Zeytin Haberleri
SON DAKİKA

Zeytin Haberleri

Başkan Yılmaz" Çevre dostu yatırımlar yeni dönemde de devam edecek

 İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisleri çoğalacak Çevre dostu yatırımlarıyla Balıkesir’i yarınlara hazırlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz; Zeytinli, Merkez, Güre, Ayvalık ve Avşa’da İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisleri oluşturacaklarını söyledi. Simav Çayı için de seferberlik ilan ettiklerini ifade eden Başkan Yılmaz, 1 yıl içerisinde çözüme kavuşturacaklarını belirtti.

"ÜRETİME TAM DESTEK, GÜÇLÜ GELECEK!"

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, zeytin üreticilerine olan desteğini sürdürüyor. Büyükşehir, Edremit’te zeytincilikle uğraşan çiftçilere 10 bin adet zeytin kasası ve 8 bin toplama örtüsü dağıttı. Bu destek sadece malzeme sağlamakla sınırlı kalmadı, aynı zamanda zeytinliklerin yollarının açılması konusunda da önemli adımlar atıldı.

Burhaniye’de Zeytinyağlı Lezzetler Yarıştı

Burhaniye Belediyesi tarafından “19. Zeytin ve Zeytinyağı Hasat Festivali” kapsamında düzenlenen “Ödüllü Yöresel Yemek Yarışması” yoğun ilgi ile Hüsnü Pazarbaşı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Burhaniye’de Zeytin Hasat Festivali ve Deve Güreşleri Başlıyor

Bu yıl 19.su düzenlenecek olan ve geleneksel hale gelen “Zeytin ve Zeytinyağı Hasat Festivali” 27-28 Ocak tarihlerinde gerçekleşecek.

Burhaniye’nin Yöresel Tatları Yarışacak

19. Burhaniye Zeytin ve Zeytinyağı Hasat Festivali kapsamında gelenekselleşen “Yöresel Yemek Yarışması” için başvurular devam ediyor.

BALIKESİR’İN GASTRONOMİ ZENGİNLİĞİ SINIRLARI AŞIYOR

“50 Peynirli Şehir Balıkesir”, “Zeytin Ülkesi Balıkesir” ve “Ekmek Şehri Balıkesir” üçleme eserleri ile dört uluslararası ödül alarak bir ilke imza atan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, İstanbul’da gurme yazarlar ve basın mensuplarının katılımıyla görkemli bir lansman düzenleyerek kitapların tanıtımını gerçekleştirdi.

Edremit Körfezi yeşil çizik zeytini AB tarafından tanındı

“Edremit Körfezi Yeşil Çizik Zeytini”nin adı Avrupa Birliği (AB) tarafından korumalı menşe adı (PDO) ile tescillendi. Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, Avrupa Birliği’nin Türkiye resmi sitesi https://www.eeas.europa.eu’ ya yaptığı açıklamada “Edremit zeytinyağından sonra AB'nin Edremit Körfezi yeşil çizik zeytinini de tescil etmesinden gurur duyuyoruz” dedi.

‘50 Peynirli Şehir Balıkesir’ son 25 yılın en iyisi seçildi

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Gourmand Awards 2023’e damgasını vurdu. Yarışmadan; Ekmek Şehri Balıkesir” kitabıyla 1.’lik, “Zeytin Ülkesi Balıkesir” kitabıyla 2.’lik kazanan Büyükşehir Belediyesi, “50 Peynirli Şehir Balıkesir” kitabıyla da son 25 yılın en iyisi seçilerek “Best of Best” ünvanını kazandı.

Balıkesir, Türk Mutfağının gücünü tüm dünyaya gösterdi

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Gourmand Awards 2023’ten iki büyük ödülle, ülkesine döndü. Ekmek Şehri Balıkesir” kitabıyla “ekmek kitabı” kategorisinde 1.’liği elde eden Büyükşehir, “Zeytin Ülkesi Balıkesir” kitabıyla da “Akdeniz Kitapları” kategorisinde 2.’lik kazanarak Türk Mutfağının gücünü 205 ülkenin katıldığı yarışmada gözler önüne serdi. 

