SON DAKİKA

Eğitim

Eğitim Haberleri

NE10’da, Şehir Teknolojileri Programı Başladı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Ne10 Şehir Araştırmaları ve Teknoloji Merkezi, tüketen değil üreten bir nesil yetiştirmek amacıyla 4.sınıftan 12.sınıfa kadar olan öğrencilere; robotik kodlama, elektronik devre kitleri ve katı modelleme eğitimi veriyor.

Büyükşehir’den gençlere sektörel tecrübe imkânı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Ne10 Şehir Araştırmaları ve Teknoloji Geliştirme Merkezi’nin; lise ve üniversiteli gençlere, sektörel bilgi ve tecrübe kazanmalarını sağlayacak, girişimcilik ruhlarını geliştirerek fikirlerini projelendirme imkânı sunacak 5 haftalık Start-Up School Eğitim Programı başladı.

145 Öğrenciye “Trafik Eğitimi” Verildi

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı Trafik Jandarması tarafından ilkokul çağındaki öğrencilerde “Trafik Bilinci ve Kültürünü Oluşturmak” amacıyla eğitimler veriliyor.

İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı Bandırma’da İncelemelerde Bulundu

İl Millî Eğitim Müdürü Ali Tatlı; ilçe programları kapsamında, Bandırma’da bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu.

Vali Şıldak'tan Altıeylül Fen Lisesine Ziyaret

Vali Hasan Şıldak Eşi Fatma Nur Şıldak ile birlikte Altıeylül Fen Lisesini ziyaret etti.

Rektör Prof. Dr. İlter Kuş, Yeni Dönemin İlk Gününde Öğrencilerle Buluştu

Balıkesir Üniversitesinde 2022-2023 eğitim-öğretim yılı, 26 Eylül Pazartesi günü başladı.

Balıkesir’de Öğrencilere Sıcak Karşılama

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, üniversite öğrencilerini Terminalde karşıladı. Vali Şıldak, bilgilendirme ve yönlendirme desteği sağlayan Gençlik ve Spor Müdürlüğünün Balıkesir Terminali ile Ali Hikmet Paşa Meydanında kurulan stantlarını da ziyaret etti.

Edremit’te Öğrencilerin Ulaşım Sorunu Çözüldü

Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan okula gidemeyen öğrencilerin ulaşım sorununu çözdü. Belediye otobüslerini çocuklar için tahsis eden Başkan Arslan her zaman Edremitlilerin yanında olacaklarını vurguladı.

İvrindi Belediyesi’nden Öğrencilere Ücretsiz Servis

Önceki yılın ikinci döneminden itibaren ilçe merkezinde öğrenim gören öğrencileri okullarına ücretsiz taşıyan İvrindi Belediyesi, ücretsiz ring seferini bu yıl da sürdürüyor.

Ticaret Odası'ndan Öğrencilere Burs Desteği

İl Millî Eğitim Müdürlüğü ile Balıkesir Ticaret Odası arasında Savaştepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine burs verilmesi amacıyla hazırlanan protokol için imza töreni düzenlendi.

Balıkesir Eğitim Mutfağı kuruluyor 

Büyükşehir Belediyesi, Gastronomi Şehri Balıkesir yolculuğunda önemli bir adım daha atıyor. Balıkesir Üniversitesi ile işbirliği protokolü imzalayan Büyükşehir, “Balıkesir Eğitim Mutfağı” kuracak.

“Sınıf Bizim, Çocuklar Bizim” Projesi

Balıkesir’in en aktif sivil toplum kuruluşlarından birisi olan Balıkesir Kent Konseyi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Grubu, hayata geçirdiği ‘Sınıf Bizim, Çocuklar Bizim’ projesiyle okulların fiziki şartlarını yeniliyor, materyal desteğinde bulunuyor.

Başarıyı İzleme Ve Geliştirme Projesi Ödül Töreni Gerçekleşti

Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi Ödül Töreni bugün Avlu Kongre ve Kültür Merkezi Fatih Salonu’nda gerçekleştirildi.

SYAL'de İlk Zili Yırcalı ve Yılmaz Çaldı

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Sırrı Yırcalı Anadolu Lisesi’nde iş insanı ve yeni okulu yaptıran Rona Yırcalı ile birlikte ilk gün ilk zili çaldı. Başkan Yılmaz, öğrencilere laik, demokratik hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’ne bağlı bireyler olarak yetişmelerini temenni etti. 

Karesi Belediyesi İsveç’te 4. Ulusötesi toplantısına katıldı

Avrupa’da Sıfır Atık Döngüsel Ekonomi Konsepti Kapsamında Yetişkin Becerilerinin Geliştirilmesi” projesinde ortak olarak yer alan Karesi Belediyesi, İsveç’in Malmö şehrinde 5-7 Eylül 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilen projenin 4. Ulusötesi toplantısına katılım sağladı.

Karesi’de Akıllı Şehir Eğitimi Gerçekleştirildi

Karesi Belediyesi tarafından Güney Marmara Kalkınma Ajansı’na (GMKA) 2022 yılı Teknik Destek Programı kapsamında sunulan ve ajans tarafından başarılı bulunarak destek almaya uygun görülen “Akıllı Şehir Karesi” projesinin eğitim çalışması gerçekleştirildi.

Karesili Anne Adaylarına Eğitim Veriliyor

Karesi Belediyesi, Karesi İlçe Sağlık Müdürlüğü ile birlikte anne adaylarına yönelik “Anneliğe Hazırlık Eğitimi”ne başladı. 4 hafta sürecek eğitimlerde anne adaylarına gebelik ve doğum süreçleri ile doğum sonrası süreç eğitimleri verilecek.

Üniversite Öğrencileri Gar ve Otogarda karşılanacak

Vali Hasan Şıldak başkanlığında, Yüksek Öğretim Yurtları Eğitim Dönemi Hazırlık Toplantısı  gerçekleştirildi. Vali Şıldak ilk kez Balıkesir’e gelecek öğrencilerin tren garı ve otobüs terminalinde açılacak stantlarla karşılanmalarında yurtlarla ilgili bilgilendirme yapılması talimatını verdi.

4 Bin Bilinçli Nesil Direksiyon Başında

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, bilinçli nesiller yetiştirmek için inşa ettiği minyatür şehir Çocuk Trafik Eğitim Parkı’nda yaklaşık 4 binden fazla öğrenciye; yangın söndürme, ilk yardım, bilinçli bisiklet kullanımı ve trafik kurallarını aşıladı.

Toplam 177 haber.