SON DAKİKA

Çevre

Çevre Haberleri

Rüzgar Caddesi Cumartesi Pazar Kapalı

Balıkesir Altıeylül İlçesi Hasan Basri Çantay Mahallesi Rüzgar Caddesi üzerinde bulunan köprünün derzlerin yenileme çalışmaları yapılacağından dolayı 10 Aralık Cumartesi günü sabah saatlerinde araç trafiğine kapatılacaktır.

Yağı getir, mamayı götür

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, “Yeşil Beceriler Projesi” kapsamında “Yağı Getir, Mamayı Götür” projesi başlattı. Proje kapsamında en az bir litre atık yağ getirenlere kedi veya köpek maması verilecek.

Şehitler Parkı’na Yeni Nesil Aydınlatma

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, şehrin dört bir yanındaki yol, cadde ve yeşil alanlarda bulunan ekonomik ömrünü tamamlayan aydınlatma direklerini yeni nesil tasarruflu LED aydınlatmalarla değiştiriyor. Şehitler Parkı’nda çalışmalarını tamamlayan ekipler, parkı ışıl ışıl ve daha güvenli bir hale getirdi.

Karesi Atık Getirme Merkezi Hizmete Girdi

Sıfır Atık hedeflerine yeni yeni adımlarla yaklaşan Karesi Belediyesi, Balıkesir’in ilk Atık Getirme Merkezi’ni faaliyete geçirdi. Kâğıttan metale, camdan plastiğe kadar 14 grup atığın kabul edileceği merkez sıfır atık ile doğaya da nefes olacak.

Erdek’in Çöpü de Elektriğe Dönüşecek

Çevreci projeleriyle Türkiye’ye örnek olan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, ülkenin ilk turizm bölgelerinden birisi olan Erdek İlçesi’nde, katı atık aktarma istasyonunu devreye aldı. Şehirde aktarma istasyonu sayısını 13’e yükselten Büyükşehir, diğer ilçelere de istasyon kurmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Çevreci Minik Eller Livatya Sahili’ni Temizledi

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi; çocuklarda küçük yaşta çevre bilinci ile atık yönetimi konusunda farkındalık yaratmak ve Bandırma’da derin deşarjı bitirerek deniz kirliliğini ortadan kaldıracak Entegre Su Projesi’nin önemine dikkat çekmek amacıyla yaklaşık 100 çocuğun katılımıyla Bandırma Livatya Sahili’nde temizlik gerçekleştirdi.

Karesi’de Mavi Konteyır Dönemi

Karesi Belediyesi ‘Sıfır Atık’ Projesi kapsamında çöp konteynerleri yanına mavi konteynerler koymaya başladı. Adnan Menderes Mahallesi’nde 50 konteyner ile başlayan ve tüm ilçeye yayılacak olan çalışma kapsamında mahalle sakinlerine de 5 bine yakın bilgilendirme broşürü dağıtıldı.

Yücel Yılmaz, UCLG Dünya Kongresi’nde 

Her üç yılda bir düzenlenen UCLG Dünya Kongresi’nin 7’ncisi bu yıl Güney Kore'nin Daejeon kentinde yapıldı. Kongrede MEWA Bölgesi adına konuşan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, bölgenin karşı karşıya olduğu sorunların çözümünde daha fazla yerel ve bölgesel çabanın gerektiğini ifade ederek ‘dayanışma’ çağrısı yaptı, “Yerel yönetimler her türlü sorunu aşmak için güçlü olmalı” dedi.

 Şehit Gökhan Kıncak’ın adı yaşatılıyor

Şehit Gökhan Kıncak Caddesi düzenleniyor Edremit Belediyesi tarafından şehit polis memuru Gökhan Kıncak’ın adının verildiği cadde baştan sona yenileniyor.

Zeytinde İnsansız Hava Aracı Projesinin İlk Denemesi Yapıldı

ZİHA'nın İlk Denemeleri Yapıldı  Vali Hasan Şıldak, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü öncülüğünde yürütülen Zeytinde İnsansız Hava Aracı (ZİHA) projesinin ilk deneme çalışmasına katıldı. 

Sındırgı Habitat'a tüm değerleri ile katıldı

Doğal Şehir Mottosu Habitatı En Güzel Şekilde Anlatıyor  Geçtiğimiz günlerde Balıkesir’ de gerçekleştirilen Dünya Habitat günü etkinliklerinde göz dolduran ilçe doğal şehir mottosu ile Sındırgı oldu.

Edremit'te Yollar Sıcak Asfaltla Kaplanıyor

Edremit Belediyesi ilçe genelinde yol düzenleme çalışmalarına devam ediyor. Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan’ın talimatıyla sıcak asfalt kaplamasına hız verildi.

Dünya Habitat Günü, Balıkesir’de Kutlandı

Dünya Habitat Günü’ne ev sahipliği yapan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Habitat üyelerinin katılım sağladığı birçok panel düzenledi. Panellerin ardından Habitat Günü kapanış programı gerçekleştirildi.

Bakan Kurum: “İlk Evim Projesine Balıkesir’den 42 bin başvuru oldu.”

Dünya Habitat Günü için Balıkesir’e gelen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum Valilik, Ak Parti İl Başkanlığı ve Büyükşehir ziyaretlerinin ardından geldiği Zağnospaşa Camii Meydanında bir basın açıklaması yaptı. Bakan Kurum,  Türkiye’den Anadolu coğrafyasından tabiat harikası Balıkesir’den, tüm dünyaya “artık kimseyi geride bırakmayalım yeryüzünde savaş çatışma istemiyoruz” diye mesaj verdiklerini söyledi.

Balıkesir, Dünya Habitat Günü’ne ev sahipliği yaptı

“Hiç Kimseyi ve Hiçbir Yeri Geride Bırakma” temasıyla gerçekleştirilen Dünya Habitat Günü kapsamında tüm dünyanın gözü Balıkesir’deydi. 110 ülkeden 200’ün üzerinde katılımın sağlandığı Habitat Günü etkinlikleri, bu ülkelerde 7 farklı dilde canlı olarak yayınlandı.  

Balıkesir’de Habitat Günü etkinlikleri başladı

3 Ekim Dünya Habitat Günü, düzenlenen etkinliklerle başladı. Etkinliklerin ilk gününde Görsel Sanatçı Deniz Sağdıç’ın, atık malzemeleri sanat eserine dönüştürdüğü “Sıfır Noktası” sergisinin açılışı ve “Tarihin, Sanatın ve Şehrin Sıfır Noktası” paneli gerçekleştirildi. Panelin ardından konuşan Bakan Yardımcısı Fatma Varank, Habitat Günü’nün, Balıkesir’de yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

3 Ekim Dünya Habitat Günü

Dünya Habitat Günü...

Balıkesir Atıklardan Arınıyor

Altıeylül ilçesi 100. Yıl ve Savaştepe Caddelerinde pilot uygulamasına başlanan “Sıfır Atık Caddeleri” projesini hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, Balıkesir’i karbon salınımı kontrolünde Türkiye’ye örnek bir şehir haline getiriyor.

Denizler Hayalet Ağlardan Kurtuluyor

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin paydaş olduğu “Hayalet Ağların Temizlenmesi Projesi” kapsamında bugüne kadar 5 futbol sahası büyüklüğündeki 12 bin metrekare hayalet ağ denizden çıkarıldı. Çıkarılan bu ağların geri dönüştürülerek ülke ekonomisine kazandırılması planlanıyor.

Toplam 183 haber.