Yüzme Haberleri
SON DAKİKA

Yüzme Haberleri

Gençliğin Gücüne Güç Katacak Tesisler Balıkesir ‘de Hayata Geçiriliyor

 Balıkesir İl Müdürlüğü kapsamında yapımı devam eden önemli projeler; Edremit, Bandırma, Burhaniye ve Merkez ilçelerimizde hayata geçirilmeye hazırlanıyor. Balıkesir halkının barınma, sağlık, spor, sosyal ve kültürel alanlarda ki çeşitli gereksinimleri karşılama imkanı sağlamak amacıyla Spor Kompleksi, Gençlik Merkezi, Yüzme Havuzu ve Yurtlarımızın inşası devam etmektedir.

Üçüncü Açık Su Yüzme Şampiyonası Sona Erdi

Bu yıl 3.sü düzenlenen Balıkesir Açık su Yüzme Şampiyonası nefes kesen mücadelelerle sona erdi. Ayvalık İlçesinin Paşalimanı Koyu Plajı’nda gerçekleştirilen Şampiyonada yüzlerce sporcu dereceye girebilmek için denizde kıyasıya mücadele etti.

Kendi Kendine Yeten Belediye - Altıeylül Belediyesi

Göreve geldiği günden bugüne kadar ‘Sosyal Belediyecilik’ ve ‘Eser Belediyeciliği’ anlayışıyla hareket eden Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, Altıeylül’e kazandırmaya devam ediyor. Belediye’nin kendi imkânlarıyla yapılan GES (Güneş Enerji Santrali) faaliyete geçtiğinden bugüne kadar enerji üretimiyle; Sultan Abdülhamid Han Gelişim Merkezi, Hasan Can Kültür Merkezi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk Yaşam Kompleksi’nin yarı olimpik yüzme havuzunun elektrik faturaları GES ile mahsuplaştırılarak ödenmekte.

 Çocuklar, Büyükşehir’in havuzlarında yüzme öğreniyor

Büyükşehir Belediyesi ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü iş birliğinde ilçelerde faaliyete alınan havuzlarda çocuklar; hem en iyi şekilde yüzme öğreniyor hem de doyasıya eğleniyor.

Bigadiç’te bütün çocuklar Yüzme Öğrenecek

Bigadiç Belediye Başkanı İsmail Avcu ilçenin dört bir yanına inşa ettiği açık ve kapalı olimpik yüzme havuzları ile gençlere yüzme imkanı sunuyor. Bu kapsamda Bigadiç Belediyesi Gençlik ve Kültür Merkezi Kapalı Yarı Olimpik Yüzme Havuzu hizmete sunularak, çocuklar ve gençler yüzmenin ve spor yapmanın keyfini yaşıyorlar.

AVLU BALIKESİR TRİATLONU AVRUPA ŞAMPİYONASI BAŞLADI

32 ülkeden700 sporcunun katıldığı “Avlu Balıkesir Triatlonu Avrupa Şampiyonası", Avlu Kongre ve Kültür Merkezi'nde “Güç Seninle” sloganıyla başladı. Yüzme, koşu ve bisiklet parkurlarına katılan sporcular Balıkesir’e aşık olduklarını dile getirdi.

Altıeylül Belediyesi Altıeylül’e Projelerle Değer Katmaya Devam Ediyor

İçinde çocuk oyun alanları, yarı olimpik yüzme havuzu, bisiklet parkuru, 2 adet tenis kortu, 1 adet basket sahası, millet kıraathanesi, kafeterya, restoran, bürolar, etkinlik alanları, koşu ve yürüme parkurları, toplantı salonları, fitness salonu ve açık spor alanlarının yer aldığı Gazi Mustafa Kemal Atatürk Yaşam Kompleksi Altıeylül’e çok yakışacak.

ALTIEYLÜL’DE HAVUZLARA YOĞUN İLGİ

Altıeylül Belediyesi Gazi Mustafa Kemal Atatürk Yaşam Kompleksi Yüzme Havuzunda Pazartesi-Çarşamba -Cuma günleri ve Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen 630 çocuğun yüzme öğrendiği Altıeylül Belediyesi’ne bağlı Sultan Alparslan Kültür Evi’nde de ‘Yüzme Bilmeyen Çocuk Kalmasın Projesi’ kapsamında 6-13 yaş grubu çocuklar portatif havuzda yüzme öğreniyor.

Kepsut’ta Yüzme Bilmeyen Çocuk Kalmayacak

Kepsut’ta fark farkediliyor. İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğüne atanan Ogün Yıldız göreve geldiği günden itibaren Kepsut’ta sportif faaliyetlerin ardı arkası kesilmiyor.

