Yks Haberleri
SON DAKİKA

Yks Haberleri

Bursem Başarıya Koşuyor!

Burhaniye Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezi (BURSEM) öğrencileri, 2019 yılından beri her yıl olduğu gibi bu yıl da üstün başarı göstererek üniversitelere yerleşti. Ege Erdoğan YKS sayısal puan türünde 5600’üncü olarak İstanbul Teknik Üniversitesi Uzay Mühendisliği ve Ramazan Ünal sayısal puan türünde 8000’nci olarak Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesine yerleşirken, Olcay Dönmez sayısal puan türünde 16000’nci olarak Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesine yerleşti. Sözel puan türünde 2800’üncü olan Oğuzhan Dönmez Ege Üniversitesi Özel Eğitim Öğretmenliğine yerleşirken yine sözel sıralamada 5000.inci olan Hazar Yıkılkan Gazi Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümüne yerleşti.

Gençler Lise Ve Üniversite’ye Bursem İle Hazırlanıyor!

Burhaniye Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezi (BURSEM), 2023-2024 eğitim öğretim döneminde LGS ve YKS hazırlık kursları ile kapılarını açtı. Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler'in göreve geldiği 2019 yılında ilk faaliyetlerinden biri olan ve eğitimde fırsat eşitliği ilkesiyle kurulan BURSEM kurs merkezi yeni dönemin ilk ders zilini çaldı.

 Öğrencilere ücretsiz danışmanlık hizmeti

Edremit Belediyesi üniversite tercihinde bulunacak öğrenciler için tercih danışmanlığı hizmeti veriyor. Öğrenciler ve aileleri doğru tercih konusunda uzmanlar tarafından detaylı olarak bilgilendiriliyor.

Balıkesir’de Yks Tercih Süreci Heyecanı Devam Ediyor

İl Millî Eğitim Müdürü Ali Tatlı, 27 Temmuz’da başlayıp 8 Ağustos’ta son bulacak olan 2023-YKS tercih işlemleri için İl Milli Eğitim Şube Müdürleri Betül Yıldız ve Onur Aydın ile birlikte okullara ziyarette bulunarak öğrencilerin heyecanına ortak oldu.

YKS Ücretini Burhaniye Belediyesi Ödeyecek

Burhaniye Belediyesi, ilçede yaşayan ihtiyaç sahibi ailelerin Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) girecek olan çocuklarının YKS başvuru ücretini ödeyecek.