Zeytinlik Haberleri
SON DAKİKA

Zeytinlik Haberleri

"ÜRETİME TAM DESTEK, GÜÇLÜ GELECEK!"

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, zeytin üreticilerine olan desteğini sürdürüyor. Büyükşehir, Edremit’te zeytincilikle uğraşan çiftçilere 10 bin adet zeytin kasası ve 8 bin toplama örtüsü dağıttı. Bu destek sadece malzeme sağlamakla sınırlı kalmadı, aynı zamanda zeytinliklerin yollarının açılması konusunda da önemli adımlar atıldı.

Zeytinin Başkenti Edremit’ten Sofralara

Edremit Belediyesi’ne ait zeytinliklerde hasat başladı. 18 bin ton zeytin hasadı yapmayı planlayan Edremit Belediyesi’nin hasadına Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan da katıldı.

TARLA YOLLARI BÜYÜKŞEHİR İLE GÜZELLEŞİYOR

Kırsal mahallelerde tarım arazileri ile zeytinliklere ulaşım artık çok kolay. Büyükşehir Belediyesi; 8 ilçede tarımsal faaliyetlerin yoğun olarak yapıldığı kırsal mahallelerde üreticilerin arazilerine konforlu bir şekilde ulaşabilmesi için tarla ve zeytinlik yollarında genişletme ve düzenleme çalışması yapıyor.

Hem Zeytinlikler Hem De İşçiler Tozdan Kurtuldu

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, birçok kırsal mahalleyi birbirine bağlayan ve sürücüler için büyük tehlike arz eden Gömeç Ulubeyler Yolu’nu, yüksek konfor sağlayan, dış etkenlere dayanıklı sıcak asfalta kavuşturdu. Asfaltlama sayesinde hem zeytinlikler hem de işçiler tozdan kurtuldu.

Chp Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı: 165 Bin Zeytin Ağacını Peşkeş Çekmeyi Kimse Aklından Geçirmesin

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, “AKP iktidarının bir kez daha hedefine koyduğu zeytinlik alanlarımızın rant uğruna talan edilmesine asla ama asla izin vermeyeceğiz” dedi.

Zeytin Hırsızlarına Sert ve Geniş Önlemler Getirildi

Zeytin Hırsızlığının Önlenmesine Yönelik Olarak Valilik Genel Emir ve Genelge Yayımladı. Yağlık ve sofralık zeytin üretiminde Türkiye'de ilk sıralarda yer alan Balıkesir’de, zeytin hırsızlığına karşı geniş önlemler alındı.

Zeytin Hasat Dönemi Öncesi Sıkı Tedbirler Alınıyor

Vali Hasan başkanlığında zeytin hırsızlığı ve zeytinliklerdeki hayvan zararlarının önlenmesi için alınacak tedbirlerin görüşüldüğü toplantı gerçekleştirildi.

Çiftçi Malları Koruma Heyetleri Sahada daha Etkin Görev Alacak...

Balıkesir Valiliği öncülüğünde Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinasyonunda Çiftçi Malları Korunması Hakkında Kanun ve Uygulama Esasları ile zeytinlik alanlarda küçükbaş hayvan zararlarının engellenmesine yönelik eğitim toplantısı düzenlendi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın: ‘Zeytinliklerin Katledilmesine Neden Olacak’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, zeytinliklerle ilgili düzenlemeye tepki gösterdi.

Dt. Ekrem Başaran: “CHP’liler, Zeytinlikleri Katledenleri Görmek İçin Aynaya Bakmaları Yeter…”

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığımızın enerjide dışa bağımlılığı bitirmek için Resmi Gazete’de yayınlanan yönetmelik üzerinden Ak Parti’ye ‘Zeytinlikler yok ediliyor” iddialarına yönelik Ak Parti İl Başkanı Dt. Ekrem Başaran açıklama yayımladı.

Cunda Adası’na Hizmet Binası

Tarihi sokakları, tescilli yapıları, müzeleri, uçsuz bucaksız zeytinlikleri, yüzlerce mezesi ve birbirinden güzel koylarıyla hem yaz hem de kış sezonunda ilgi odağı olan Ayvalık’ın gözde turizm beldesi Cunda’ya Ayvalık Belediyesi’nin yeni hizmet binası yapılıyor.