Güğü Köyü 2. Geleneksel ve Yöresel Kültür Sanat Tanıtım Etkinlikleri Yapıldı

Güğü Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği, kuruluşunun 17. Yılı münasebetiyle 2. geleneksel ve yöresel kültür sanat etkinleri düzenledi.

PAYLAŞ
Youtube Kanalı VİDEO

Güğü Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği, kuruluşunun 17. Yılı münasebetiyle 2. geleneksel ve yöresel kültür sanat etkinleri düzenledi.
Balıkesir Karesi AVM’deki etkinliğe Ak Parti Balıkesir Milletvekili Belgin Uygur, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Dursunbey Kaymakamı Rahmi Bulut, Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, Ak Parti Balıkesir İl Başkan Vekili Abdullah Altıntaş, CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı, Karesi Belediyesi Başkan Yardımcısı Şaban Akkol, MHP Karesi İlçe Başkanı Burak Boduroğlu, İyi Parti Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Metin Özpınar, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Baskı Teftiş Grubu Başkanı Hüseyin Deniz, CHP Dursunbey İlçe Başkanı Mehmet Yavaş, Karesi MeclisÜyesi Gökhan Çakır, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.
Etkinlikte misafirler Tarihi Çeyizler, Yöresel Ürünler ve Ametist Maden Taşı sergilerini gezdi.
Yöresel Halk Oyunları ve Yöresel Kültür Oyunları oynandı. Yöresel Ezgiler Dinletisi sunuldu.
Misafirler maniler ve türküler eşliğinde bulgur taşı ile mısır ve buğday unu öğüttü, tarihi un helvası ile yayık ayranının tadına baktı.
Konuklar halat urgan çorap yapımımda kullanılan Tarihi Çıkrık ile ip burma yaptı.
Yöresel yemekler ve endemik bitkiler tanıtıldı.
Dernek Başkanı Hali Özcan: “Geçmişteki kültürel mirasın unutulmaması yeni gelen nesillere aktarılması, anılarımızın tazelenmesi köyümüzün manevi ve kültürel değerlerinin kaybolmaması için bu sene 2. geleneksel ve yöresel kültür sanat etkinleri düzenledik. Katılım sağlayan herkese teşekkür ederiz.” dedi.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN