SON DAKİKA

Eğitim

Eğitim Haberleri

“Tasarım ve Beceri Atölyesi”nin Açılışı Yapıldı

Hayırsever Emine Çandır tarafından Cumhuriyet Ortaokulu’na armağan edilen atölyenin açılışında  coşkuyla karşılanan Vali Ustaoğlu çocukların gözündeki ışıltıyı, yüreklerindeki sevinci gördükçe daha mutlu olduğunu söyledi. 

Protokol, Balıkesir Üniversitesi Gençleriyle Buluştu

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı ev sahipliğinde; Üniversite Toplulukları Dayanışma ve Tanışma Yemeği düzenlendi.

Sakarya İlkokulu'ndan 100. Yıla Coşkulu Kutlama

Sakarya İlkokulu, Cumhuriyetimizin 100. yılını Avlu Fatih Salonu'nda düzenlediği öğretmen ve öğrencilerle velilerin de katıldığı dolu dolu etkinliklerle coşkuyla kutladı.  

Gençler “Proje Yaygınlaştırma ve İş Birliği Toplantısı”nda Buluştu.

Kamu Kurumları, Üniversite Toplulukları, Sivil Toplum Kuruluşları, Informel Gruplar, Gençlik Çalışanları ve proje ağı kurmak isteyenlerle “ Proje Yaygınlaştırma ve İş Birliği Toplantısı” düzenlendi.

“Yaşam Tüneli”nde Sürücü ve Yolcu Eğitimi Veriliyor… 

Balıkesir - Bursa yolu üzerinde Susurluk İstasyon Amirliği önündeki Yaşam Tüneli'nde; 16 - 20 Ekim 2023 tarihleri arası sürücü ve yolculara trafik kurallarına uyma alışkanlığı kazandırmak için eğitim verildi.

Okullarda Filistin'de Hayatını Kaybedenler İçin Saygı Duruşu Yapıldı

İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı; Filistin halkına yönelik gerçekleştirilen işgal girişimi sonucunda başta çocuklar olmak üzere hayatını kaybedenler için Sırrı Yırcalı Anadolu Lisesinde bayrak törenine katılarak öğretmen ve öğrencilerle birlikte 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Başkan Yılmaz Gençlere Girişimcilik Deneyimlerini Anlattı 

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Balıkesir Üniversitesi işbirliğinde binden fazla öğrencinin katılımı ile Start-Up Summit University Girişimcilik Zirvesi düzenlendi. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, kendi deneyimlerini ve başarılarını öğrencilere aktararak ilham kaynağı oldu.

EĞİTİMDE ÖNEMLİ DEĞİŞİKLİKLER!

 Teneffüsten, ders geçme notuna, devamsızlıktan, öğretmen nöbetlerine köklü değişiklikler Resmi Gazete’de yayımlandı.

Tıp Fakültesi Akademik Kurul Toplantısı Yapıldı

Balıkesir Üniversitesi Tıp Fakültesi Akademik Kurul Toplantısı yapıldı.  Fakülte hakkında ve yapılan çalışmalarla ilgili bilgilerin verildiği toplantıya Rektör Prof. Dr. Yücel Oğurlu da katıldı. 

Atatürk Gençlik Merkezi sizleri bekliyor

Edremit'te, Atatürk Gençlik Merkezi'nde Güz Dönemi Kursları için kayıtlar devam ediyor.

Balıkesirli Gençler Teknofest İzmir’de

Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST, Cumhuriyetin 100. yılında ülkemizin üç büyük şehrinde gerçekleştirilen festivalin üçüncü ve son durağı Ege’nin incisi İzmir’de Çiğli 2. Ana Jet Üssü'nde kapılarını ziyaretçilere açtı.

Başkan Yılmaz; “Teknolojinin öncülüğünü yapacağız”

“Şehir Teknoloji Programı”ndan mezun olan 370 öğrenciye sertifikalarını veren Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, “Yakın gelecek, her şeyin değişeceği bir dönem olacak. Birileri buna öncülük yapacak, diğerleri uygulayıcı olacak. Biz, bu işe öncülük yapan gençler yetiştireceğiz” dedi.

Karesi'de Okul Önlerindeki Yaya Geçitleri Yenileniyor

Karesi Belediyesi Zabıta ve Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri yol ağları üzerinde vatandaşların can güvenliğini korumak için yaya geçidi ve yol çizgilerini yenileme çalışmalarını sürdürüyor. Ekipler, öğrencilerin okula geliş gidişlerinde trafik güvenliğini sağlamak amacıyla okul önlerindeki çizgileri de yenilerken eskiyen levhalar yerine yeni trafik uyarı levhaları yerleştirdi.

BAÜN’de Anlamlı Etkinlik;Engeller Atlı Terapi ile Aşılıyor

Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı bünyesindeki Atlı Spor Topluluğu (BAL-AT) ve BAÜN Down Sendromu Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi iş birliğinde Down Sendromlu bireyler ile ailelerine özel olarak hippoterapi (atlı terapi) etkinliği düzenlendi. 

Müftülükten “Gençlere Değer” Kampı

Altıeylül İlçe Müftülüğü tarafından "Gençliğe Değer" projesi kapsamında Gençlik Kampı düzenlendi.

OKULUMDA ‘KAN’PANYA VAR

Millî Eğitim Bakanlığı ve Kızılay iş birliği içerisinde, kan ihtiyacının karşılanması hususunda hayata geçirilen projeler ile önemli başarılara imza atılıyor. 

 Öğrencilere ücretsiz danışmanlık hizmeti

Edremit Belediyesi üniversite tercihinde bulunacak öğrenciler için tercih danışmanlığı hizmeti veriyor. Öğrenciler ve aileleri doğru tercih konusunda uzmanlar tarafından detaylı olarak bilgilendiriliyor.

Maden Sektöründen Z Kuşağına Burs ve İş İmkanı

Maden sektörü; maden, jeoloji, jeofizik ve cevher hazırlama mühendisliklerini seçen başarılı gençlere asgari ücret tutarında burs veriyor

Toplam 177 haber.