Yardımlaşma Haberleri
SON DAKİKA

Yardımlaşma Haberleri

Eğitim Ailesinde Birlik ve Beraberlik Pekişiyor

Paylaşma, dayanışma ve yardımlaşma gibi önemli değerleri vurgulayan bir zaman dilimi olan Ramazan ayında; bu değerleri pekiştirerek birlik ve beraberlik duygusunu güçlendirmek amacıyla eğitim ailesi ile yöneticileri bir araya getiren etkinlikler devam ediyor.

Sokak hayvanlarına mama ve su tedarik edildi

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığınca; 21 Şubat 2024 ile 28 Şubat .2024 tarihleri arasında kış mevsimi koşullarının günlük hayata olumsuz etkileri göz önünde bulundurularak yiyecek bulmakta zorluk çeken sokak hayvanlarının beslenmesi ve sokak hayvanları için farkındalık faaliyetleri gerçekleştirildi.

"Balkan Söyleşileri" Göçmenlerin Başkentinde Yapıldı

Balıkesir Balkan Göçmenleri Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği tarafından düzenlenen Balıkesirli Prof.Dr. Emin Çarıkçı'nın konuşmacı olarak katıldı "Balkan Söyleşileri" yapıldı.

Vali Şıldak:” Bayramlar ortak coşku ile kutlanan anlardır.

Bayramlar insanlar arasındaki yardımlaşma, sevgi, kardeşlik duygularının birlik ve beraberlik içerisinde yaşandığı özel günlerdir. Aile büyüklerinin ziyaret edilerek gönüllerinin hoş tutulduğu, her türlü küskünlük ve kırgınların ortadan kalktığı, akrabalık bağlarının güçlendiği, bayram sevincinin toplumun her kesiminde ortak coşku ile kutlandığı anlardır.

BAŞKAN AVCI’DAN BAYRAM MESAJI

Birlik, beraberlik, yardımlaşma ve paylaşmanın simgesi 11 ayın sultanı Ramazan, Altıeylül İlçesinde birlik, beraberlik iklimi içerisinde yaşandı. Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, “Yine bu Ramazan Ayında da ihtiyaç sahiplerinin yanında olmanın sevincini, iftar sofralarını paylaşmanın mutluluğunu, bizi birbirimize yakınlaştıran sevgi, dostluk ve kardeşlik gibi bağların önemini daha güçlü duygularla yaşadık” dedi.

Sosyal Dayanışma Merkezleri İle Aile Destek Merkezleri Balıkesir’de Hizmet Vermeye Başladı

Balıkesir ilinde roman vatandaşlar ile dezavantajlı grupların yoğun olarak yaşadığı, iç ve dış göçün, kadına yönelik şiddetin ve toplumsal olayların yoğun olduğu sosyo-ekonomik gelişmişlik düzeyinin düşük olduğu yerleşim yerlerindeki vatandaşlara yönelik 3 ilçede Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı Sosyal Dayanışma Merkezi (SODAM) ile 9 ilçede Aile Destek Merkezi (ADEM) hizmet vermeye başladı.

Ramazan Altıeylül’de Güzel

Birlik, beraberlik, yardımlaşma ve paylaşmanın simgesi 11 ayın sultanı Ramazan, Altıeylül İlçesinde birlik, beraberlik iklimi içerisinde yaşanıyor. Altıeylül Belediyesi ekipleri, Ramazan ayı öncesi camilerde temizlik ve dezenfeksiyon çalışması gerçekleştirdi. Altıeylül Belediyesi; Ramazan Ayı'nın başladığı günden sonuna kadar Altıeylül sakinlerinin yanında olmaya devam ediyor.

İYİLİK KAZANSIN

Bu yıl düzenlenen İYİLİK KAZANSIN YARDIMLAŞMA DERNEĞİ gönüllüleri, Depremzede aileler ile birlikte iftar yemeğinde buluştu

SITKI ŞEREMETLİ–KÖŞE YAZISI - MÜBAREK RAMAZAN AYI,ÇOBAN VE ELMA AĞACI

Mübarek Ramazan ayını idrak ediyoruz. Ramazan oruç ibadetinin yerine getirildiği bir ay olduğu gibi yardımlaşmanın,hayır hasenatında daha fazla olduğu bir ay. Yardım,sadaka,paylaşma dinimizin emri. Lakin dikkat!

Valilik, Büyükşehir, AFAD Kenetlendi

Balıkesir Valiliği, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve AFAD’ın deprem bölgesindeki yaraları sarmak için sergilediği kurumlar arası dayanışma Türkiye’ye örnek oluyor. Valiliğin talimatı ile Depolama ve Lojistik Merkezi’ne dönüştürülen Yay/ada’da ihtiyaç malzemelerinin düzenli olarak sevkiyatı sağlanıyor.

Sıtkı Şeremetli - Köşe Yazısı

YAŞLARI KÜÇÜK YÜREKLERİ BÜYÜK: KİMİ HARÇLIĞINI KİMİ OYUNCAĞINI DEPREMZEDE ÇOCUKLARA YOLLADI

Şehre Vefa Meclisi kuruldu

Kente dair gerçekleştirdiği çalışmalarla Türkiye’de örnek işlere imza atan Balıkesir Kent Konseyi çatısı altında Şehre Vefa Meclisi kuruldu. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Çalışma Grubu’nun başarısından dolayı meclise dönüştürülmesi kararıyla gerçekleştirilen Şehre Vefa Meclisi Genel Kurulu sonucunda Gökmen Karadağ, oy birliğiyle Şehre Vefa Meclisi Başkanı seçildi.

“Sınıf Bizim, Çocuklar Bizim” Projesi

Balıkesir’in en aktif sivil toplum kuruluşlarından birisi olan Balıkesir Kent Konseyi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Grubu, hayata geçirdiği ‘Sınıf Bizim, Çocuklar Bizim’ projesiyle okulların fiziki şartlarını yeniliyor, materyal desteğinde bulunuyor.

‘Sevgi Yumağı’ Projesi

Kuruluşundan itibaren insan odaklı projeleri ile kısa sürede herkesin ilgisini çeken, toplumun her kesiminden gönüllüleri ile de fark yaratan Balıkesir Kent Konseyi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Grubu; gönüllere dokunan ‘Sevgi Yumağı’ projesi kapsamında Balıkesir Huzurevi Bahçesi’nde bir araya geldi.

Altıeylül'de Anlamlı Proje Hayata Geçiyor

Sultan Abdülhamid Han Gelişim Merkezi’nde gerçekleşen imza töreninde Altıeylül Kaymakamlığı, Altıeylül Belediye Başkanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Altıeylül İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Altıeylül Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü, Altıeylül İlçe Müftülüğü ile Altıeylül Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı arasında “İçindeki Sevgiyi Paylaş” isimli iş birliği protokolü imzalandı.

Güğü Köyü 2. Geleneksel ve Yöresel Kültür Sanat Tanıtım Etkinlikleri Yapıldı

Güğü Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği, kuruluşunun 17. Yılı münasebetiyle 2. geleneksel ve yöresel kültür sanat etkinleri düzenledi.