SON DAKİKA

Çevre

Çevre Haberleri

Karesi Belediyesi Tüm Birimleriyle Sahada

Karesi Belediyesi’nde ekipler, bozulan kaldırım, yol, bordür ve tretuvarların tamiratını yaparken, parklardaki çim biçme, bitkilendirme, tohumlama, ağaç budama çalışmaları ile oyun parklarının tadilatlarını yapılıyor. Öte yandan haşere ile mücadele çalışmaları ve temizlik faaliyetleri de sürüyor. Karesi Belediyesi tüm birimleriyle hizmetlerine devam ediyor.

Burhaniye Belediyesi Yoğun Yağışın İzlerini Temizliyor

İl genelinde birçok noktada etkili olan sağanak yağış ve fırtına sonrasında gelişen dere taşkınları ile birlikte sahil kenarlarına kadar ulaşan dal ve odun parçaları Burhaniye Belediyesi ekipleri tarafından temizleniyor.

Edremit-Yenice Yolu Hanlar Mevkiinde Kar Ulaşımı Engelliyor

Kazdağları’ndan geçen Edremit-Yenice yolunun Hanlar mevkiinde, Edremit Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Karayolları birimleri ile koordineli bir şekilde çalışarak kar temizleme ve kürüme çalışmalarına destek veriyor.

Burhaniye’de 2023’te 250 Bin Metrekare Yeşillendirildi

Burhaniye Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, şehir genelinde mevcut park alanlarının haricinde, 2023 yılı içerisinde 250 bin metrekarelik alanda çalışmalar yaptı.

Büyükşehir, Kepsut’ta damızlıkları üreticiyle buluşturdu

Başkan Yücel Yılmaz’ın önderliğinde Balıkesir’i, küçükbaş hayvan üretiminde zirveye taşımak için kararlılıkla çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Kepsut ilçesinde 81 üreticiye damızlık koç dağıttı. Kepsut’taki altıncı dağıtımını gerçekleştiren Büyükşehir, son 4 yılda ilçede toplamda 762 damızlık hayvan dağıtımı gerçekleştirdi. 

Burhaniye Yolları Yenilenmeye Devam Ediyor

Burhaniye Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ilçe sınırları içerisinde tespit edilen ve ilçe sakinleri tarafından talep edilen yol ve güzergâhların yenilenmesi için çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

İvrindi, gelişmeye ve proje şehri olmaya devam ediyor

Son 5 yılda ilçesi İvrindi için gecesini gündüzüne katan Başkan Cengiz “Yücel Yılmaz Başkanımızın da destekleri ile gücümüze güç katarak yatırımları hemşehrilerimiz ile buluşturuyoruz dedi”

Edremit Belediyesi Afet Müdahale Planı açıklandı

Edremit Belediye başkanı Selman Hasan Arslan, 6 Şubat’ta yaşanan büyük depremin ardından afetlere karşı dirençli bir kent yaratmak  için harekete geçmişti. Belediye bünyesinde Afet İşleri Müdürlüğü kuran Başkan Arslan, Edremit Belediyesi’nin Afet Müdahale Planı’nı açıkladı.

Balıkesir ve Ağrı su kardeşi oldu

Suyun en iyi şekilde yönetilmesi ve verimliliğinin sağlanması adına Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Ağrı Belediyesi arasında ‘Su Kardeşliği’ protokolü imzalandı. Protokol sayesinde iki belediyede tecrübe paylaşımları yapacak.

Edremit Körfezi yeşil çizik zeytini AB tarafından tanındı

“Edremit Körfezi Yeşil Çizik Zeytini”nin adı Avrupa Birliği (AB) tarafından korumalı menşe adı (PDO) ile tescillendi. Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, Avrupa Birliği’nin Türkiye resmi sitesi https://www.eeas.europa.eu’ ya yaptığı açıklamada “Edremit zeytinyağından sonra AB'nin Edremit Körfezi yeşil çizik zeytinini de tescil etmesinden gurur duyuyoruz” dedi.

Tuzcumurat Mahalle Evi hizmete açıldı

Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan’ın önemli projelerinden olan ve ilçede bir ilk olma özelliği taşıyan Tuzcumurat Mahalle Evi hizmete açıldı. Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, “Söz verdiğimiz gibi Tuzcumurat Mahalle Evini, halkımızın hizmetine sunmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz” dedi.

Karesi’de Çocuk ve Gençlere Özel Önem

Karesi Belediyesi, çocuk ve gençlerin sportif aktivitelerini yapabileceği, sosyalleşeceği ve yetişkinlerin vakit geçirebileceği alanlara yenilerini ekliyor. Semt spor sahaları ve çocuk oyun alanlarının yapımları sürüyor.

Edremit’e Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi

Edremit Belediyesi Aralık ayı olağan meclis toplantısında Edremit’te üniversite kazandırmak adına önemli kararlar alındı.  Edremit’te Balıkesir Üniversitesi’ne bağlı olarak açılması planlanan Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi için Ülkü Tepe olarak bilinen alanın tahsisine kararı verildi.

Balıkesir’de Safran Üretiliyor

Savaştepe İlçesine bağlı Çavlı Mahallesinde Kadın Girişimci İrem Karabulut safran bitkisi yetiştirmeye başladı.   İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün desteklediği Kadın Üretici yetiştirdiği safran bitkisini İl Müdürü Erkan Alkan ile birlikte hasat etti. 

“İklim Krizi Evdeki Çöp Tenekesinden Başlar”

Bandırma 17 Eylül Üniversitesi ve Bantaş A.Ş. Tarafından düzenlenen “İklim Değişikliği ve Yeşil Mutabakat” konulu Panel yapıldı.

Kış Mevsiminde Alınacak Tedbirler Değerlendirildi

Vali İsmail Ustaoğlu başkanlığında yaklaşan kış mevsiminde hayatı olumsuz etkileyecek durumların engellenmesi, İl genelindeki karayollarında alınacak tedbirlerin görüşülmesi ve ihtiyaç hissedilen konularda gerekli koordinasyonun sağlanması amacıyla kış tedbirlerinin ele alındığı toplantı gerçekleştirildi.

Zeytin ve ekmek kitapları Dünya Kitap Yarışması’nda

Gourmand World Cookbook Award 2019’da dünyanın en iyi peynir kitabı seçilen “50 Peynirli Şehir Balıkesir” kitabının ardından Balıkesir’in zeytin ve ekmek varlığının kayıt altına alındığı gastronomi kültür serisinin devamı “Zeytin Ülkesi Balıkesir” ve “Ekmek Şehri Balıkesir” kitapları da 2023 Gourmand Awards’da finale kaldı.

İvrindi merkezde üstyapı çalışmaları devam ediyor.

Yenilenen altyapı çalışmaları sonrası sıcak asfalt, kilitli parke taşı ve antik taş döşeme çalışmalarına tüm hızı ile devam edilen İvrindi’de Başkan Yusuf Cengiz öncülüğünde sanatsal görünümlü sokaklar ile konforlu ulaşım ağını genişletiyor.

Balıkesir’de Kişi Başı Atık Miktarı Günlük 1 Kg Oldu

TÜİK her iki yılda bir atık verilerini derliyor. 2022 yılı baz alınarak derlenen rakamlara göre ülkede oluşan atık miktarı 109 milyon 237 bin 232 ton olarak hesaplandı.  Balıkesir’de 2022 yılında belediyeler tarafından kişi başı toplanan günlük ortalama atık miktarı 0,97 kg olarak hesaplandı. Bu rakam komşumuz Çanakkale’de 1,74 kg…

Toplam 183 haber.