİLDİ

Geleneksel Kurtdereli Mehmet Pehlivan Yağlı Güreşleri öncesi Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, Ankara’da bir dizi ziyarette bulunarak bakan, bakan yardımcıları, milletvekilleri, bürokratlar, siyasetçiler ve yöneticileri kırmızı dipli mum ile güreşlere davet etti. Başkan Orkan ziyaretlerde Karesi’nin talep ve ihtiyaçları içinde istişarelerde bulundu.

Yağlı Güreş Ligi Finalleri Kurtdere’de

Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu bünyesinde gerçekleştirilen CW Enerji Türkiye Yağlı Güreş Ligi'nin son karşılaşmaları, bu yıl 63.sü gerçekleştirilecek olan Kurtdereli Mehmet Pehlivan Güreşleri’nde yapılacak.

Edremit’te 500 pehlivan kol bağlayacak

Edremit Belediyesi tarafından bu sene 17.’si gerçekleşecek olan geleneksel 17. Şehit Hamdibey Yağlı Güreşleri 26. Temmuz Çarşamba günü gerçekleştirilecek.

Balıkesir Büyükşehir Kırkpınar’dan Madalyalar İle Döndü

662. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde dualı çayıra çıkan Balıkesir Büyükşehir Belediyespor güreşçileri madalyalarla şehre döndü.

Tayfun Canlı“ Kırkpınar’ın yağları Edremit’ten olacak!”

Edremit Belediye Başkan Yardımcısı Tayfun Canlı, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın davetlisi olarak 662. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ni yerinde takip etti. Yusuf Can Zeybek’in Başpehlivanlığı kazandığı güreşlerde 2024 yılı güreşlerinde Edremit zeytinyağı kullanılması için görüşmeleri başlattı.

Kurtdereli Güreşleri 2-3 Eylül'de yapılacak

Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu bünyesinde başlayacak Türkiye Yağlı Güreş Ligi'nin birinci sezon tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan’da katılarak, böyle bir ligin yağlı güreşleri daha çok kitleye ulaştıracağını söyledi.

Başpehlivan Yeşil Balıkesir adına kol bağlayacak

648. ve 649. Kırkpınar Yağlı Güreşleri Başpehlivanı Mehmet Yeşil Yeşil, transfer olduğu Balıkesir Büyükşehir Belediyespor formasıyla genç güreşçiler yetiştirecek ve kıspetiyle de dualı çayırda kol bağlayacak. 

Başkan Orkan’dan Kurtdere Teşekkürü

Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, 12-13-14 Ağustos tarihlerinde düzenlenen 62. Kurtdereli Yağlı Güreşlerine iştirak eden tüm protokol üyeleri ve vatandaşlara teşekkür etti.

Sıtkı Şeremetli – Köşe Yazısı

BALIKESİR'DE ATA SPORUMUZ YAĞLI GÜREŞLERE İLGİ BÜYÜYOR

Kurtdereli Güreşlerinin Coşkusu Kırkpınar’ı Geçti

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Karesi Belediyesi tarafından "Cihan Pehlivanı" Kurtdereli Mehmet Pehlivan anısına bu yıl 62'ncisi düzenlenen Kurtdereli Yağlı Güreşleri etkinlikleri üç gün sürdü ve bu süreç içinde yaşanan coşkunun tarihi Kırkpınar’ı bile geçtiği görüldü.

62. Kurtdereli Güreşleri’ne İlgi Büyük Oldu

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Karesi Belediyesi tarafından "Cihan Pehlivanı" Kurtdereli Mehmet Pehlivan anısına bu yıl 62'ncisi düzenlenen Kurtdereli Yağlı Güreşleri'nde başpehlivanlığı, Yusuf Can Zeybek kazandı.

Kurtdere'de Başpehlivan Yusuf Can Zeybek oldu

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Karesi Belediyesi tarafından "Cihan Pehlivanı" Kurtdereli Mehmet Pehlivan anısına bu yıl 62'ncisi düzenlenen Kurtdereli Yağlı Güreşleri'nde başpehlivanlığı, Yusuf Can Zeybek kazandı.

62. Geleneksel Kurtdereli Yağlı Güreşlerine Coşkulu Kortej

Balıkesir’de Geleneksel Kurtdereli yağlı güreşleri heyecanı başladı. Organizasyon kapsamında dün akşam kortej düzenlendi.

62. Geleneksel Kurtdereli Yağlı Güreşleri Başladı

Balıkesir’de bu yıl 62.’si düzenlenen Geleneksel Kurtdereli Yağlı Güreşleri bugün başladı.

62. Kurtdereli Yağlı Güreşleri Basın Toplantısı Yapıldı

Bu yıl 62.’si düzenlenen Kurtdereli yağlı güreşleri öncesi basın toplantısı düzenlendi.

Ata Sporu Güreş'e Davet

Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, Vali Hasan Şıldak’ı bu yıl 62’ncisi gerçekleştirilecek Geleneksel Kurtdereli Mehmet Pehlivan Yağlı Güreşlerine kırmızı dipli mumla davet etti.

Başkan Yılmaz ve Başkan Orkan'dan Ankara'da Kurtdere Daveti

12-13-14 Ağustos tarihlerine yapılacak olan Geleneksel Kurtdereli Mehmet Pehlivan Yağlı Güreşleri öncesi Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı ve Yağlı Güreş Birliği Başkanı Yücel Yılmaz ve Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, Ankara'da bir dizi ziyarette bulundu. Başkanlar, bakanlar, siyasetçiler ve yöneticileri kırmızı dipli mum ile güreşlere davet ettiler.