Zeytin ve ekmek kitapları Dünya Kitap Yarışması’nda

Gourmand World Cookbook Award 2019’da dünyanın en iyi peynir kitabı seçilen “50 Peynirli Şehir Balıkesir” kitabının ardından Balıkesir’in zeytin ve ekmek varlığının kayıt altına alındığı gastronomi kültür serisinin devamı “Zeytin Ülkesi Balıkesir” ve “Ekmek Şehri Balıkesir” kitapları da 2023 Gourmand Awards’da finale kaldı.

Burhaniye’de Zeytin Hasat Zamanı

Nefaset ve kalitesi ile körfezde zeytinyağı alanında en çok tercih edilen markalardan biri olan Burhaniye Belediyesi Zeytinyağları için 2023 sezonu hasadı başladı.

Sofralık zeytin ihracatında 100 bin tonla rekor kırıldı

Türk zeytincilik sektörü; 735 bin tonluk rekolteyle dünya birincisi olarak girdiği 2022/23 sezonunda sofralık zeytinde 184 milyon 510 bin dolarlık ihracat performansı ortaya koydu. Bu rakamların Cumhuriyet tarihinin rekoru olarak kayıtlarda yerini aldığı belirtildi.

Zeytinin Başkenti Edremit’ten Sofralara

Edremit Belediyesi’ne ait zeytinliklerde hasat başladı. 18 bin ton zeytin hasadı yapmayı planlayan Edremit Belediyesi’nin hasadına Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan da katıldı.

Altın Sarısı Sofralarımızla Buluşacak

14 milyon zeytin ağacıyla Türkiye’nin en büyük zeytin üretim merkezlerinden biri olan Balıkesir’de 18. Ayvalık Uluslararası Zeytin Hasat Festivali heyecanı 13 - 19 Ekim tarihleri arasında başlıyor. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, “Dünyanın en kaliteli zeytini ile altın sarısı zeytinyağımız yakında sofralarımızla buluşacak” dedi.

Edremit’ten Çanakkale’ye 250 Zeytin Fidanı

Edremit Belediyesi Ağustos ayında Çanakkale’de yaşanan orman yangınından etkilenen köylere fidan desteği verdi. Başkan Selman Hasan Arslan’ın talimatıyla yaraların sarılması için harekete geçildi.

Ayvalık’ta Yılın İlk Zeytin Hasadı Yapıldı 

Vali İsmail Ustaoğlu Türkiye'nin en özel zeytinlerinin işlendiği, zeytinyağıyla coğrafi işaret sahibi olan Ayvalık İlçesinde sezonun ilk zeytin hasadı dolayısıyla düzenlenen programa katıldı. 

TÜRKİYE’NİN OTOMOBİLİ TOGG, BTO’YA TESLİM EDİLDİ

TOGG'un Türkiye'nin renkleri serisinde zeytin ağaçlarının gölgesindeki mavi sulardan ilham alan Gemlik mavisi renkteki araç, BTO’ya teslim edildi.

YENİLENEN İSTASYON KAVŞAĞI BALIKESİR'E YAKIŞACAK

‘Kuva-yı Milliye Şehri Balıkesir’e hoş geldiniz Balıkesir Tren Garı önündeki Cumhuriyet Meydanı’na gelen vatandaşları, anıt zeytin ağaçları ve ‘Kuva-yı Milliye Şehri Balıkesir’ yazıları karşılayacak. Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı peyzaj çalışması 11 Eylül’e kadar tamamlanacak.

ZEYTİN VE İNCİR ÜRETİCİLERİNE DESTEK

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, dünyanın en kaliteli zeytinlerini üreten Balıkesirli zeytincilere ve kalitesi Coğrafi İşaret ile tescillenmiş Havran İnciri üreticilerine, hasat sezonu öncesinde desteklerde bulunarak zeytin toplama kasası ve örtüsü ile incir kurutma kasası dağıttı.

