Ziha Haberleri
SON DAKİKA

Ziha Haberleri

Balıkesir’de Haşereye Geçit Yok

Vatandaşların sineksiz bir yaz geçirmesini sağlamak amacıyla haşereyle mücadele işlemlerini bayram tatilinde de sürdüren Balıkesir Büyükşehir Belediyesi; hem karadan hem de ZİHA’larla havadan müdahaleyle haşereye geçit vermiyor.

Büyükşehrin Ziha’ları Sivrisineklere Göz Açtırmıyor

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, sivrisinek popülasyonunun önüne geçmek için ZİHA ile havadan sulama kanalları, sazlık ve geniş su birikintilerindeki larvaları biyosidal ürünler ile imha ediyor.

Zeytinde İnsansız Hava Aracı Projesinin İlk Denemesi Yapıldı

ZİHA'nın İlk Denemeleri Yapıldı  Vali Hasan Şıldak, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü öncülüğünde yürütülen Zeytinde İnsansız Hava Aracı (ZİHA) projesinin ilk deneme çalışmasına katıldı. 

Ayçiçeği, Tırtıllardan ZİHA’lar ile Korunuyor

Trakya bölgesinden ülkeye giriş yapan çayır tırılı (LoxostegeSticticalis) Balıkesir’in; Bandırma, Manyas, Gönen, Susurluk ve Karesi ilçelerindeki ayçiçeği tarlalarında yoğun bir şekilde görülmesi üzerine Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin zirai insansız hava aracı ZİHA’lar ardı ardına havalanarak 245 bin dönümlük arazide havadan mücadeleye başladı.

ZİHA’ların Hedefinde Sivrisinekler Var

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, sivrisinek popülasyonunun önüne geçmek için DSÖ’nün onayladığı biyosidal ürünleri ZİHA ile havadan sulama kanalları, sazlık ve geniş su birikintilerinin üzerine bırakıyor. Suda çözülen ve çevreye herhangi bir zararı olmayan ilaçlar geniş bir alanda larvaları imha ediyor.