Yarışma Haberleri
SON DAKİKA

Yarışma Haberleri

Burhaniye’de Zeytinyağlı Lezzetler Yarıştı

Burhaniye Belediyesi tarafından “19. Zeytin ve Zeytinyağı Hasat Festivali” kapsamında düzenlenen “Ödüllü Yöresel Yemek Yarışması” yoğun ilgi ile Hüsnü Pazarbaşı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Burhaniye’nin Yöresel Tatları Yarışacak

19. Burhaniye Zeytin ve Zeytinyağı Hasat Festivali kapsamında gelenekselleşen “Yöresel Yemek Yarışması” için başvurular devam ediyor.

“Körfezin İncisi Burhaniye” 1. Ulusal Fotoğraf Yarışması Sonuçlandı

Burhaniye Belediyesi ve Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) tarafından ortak olarak düzenlenen “Körfezin İncisi Burhaniye” 1.Ulusal Fotoğraf Yarışması sonuçlandı. 

Balıkesir'den Amerika'ya Uzanan Başarı Öyküsü

İl Milli Eğitim Müdürlüğü robotik takımı, dünyanın en büyük robot yarışması olarak Guiness Rekorlar Kitabı'na giren VEX Robotik Turnuvası'nda; turnuvanın en prestijli ödülü olan Excellence Award'ı alarak Amerika'dan gururla döndü

‘50 Peynirli Şehir Balıkesir’ son 25 yılın en iyisi seçildi

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Gourmand Awards 2023’e damgasını vurdu. Yarışmadan; Ekmek Şehri Balıkesir” kitabıyla 1.’lik, “Zeytin Ülkesi Balıkesir” kitabıyla 2.’lik kazanan Büyükşehir Belediyesi, “50 Peynirli Şehir Balıkesir” kitabıyla da son 25 yılın en iyisi seçilerek “Best of Best” ünvanını kazandı.

Balıkesir, Türk Mutfağının gücünü tüm dünyaya gösterdi

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Gourmand Awards 2023’ten iki büyük ödülle, ülkesine döndü. Ekmek Şehri Balıkesir” kitabıyla “ekmek kitabı” kategorisinde 1.’liği elde eden Büyükşehir, “Zeytin Ülkesi Balıkesir” kitabıyla da “Akdeniz Kitapları” kategorisinde 2.’lik kazanarak Türk Mutfağının gücünü 205 ülkenin katıldığı yarışmada gözler önüne serdi. 

Dünyanın en iyi ekmek kitabı ‘Ekmek Şehir Balıkesir’

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi bu yıl Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da düzenlenen ve dünyanın uluslararası tek yemek kitapları yarışması olan “Gourmand Ödülleri’nde “Ekmek Şehir Balıkesir” kitabıyla 1’inci seçilerek ülkesini gururlandırdı. Kitap, “Best in the World” (dünyanın en iyisi) etiketiyle basılma hakkı kazandı.

Zeytin ve ekmek kitapları Dünya Kitap Yarışması’nda

Gourmand World Cookbook Award 2019’da dünyanın en iyi peynir kitabı seçilen “50 Peynirli Şehir Balıkesir” kitabının ardından Balıkesir’in zeytin ve ekmek varlığının kayıt altına alındığı gastronomi kültür serisinin devamı “Zeytin Ülkesi Balıkesir” ve “Ekmek Şehri Balıkesir” kitapları da 2023 Gourmand Awards’da finale kaldı.

Edremit’te Öğretmenler Günü Kutlandı

24 Kasım Öğretmenler günü Edremit İlçesinde düzenlenen törenlerle kutlandı. Şükrü Tunar Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa katılan Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, öğretmenlerin gününü kutladı, yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi.

   Baktılar, Gördüler, Çektiler; Ödüllerini Aldılar

     “Bak, Gör, Çek” Kısa Film Yarışması film gösterimi ve ödül töreni yapıldı. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Balıkesir Üniversitesi ve Balıkesir Kent Konseyi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen “Bak Gör Çek“ Kısa Film Yarışmasının bu yılki konusu Balıkesir Arkeoloji Mekanlar ve Hikayeler” oldu.

Öğrenciler Moral Depoladı!

Altıeylül Belediyesi sosyal etkinlikler kapsamı içerisinde düzenlemiş olduğu spor etkinlikleriyle büyük beğeni topluyor. Altıeylül İlçe Gençlik Spor Müdürlüğü ile Altıeylül Belediyesi Gümüşçeşme halı sahasında ortaklaşa düzenlenen etkinlikte öğrenciler hem spor yaptı hem de düzenlenen çeşitli yarışmalarda doyasıya eğlendiler. Cumhuriyet Ortaokulu öğrencilerinin bir araya geldiği etkinlikte öğrenciler ara tatil öncesi moral depoladı.