BBB, Ayvalık’ın güzelliğine güzellik katıyor

Zeytin ve çam ormanlarının denizle kucaklaştığı, iç içe geçmiş birbirinden güzel koyları, çevresini sarmalayan irili ufaklı 22 adası, adeta bir açıkhava müzesini andıran mimari yapıları ve büyüleyici denizaltı dünyasıyla Balıkesir’in turizm cenneti Ayvalık; Büyükşehir Belediyesi eliyle hak ettiği hizmetlere kavuşuyor.

TARLA YOLLARI BÜYÜKŞEHİR İLE GÜZELLEŞİYOR

Kırsal mahallelerde tarım arazileri ile zeytinliklere ulaşım artık çok kolay. Büyükşehir Belediyesi; 8 ilçede tarımsal faaliyetlerin yoğun olarak yapıldığı kırsal mahallelerde üreticilerin arazilerine konforlu bir şekilde ulaşabilmesi için tarla ve zeytinlik yollarında genişletme ve düzenleme çalışması yapıyor.

Hem Zeytinlikler Hem De İşçiler Tozdan Kurtuldu

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, birçok kırsal mahalleyi birbirine bağlayan ve sürücüler için büyük tehlike arz eden Gömeç Ulubeyler Yolu’nu, yüksek konfor sağlayan, dış etkenlere dayanıklı sıcak asfalta kavuşturdu. Asfaltlama sayesinde hem zeytinlikler hem de işçiler tozdan kurtuldu.

ZEYTİNLİ ARITMASINA BİROL ŞAHİN’DEN BELGELİ CEVAP

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın geçtiğimiz hafta Büyükşehir Belediye Meclisinde yaptığı konuşmada Edremit Zeytinli Artırması ile ilgili Edremit Meclis üyelerinin Hayır oyu vermesini şikayet etmesi üzerine yeniden alevlenen tartışmaya, bu gün yapılan BASKİ Genel Kurulunda bir konuşma yapan Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi Ak Parti Gurup Sözcüsü Mehmet Birol Şahin Zeytinli Artırması ile ilgili belgelerle ve cevap vererek açıklamalarda bulundu…

Chp Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı: 165 Bin Zeytin Ağacını Peşkeş Çekmeyi Kimse Aklından Geçirmesin

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, “AKP iktidarının bir kez daha hedefine koyduğu zeytinlik alanlarımızın rant uğruna talan edilmesine asla ama asla izin vermeyeceğiz” dedi.

Tayfun Canlı“ Kırkpınar’ın yağları Edremit’ten olacak!”

Edremit Belediye Başkan Yardımcısı Tayfun Canlı, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın davetlisi olarak 662. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ni yerinde takip etti. Yusuf Can Zeybek’in Başpehlivanlığı kazandığı güreşlerde 2024 yılı güreşlerinde Edremit zeytinyağı kullanılması için görüşmeleri başlattı.

Akçay kavşağına Transit geçit

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi; Edremit Orta Harmanlar Yolu, Zeytinli Kavşağı, Ülkü Yolu ve Akçay Kavşağı’nda yaptığı düzenleme çalışmaları ile2 milyon yaz nüfuslu Körfez Bölgesi’nde,trafik yoğunluğunu minimuma indiriyor.

Ülkü Yolu Trafik Sıkışıklığını Rahatlatacak

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Edremit İlçesi’nin Zeytinli, Altınkum ve Akçay Mahallelerini birbirine bağlayan Ülkü Yolu’nda sıcak asfalt serimine başladıklarının ve yolun yaz sezonuna yetişeceğinin müjdesini verdi.

İSTANBUL’DAKİ BALIKESİRLİLER İFTARDA BULUŞTU

İstanbul Balıkesirliler Derneği ( İstbalder ) tarafından organize edilen geleneksel iftar yemeği Zeytinburnu ilçesinde bulunan Zühtü Kurtulmuş Anadolu Lisesi bahçesinde yapıldı.

Balıkesir Zeytinyağı “Monte İda” Japonya’da Altın Ödül Aldı

Monte İda, Organik Natürel Sızma Zeytinyağı ile Japonya Gıda Analistleri Derneği tarafından düzenlenen 61. Japan Food Selection'da Altın Ödül'e layık görülerek yarışmada ödül alan tek Türk Zeytinyağı markası oldu!