SON DAKİKA

Çevre

Çevre Haberleri

Tarım Arazilerinin Suyu Büyükşehir Garantisinde

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, tarımsal sulamada ciddi miktarlarda tasarruf sağlamak ve kuraklıkla mücadele etmek için devreye aldığı ultrasonik tarımsal sulama sistemi sayesinde; yüzde 40’tan fazla tasarruf ederek 11 bin 527 hektar alanın suyunu garanti altına aldı.

Değirmen Boğazı’nda Balçık Temizliği

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Devlet Su İşleri, Tabiat Park Değirmen Boğazı’nda kötü kokuya da neden olan balçığı, canlılığın ve verimliliğin artırılması için temizliyor. Mühendis Hezer, çalışmalarda balıkların kesinlikle ölmediğini ve berrak su gelmesiyle normale döndüklerini açıkladı.

Değirmen Boğazı’nda Balçık Temizliği

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Devlet Su İşleri, Tabiat Park Değirmen Boğazı’nda kötü kokuya da neden olan balçığı, canlılığın ve verimliliğin artırılması için temizliyor. Mühendis Hezer, çalışmalarda balıkların kesinlikle ölmediğini ve berrak su gelmesiyle normale döndüklerini açıkladı.

Etkili Kar Yağışı İçin Vali Şıldak Uyardı 

Meteorolojinin yaptığı son değerlendirmelere göre Balıkesir’de beklenen kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışı dolayısıyla Vali Şıldak vatandaşlara uyarıda bulundu.

Büyükşehir her koşulda görevinin başında

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ekipleri, önümüzdeki Pazar günü beklenen kar yağışına karşı her koşulda görevini yapabilmek için tüm önlemlerini aldı. 7/24 teyakkuzda bekleyen bin 399 personel ve 539 araç ile 1 dakika içinde aksiyon alabilecek şekilde şehrin dört bir yanında hizmet verecek olan Büyükşehir Belediyesi, sokaktaki can dostların bakımını da aksatmadan sürdürecek. 

Vicdaniye Mahallesi Pırıl Pırıl Oldu

Karesi Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri sokak sokak dip bucak temizlik çalışmalarını sürdürüyor. Temizlik ekipleri son olarak Vicdaniye Mahallesi’nde temizlik yaptı.

Atık Pil Toplayanlar Ödüllendirildi

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan “Sıfır Atık Projesi” sayesinde bugüne kadar 35 ton atık pil toplanarak 7.7 milyon m³ toprak alanın kirlenmesi önlendi. Bu çevre hareketine son bir yılda büyük katkı sağlayan vatandaşlar, Başkan Yılmaz tarafından ödüllendirildi.

Edremit’te Yeni Park Çalışmaları

Edremit Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri Altınoluk’ta park çalışmalarına devam ediyor.

Karesi Belediyesi Kendi Çiçeklerini Üretiyor

Kamu kaynaklarını daha etkin ve verimli kullanmak için birçok alanda kendi çalışmalarını yürüten Karesi Belediyesi bahar ve yaz aylarında yeşil alanlara ektiği çiçekleri de kendisi üretiyor. ‘Çelik’ ve ‘tohum’ yöntemiyle üretilen çiçekler Karesi’de hayata geçecek peyzaj projelerinde de kullanılacak.

Balya’ya İtfaiye İstasyonu ve Modern Terminal Yapılıyor

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Balya ilçesine; güvenli, modern, konforlu ve teknolojik donanımlara sahip Otobüs Terminali ile yine son teknoloji ile donatılmış itfaiye araçlarına uygun garajı olan İtfaiye İstasyonu kazandırmak için aralıksız çalışıyor.   

Milli Kuvvetler yeni kimliğine kavuşuyor

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, şehrin tarihi dokusunu bozmadan yürüttüğü restorasyon, sokak sağlıklaştırma ve cephe iyileştirme çalışmalarını şimdi de Milli Kuvvetler Caddesi’nde sürdürüyor. Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte şehir merkezine yeni bir kimlik kazandırılmış olacak.

Karesi'de Yollar örülüyor

Karesi Belediyesi 2019-2022 yılları arasında 468 bin 250 metrekare kilit parke taşı döşerken, 194 bin 106 metrekare sıcak asfalt döktü. Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, “Karesi’de değişim ve dönüşüm sürecek. Yollarımızı yenileyerek ulaşımı daha konforlu hale getireceğiz” dedi

Atıksular Tarımsal Sulamada Kullanılacak

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Kepsut İlçesi’ne kurduğu Biyolojik Arıtma Prosesli Atık Su Arıtma Tesisi’nin açılışını gerçekleştirdi. Tesisin arıttığı suyun tarımsal sulama kriterlerine uygun olması ve akvaryum balığının dahi suda yaşayabilmesi, tesisin çevreciliğini ön plana çıkardı.

Edremit’te Bakım ve Peyzaj Düzenlemeleri Devam Ediyor

Edremit Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri yeşil alanlarda mevsime uygun çiçek ekimi ve çevre düzenleme çalışmalarını sürdürüyor.

Başkan Orkan: “Bağlar Sokağında Modern ve Konforlu Yolculuk Yapılacak”

Karesi Belediyesi, 1800 metre ve ortalama 7.5 metre genişlik ile Türkiye'nin en uzun sokağı Bağlar Sokağı'nda asfaltlama çalışmalarını tamamladı. 13 bin 500 metrekare alanın asfaltlandığı sokaktaki çalışmaları inceleyen Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, “Karesi’de hemşehrilerimizin daha modern ve konforlu yolculuk gerçekleştirmesini önemsiyoruz” dedi.

Edremit'te Doğalgazdan Bozulan Yollar Tamir Ediliyor

Edremit Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ilçe genelinde sürdürdüğü yol bakım onarım çalışmalarına şehir merkezinde devam ediyor.

Başkan Yılmaz:" AHP Meydanı’ndaki Şadırvan Yeniden Göz Kamaştıracak"

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz'ın, Balıkesir’in her yerindeki kadim şehircilik anlayışını, tarihin ve medeniyetin tüm unsurlarını ortaya çıkarmak için gece gündüz çalıştığı belirtildi. Başkan Yılmaz, gece yarısı; devam eden Ali Hikmet Paşa Meydanı’nda Şadırvan Restorasyonu, Zağnos Paşa Camisi Meydanı 2. Etap ve sokak sağlıklaştırma çalışmalarını inceledi, işçilere kolaylıklar diledi.

Altınoluk’taki çöplük doğaya kazandırılacak

Deniz manzaralı çöplük doğaya kazandırılacak. Edremit, Altınoluk’ta bulunan “deniz manzaralı” çöplük, Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarıyla tarihe karışacak.

Edremit Belediyesi'nden Detaylı Temizlik

Edremit Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen detaylı mahalle temizliği Zeytinli Mahallesi'nde yapıldı.

Toplam 183 haber.