Burhaniye Fotoğraf Yarışmasında Sona Gelindi

1’inci Ulusal “Körfez’in İncisi Burhaniye” fotoğraf yarışması için başvurular 21 Kasım 2023 Salı günü sona eriyor.

Sanatın On Hali’nde Ödüller Sahiplerini Buldu

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi,  Balıkesir Eğitim, Kültür ve Sanat Vakfı ile Balıkesir Kent Konseyi iş birliğinde düzenlenen ‘Sanatın On Hali III Geleneksel Türk Sanatları Yarışması’nın ödül töreni, Cumhuriyet’in 100. Yılı onuruna gerçekleştirildi. Törende 3 dalda “Ustaya Saygı Özel Ödülü” de takdim edildi.

Dünyanın en büyük kanarya yarışması Edremit'te...

Edremit'te dünyanın en büyük kanarya ırk güzellik yarışması "Yorkshire Kanarya Show"un 7. si Güre Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleşti.

Karesi Belediyesi’nden Kompozisyon Yarışması

Karesi Belediyesi tarafından, cumhuriyetin 100’üncü yılı dolayısıyla gerçekleştirilecek etkinlikler kapsamında ortaokul öğrencileri arası kompozisyon yarışması düzenlenecek. Kompozisyon yarışmasının konusu “Cumhuriyetimizin Yeni Yüzyılında Nasıl Bir Karesi Hayal Ediyoruz?” olacak.

Cumhuriyetin 100. Yılında TEKNOFEST Coşkusu

27 Eylül-1 Ekim tarihlerinde İzmir'de 5 gün boyunca sürecek olan Türkiye'nin en büyük teknoloji festivali TEKNOFEST'e, ilk üç gün içerisinde Balıkesir'den yaklaşık olarak 10 bin öğrenci katılım sağlayacak. Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST; bilim ve teknik alanda tüm gençlerin, öğrencilerin ürünlerini hazırlayıp sunma, bir festival havasında bir araya gelme, bilimsel etkinlikler yapma, savunma sanayisi ile ilgili gelişmeleri takip etme fırsatı sunuyor. Birçok kategoride yapılan teknoloji yarışmalarında öğrenciler ve farklı eğitim seviyelerinden katılımcılar projelerini sergiliyor.

Karesi Taekwondo Spor Kulübü Türkiye Şampiyonasına Hazırlanıyor

24 Eylül 2023 tarihinde İlimiz Kurtdereli Spor Salonunda gerçekleşen Taekwondo Poomse İl birinciliği yarışmalarında Karesi Taekwondo Spor kulübü sporcuları, poomse yarışmalarının her kategorisinde sahne aldı.

100. YILDA 100 GENÇ DİJİTAL DÖNÜŞÜMÜ BALIKESİR’DE KONUŞTU

Cumhuriyet’in 100. yılına özel olarak Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Belediyeler Birliği iş birliğinde gerçekleştirilen yarışma kapsamında dereceye giren 100 genç, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Dijital Gençlik Merkezi’nde bir araya gelerek birçok atölye ve eğitimin yer aldığı Dijital Gençlik Kampı’na katıldı.

Balıkesir Üniversitesi Öğrencilerinden Teknofest 2023 Başarısı

Balıkesir Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencilerinden oluşan ve Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Misya Havacılık ve Uzay Teknolojileri Topluluğunun Misya Roket Takımı, 2023 TEKNOFEST Orta İrtifa Roket Yarışmasını Türkiye 6.sı olarak tamamladı.

Masterchef’in Son Durağı Balıkesir Oldu

TV8 ekranlarında yayınlanan Masterchef Türkiye programının bu haftaki durağı Balıkesir oldu. Şehrin gastronomisinden kültürüne kadar her şeyiyle tanıtıldığı programda yarışmacıların yapacağı yemekler ise Balıkesir’in yöresel mutfağından seçildi.

İsmail akçay yol koşusu 15. Kez düzenlendi

Meksika 1968 Olimpiyatları’nda maraton dördüncüsü olarak Türk atletizm tarihine geçen atlet İsmail Akçay adına Altıeylül Belediyesi tarafından 15.’si düzenlenen yol koşusu; Balıkesir’de gerçekleştirildi. Altıeylül Belediyesi, Türkiye Atletizm Federasyonu ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen ve 12 bin 500 metrelik parkurdan oluşan 15’ncisi İsmail Akçay Yol Koşusu’nun başlangıç noktası Atatürk Stadyumu’ndan verildi. Kadınlarda 18-55 ve üstü yaş, erkeklerde 18-80 ve üstü aralığındaki yerli ve yabancı herkese açık olan yarışmaya katılım yoğun oldu.

Karesili taekwandocu minikler yine kürsüde...

