Zeytin Hasadı Haberleri
SON DAKİKA

Zeytin Hasadı Haberleri

Zeytinin Başkenti Edremit’ten Sofralara

Edremit Belediyesi’ne ait zeytinliklerde hasat başladı. 18 bin ton zeytin hasadı yapmayı planlayan Edremit Belediyesi’nin hasadına Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan da katıldı.

Ayvalık’ta Yılın İlk Zeytin Hasadı Yapıldı 

Vali İsmail Ustaoğlu Türkiye'nin en özel zeytinlerinin işlendiği, zeytinyağıyla coğrafi işaret sahibi olan Ayvalık İlçesinde sezonun ilk zeytin hasadı dolayısıyla düzenlenen programa katıldı. 

Edremit’te Hasat Sonrası Zeytinler Budanıyor

Edremit Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü’ne bağlı ekipler zeytin hasadı sonrası zeytin ağaçlarını budama çalışmalarına başladı.

Edremit Belediyesi Son Zeytin Hasadını Yaptı

Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan Kızılkeçili Mahallesi’ndeki belediyeye ait zeytin tarlasına giderek son zeytin hasadını işçilerle beraber yaptı.

Zeytin Hırsızlıklarına Karşı Alınan Önlemler Sonuç Veriyor

Balıkesir'in Körfez bölgesinde ve Erdek ile Bandırma İlçelerinde devam eden zeytin hasadı bu yıl Valilik tarafından alınan yoğun tedbirlerle daha önce yaşanmayan gelişmelere sahne oluyor.

Başkan Yılmaz: “Bu Yıl Zeytinde İlk Sıraya Balıkesir Yerleşecek”

Zeytin ve zeytinyağı denildiğinde ilk akla gelen şehirlerden biri olan Balıkesir’de zeytin hasadı, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın katılımıyla başladı. Dünyaca tanınan Balıkesir zeytininin toplanmasından zeytinyağına dönüşmesine kadar olan serüveni tanıtan Başkan Yılmaz, şehirde zeytinciliğin daha ileri boyutlara taşınması için her türlü desteği verdiklerini ve vermeye devam edeceklerini söyledi.