Altıeylül’den Bir Büyük Proje Daha

Altıeylül Belediyesi'ne bağlı Konakpınar Mahallesi doğayasıyla, güzellikleriyle, çam ağacı yoğunluğuyla Kopakpınar Gençlik Merkezi'ne gelen misafirleri yapılan aktivitelerle “GENÇLEŞTİRECEK” Öğrencilerin ve vatandaşların yoğun ilgisini çekecek olan Konakpınar Gençlik Merkezi Altıeylül'e ve Balıkesirlilere yakıştı. Yapılan ve yapılmaya devam eden projeleri Balıkesir'in ve Altıeylül’ün hizmetine sunan Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, Konakpınar Gençlik Merkezi’nin de 3 Temmuz Pazartesi günü açacaklarını ifade etti. Tamamlanmış projeler içerisinde; İsmail Akçay Parkı ve Plevne Millet Kıraathanesi, Sultan Alparslan Kültür Evi, Hasan Can Kültür Merkezi, Sabri Uğur Parkı ve Millet Kıraathanesi, Güneş Enerji Santrali. Devam eden projeler içerisinde ise; Konakpınar Gençlik Merkezi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk Yaşam Kompleksi, Gaziosmanpaşa Mahallesi Kapalı Yüzme Havuzu, Plevne Mahallesi Kapalı Pazar Yeri, Seyyid Ahmet Arvasi Parkı ve Millet Kıraathanesi yer alıyor.

Çocuk Oyunları Unutturulmuyor

Altıeylül Belediyesi’nin katkılarıyla gerçekleştirilen “Geleneksel Çocuk Oyunları” etkinlikleri sayesinde çocuk oyunları unutturulmuyor. Yağ satarım bal satarım, mendil kapmaca ve kaleli yakan top oyunları okullar arası yapılan müsabakalarla hem unutturulmuyor, hem de yarışma haline getirilip çocuklar eğlenceli zaman geçirme fırsatı buluyor. Altıeylül Belediyesi öncülüğünde Altıeylül Belediyesi Gençlik Müdürlüğü, Altıeylül İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Altıeylül İlçe Gençlik Spor Müdürlüğü’nün katkılarıyla 82 okul 1462 öğrencinin katılımıyla Altıeylül Geleneksel Çocuk Oyunları ödül töreni Bahçelievler’de bulunan Açık Yüzme Havuzu’nda düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

BALIKESİR, GENÇLİK SPOR YATIRIMLARI VE SPOR PROJELERİ İLE TÜRKİYE’NİN YÜKSELEN YILDIZI

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Balıkesir’de hizmete sunulan; gençlik merkezleri, genç ofisler, kitap kahveler, spor salonları, halı sahalar, kortlar, yüzme havuzları, yurtlar ve spor alanları ile gençlerin ve çocukların kendilerini en iyi şekilde yetiştirmeleri, sportif bir hayat tarzına sahip olmaları için onları en iyi imkânlarla buluşturmaya devam ediyor.

Başkan Orkan Şampiyonları Ağırladı

Triatlon ve yüzme branşlarında 2021-2022 sezonunda katıldıkları müsabakalarda farklı kategori ve branşlarda Türkiye Şampiyonu olan Karesi Belediyespor sporcuları, Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan’ı ziyaret ederek, verdiği desteklerden dolayı teşekkür ettiler.

Altıeylül'de Dev Proje Kapılarını Açtı

Altıeylül’de yapımı tamamlanan Gazi Mustafa Kemal Atatürk Yaşam Kompleksi Kapalı Yüzme Havuzu ve Fitness Salonu kullanıma açıldı. Altıeylül Belediyesi tarafından 31 Ağustos 2020'de temeli atılan Altıeylül’de bir ilk olma özelliği taşıyan Yarı Olimpik Yüzme Havuzu ve Fitness Salonu kapılarını açtı.

Ayvalık Açık Su Yüzme Şampiyonası Sona Erdi

Yüzmede kulaçlar Ayvalık’ta atıldı. Kuva-yı Milliye Şehri Balıkesir’in Kurtuluşunun 100. Yılı spor etkinlikleri kapsamında düzenlenen Balıkesir Açık Su Yüzme Şampiyonası nefes kesen mücadelelerle sona erdi.

100 Binden Fazla Çocuk Yüzme Öğrendi

Başkan Yücel Yılmaz’ın 2015’te Karesi’de başlattığı “Havuzlar Mahalleye, Çocuklar Havuza” projesi il geneline yayıldı. 11 ilçede okul bahçelerine kurulan 12 yarı olimpik yüzme havuzunda çocuklar yüzme öğreniyor. 2015 yılından bu yana Balıkesir’de 100 binden fazla öğrenci yüzme öğrendi.

Çocuklar Yüzmeyi Karesi Millet Bahçesi’nde Öğreniyor

Balıkesir'in Karesi ilçesinde 'Yüzme Bilmeyen Kalmasın’ Projesi kapsamında Karesi Millet Bahçesi’nde kurulan portatif havuzlarda yüzlerce çocuğa yüzme kursu verilmeye başlandı.

Altıeylül’de Yaz Spor Kurslarına Yoğun İlgi

Altıeylül Belediyesi, Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde organize ettiği yüzme kursları ile Atatürk Açık Yüzme Havuzu’nda 6-14 yaş arası çocuklar ile bir araya geliyor.

Yüzme Bilmeyen Kalmasın Projesi

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 81 ilde yürütülen “Yüzme Bilmeyen Kalmasın” projesi kapsamında çocukların ve gençlerin katılımı ile yüzme çalışmaları Balıkesir’de de başarılı bir şekilde devam ediyor.

Karesi’de Çocuklar Sporla Buluşuyor

Balıkesir'in Karesi ilçesinde 'Yüzme Bilmeyen Kalmasın’ Projesi kapsamında yüzlerce çocuğa yüzme kursu verilmeye devam ediyor. Çocuklar ayrıca proje kapsamında çeşitli branşlarda da eğitim alıyor.