22-23 Ağustos 2023 tarihlerinde Balıkesir Edremit ilçemizde gerçekleşen Taekwondo Ümitler ve Minikler İl birinciliği yarışmalarında Karesi Taekwondo Spor Kulübü sporcuları yine kürsüye çıkmayı başardılar. Balıkesir 'i ve kulüplerini ulusal alanda temsil etmek için kıyasıya zorlu maçlar çıkartan sporcular Türkiye şampiyonası için bu hakkı elde etmeyi başardılar .

Triatlon Dünyasının Kalbi Balıkesir’de Atacak

Triatlon dünyasının kalbi 3 gün boyunca Balıkesir’de atacak. Avlu Balıkesir Triatlonu ile Türkiye ilk kez Triatlon Avrupa Şampiyonluğu’na ev sahipliği yapıyor. Muhteşem organizasyon öncesinde basına bilgi veren Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz “İlimizin yapacağı en önemli etkinliklerden biri. Bir sonraki hedefimiz Dünya Triatlon Yarışmasının burada yapılması.” dedi.

Balıkesir’in Ballarına Paris Ve Londra’dan Ödül

Büyükşehir Belediyesi, Balıkesir Balının adını dünyaya duyurdu. Ana Arı ve Arı Ürünleri Üretim Merkezi’nde uzman ellerde üretilen arılardan elde edilen ballar, uluslararası yarışmalardan ödüllerle döndü. Meşe, Çam ve Çiçek Balı ürünlerinin her biri için Paris Bal Ödülleri Yarışması’ndan Altın Bal Ödülü kazanan Büyükşehir Belediyesi, Londra Bal Ödülleri yarışmasında; Püren ve Ihlamur Balı ile Altın Bal Ödülü, Hayıt Balı ile de Gümüş Bal Ödülü’nün sahibi oldu.

Başarılı Öğrencilerden Vali Şıldak'a Ziyaret

ISEF Uluslararası Bilim ve Mühendislik Yarışması ile TEKNOFEST ve TÜBİTAK Yarışmalarında üstün başarı gösteren öğrenciler Vali Hasan Şıldak’ı ziyaret etti.

"TÜBİTAK" Bölge Finalinde 11 Derece

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu "TÜBİTAK" tarafından düzenlenen 17. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Bölge Sergisi değerlendirmeleri sona erdi.

Balıkesirli Öğrencilerin Gurur Verici  Dünya Başarısı

Dünya'nın en büyüğü ve en prestijli yarışması olan "Uluslararası Bilim ve Mühendislik Fuarı" ISEF'te TÜBİTAK tarafından ülkemizi ve ilimizi temsil eden Karesi Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Bilim ve Sanat Merkezi öğretmeni ve öğrencileri Biyokimya alanında ülkemize dünya üçüncülüğü kazandırdı.

Çocuk Oyunları Unutturulmuyor

Altıeylül Belediyesi’nin katkılarıyla gerçekleştirilen “Geleneksel Çocuk Oyunları” etkinlikleri sayesinde çocuk oyunları unutturulmuyor. Yağ satarım bal satarım, mendil kapmaca ve kaleli yakan top oyunları okullar arası yapılan müsabakalarla hem unutturulmuyor, hem de yarışma haline getirilip çocuklar eğlenceli zaman geçirme fırsatı buluyor. Altıeylül Belediyesi öncülüğünde Altıeylül Belediyesi Gençlik Müdürlüğü, Altıeylül İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Altıeylül İlçe Gençlik Spor Müdürlüğü’nün katkılarıyla 82 okul 1462 öğrencinin katılımıyla Altıeylül Geleneksel Çocuk Oyunları ödül töreni Bahçelievler’de bulunan Açık Yüzme Havuzu’nda düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Altıeylül’de Çocuk Oyunları Unutturulmuyor

Altıeylül Belediyesi’nin katkılarıyla gerçekleştirilen “Geleneksel Çocuk Oyunları” etkinlikleri sayesinde çocuk oyunları unutturulmuyor. Yağ satarım bal satarım, mendil kapmaca ve kaleli yakan top oyunları okullar arası yapılan müsabakalarla hem unutturulmuyor, hem de yarışma haline getirilip çocuklar eğlenceli zaman geçirme fırsatı buluyor.

KARESİ BİLSEM GURURLANDIRMAYA DEVAM EDİYOR

Karesi Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri Aslı Ece Yılmaz ve Azra Demirkapılar öğretmenleri Pınar Sabaz danışmanlığında hazırlamış oldukları projeleri ile ABD'de düzenlenecek olan Regeneron ISEF Bilim ve Mühendislik Yarışmasında ülkemizi temsil etmek üzere yola çıkmadan önceden İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı'yı ziyaret ettiler.