SON DAKİKA

Eğitim

Eğitim Haberleri

Şubat Ayı Burs Ödemeleri Öğrencilerin Hesaplarında

Burhaniye Belediyesinin başlattığı ve eğitimde fırsat eşitliği ilkesiyle projelendirilen “ üniversite eğitim bursu” 250 üniversite öğrencisine burs imkânı sağladı. 650 TL olan Şubat Ayı burs ödemeleri 250 üniversite öğrencisinin hesaplarına yatırıldı.

Okul Öncesinde Haftada 5 Gün "Ücretsiz Yemek" Uygulaması Başladı

Milli Eğitim Bakanlığı eğitime erişimi artırmak için sosyal politikalarla öğrencileri desteklemeye devam ediyor.

İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı Basın Toplantısı Düzenledi

Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, Öğretmen evinde basın mensuplarıyla biraya geldi.

Kış Okulu Destekleme ve Yetiştirme Kurslarında Eğitim Devam Ediyor

Bu yıl yarıyıl tatilinde ilk kez uygulanan, "Matematik" ve "İngilizce" alanlarında eğlenceli ve yenilikçi öğrenme yaklaşımlarını içeren ücretsiz "Kış Okulu Destekleme ve Yetiştirme Kursları" Balıkesir’de başarılı bir şekilde sürdürülüyor.

Karne Hediyeleri Balıkesir Ülkü Ocaklarından

Ülkü Ocakları Balıkesir İl Başkanlığı bünyesinde ortaöğretim ve lise dönemindeki gençlere yönelik faaliyetlerde bulunan Ortaöğretim Birimi tarafından düzenlenen etkinlik kapsamında ara tatile giren öğrenciler bir araya geldi.

Yeni Rektör Yardımcılarını Belirledi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Balıkesir Üniversitesi Rektörlüğü görevine atanan Prof. Dr. Yücel Oğurlu, çalışacağı Rektör Yardımcılarını belirledi. 

Karesi Belediyesi Gençlerin Avrupa’ya Açılan Kapısı

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Eurodesk Temas Noktası olan Karesi Belediyesi, lise ve üniversiteli gençleri Avrupa Birliği’ndeki eğitim programları fırsatları hakkında bilgilendiriyor. Karesi Belediyesi, 2022 yılının son 9 ayında binin üzerinde gence mentörlük ve danışmanlık hizmeti verdi.

En güzel karne hediyesi Başkan Yücel Yılmaz’dan

Ara tatile giren çocuklara en eğlenceli ve en güzel tatil hediyesi Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’dan. Ara tatilin başlangıcında Çocuk Köyü’nü yeniden hizmete alan Başkan Yılmaz, tatil boyunca tüm çocuklara ücretsiz olarak hizmet vereceklerini söyledi.

Balıkesir’de 210 Bin Öğrenci Karne Sevinci Yaşadı

“Balıkesir’de resmi ve özel okullar dâhil bin 22 eğitim kurumunda 209 bin 912 öğrenci eğitim görüyor. 2022-2023 eğitim-öğretim yılının sona eren ilk dönemi dolayısıyla Vali Hasan Şıldak ve Protokol karnelerini alan öğrencilerin sevincine ortak oldu.

Balıkesir Jandarma’dan Ovaköyde Çok Amaçlı Bilgilerdirme…

 Altıeylül İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından sorumluluk alanında bulunan Ovaköy Mahallesi İlköğretim Okulunda öğrencilere, velilere ve öğretmenlere bilgilendirmelerde bulunuldu… 

Edremit Belediyesi’nden Çocuklara Zekâ Oyunları

Edremit Belediyesi Atatürk Gençlik Merkezi’nde ilkokul düzeyindeki öğrenciler için akıl ve zekâ oyunları kursu başlattı.

Aile Okulu Sıralarında Bu Kez Muhtarlar Var

Ailelerin farklı eğitimlerle çok yönlü desteklenmesi amacıyla Millî Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan, kapsamı her geçen gün genişleyen "Aile Okulu" projesine muhtarlar da dâhil edildi.

Vali Şıldak'tan SYAL'e Ziyaret

Vali Hasan Şıldak Balıkesir’in köklü okulları arasında yer alan Sırrı Yırcalı Anadolu Lisesi'ni ziyaret etti.

Balıkesir Üniversitesi’ne Yeni Rektör Atandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan 4 üniversiteye yaptığı rektör atamaları Resmi Gazete’de yayımlandı., Balıkesir Üniversitesi’nin yeni Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu oldu.

74 Yaşındaki Emine Teyze Okuma Yazmayı Öğrendi

Vali Hasan Şıldak, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı eşliğinde Alteylül Halk Eğitim Merkezinde kursiyerlerle bir araya gelerek öğrenme coşkusuna ortak oldu.

Adige Dili Okuma ve Yazma Kursları Başladı

Balıkesir Adige Çerkes Kültür Derneği yeni bir etkinlikle kültürlerini devam ettirme anlamında önemli bir çalışmaya imza atıyor.

Vali Hasan Şıldak Ovaköy’de Öğrencilerle Buluştu

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak program dolayısıyla gittiği mahallede Ovaköy İlkokulu ve Ortaokulunda öğrencilerle buluştu.

Edremitli 10 Bin Öğrenci Müze İle Buluşturuluyor

Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen Balıkesir Büyükşehir Belediyesinin desteklediği ve Müzeye ulaşamayan öğrenci kalmasın hedefiyle yola çıkılarak, 12 yıldır Türkiye’nin her noktasını gezen Çanakkale Savaş Müzesi Edremit’te 10 bin öğrenciyle buluşturuluyor.

Vali Şıldak'tan 2023'ün İlk Okul Ziyareti

Vali Hasan Şıldak, 2023 yılının ilk mesai gününe 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi'ni ziyaretle başladı.

Toplam 177 haber.