SON DAKİKA

Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Başkan Kula BTO Üyelerini İndirim Kampanyasına Davet Etti

Balıkesir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Kula, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın enflasyonla mücadele kapsamında geçtiğimiz günlerde yaptığı "indirim" çağrısına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

BAŞKAN ORKAN: “ÜRETİCİNİN YANINDAYIZ”

Rutin belediye çalışmalarını 7/24 esasına göre sürdüren Karesi Belediyesi, tarımsal kalkınmayı desteklemek için de bir dizi çalışma yürütüyor. Boş arazileri değerlendirip buğday ekimi yaparken, tarla yollarını açıyor. Belediye ayrıca ekolojik ve organik tarım için de AB destekli proje yürütüyor.

Sofralık zeytin ihracatında 100 bin tonla rekor kırıldı

Türk zeytincilik sektörü; 735 bin tonluk rekolteyle dünya birincisi olarak girdiği 2022/23 sezonunda sofralık zeytinde 184 milyon 510 bin dolarlık ihracat performansı ortaya koydu. Bu rakamların Cumhuriyet tarihinin rekoru olarak kayıtlarda yerini aldığı belirtildi.

Damızlık Yetiştiricilerine Morfolojik Değerlendirme Eğitimi Düzenlendi

Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği ve Balıkesir Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği ortaklaşa olarak Vücut Kondisyonu Değerlendirme Eğitimi (Morfolojik Değerlendirme) düzenlendi.

Kepsut Şeftalisi Hasadı Devam Ediyor

Balıkesir için marka bir değer olan “Kepsut Şeftalisi” hasadı devam ediyor… Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürü Erkan Alkan Kepsut İlçesinde devam eden şeftali hasadına katılarak çiftçiler ile birlikte şeftali topladı.

Ermişler Erdoğan’ın Katar Heyetinde Yer Aldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Katar ziyaretlerine Ermişler Holding Yönetim Kurulu Üyeleri Cüneyt Ermişler ve Fahri Ermişler de katılarak heyetler arası görüşmelerde yer aldı.

BEST Yeni Bir Dünya Rekoruna Daha İmza Attı

Dünyanın En Büyük Güçlü Ark Ocağı Fırın Transformatörü üretimini gerçekleştirdi. Nakil için yaklaşık 300 km lik yol 8 günde kat edilecek.

Serkan Sarı:”Dövizin Ateşi Yükseliyor Millet Fakirleşiyor”

Serkan Sarı, “Hükümet, ekonomi politikası ve yaklaşımlarını değiştireceğine ilişkin güvenilir bir görünüm vermiyor. Sözde değişim görüntüsü verseler bile  kaybedilen itibarı eski ve başarısız isimlerle geri getirmesi öyle kolay değil.  Ve tabi döviz kurunu tutacak kasada döviz de kalmadı” diye konuştu.

Balıkesir İhracatı Mayıs Ayında 100 Milyona Dayandı

2023 yılında başarılı bir grafik ortaya koyan Balıkesir, mayıs ayında ihracatını yüzde 38 artırarak 68 milyon dolardan 94 milyon dolara ilerledi.

Gönen 11. Tarım Hayvancılık Gıda Sanayi ve Otomotiv Fuarı Kapılarını Açtı 

Gönen İlçesinde bu yıl 11’incisi düzenlenen Tarım, Hayvancılık, Gıda, Sanayi ve Otomotiv Fuarının açılışı yoğun katılımla gerçekleştirildi. 

Adıyaman'da Yapılan Balıkesir Çarşısı Yakında Hizmet Verecek

Koordinatör Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ile birlikte çarşı inşaatına giden Vali Şıldak Adıyaman’da incelemelerine devam etti.

Serkan Sarı, “Esnaf Kriz Altında Eziliyor!”

CHP Balıkesir 2. Sıra Milletvekili Adayı Serkan Sarı, seçim çalışmalarını hızlandırdı. Sarı, ziyaretleri kapsamında Burhaniye’yi karış karış gezdi. Ayrıca esnafın dertlerini de dinleyen Serkan Sarı, esnafın enflasyon ve kriz altında ezildiğini belirtti. 

İvrindi’de Kadın Girişimciler Mantar Üretecek

İvrindili kadın girişimciler mantar hasadı için gün sayıyor. İvrindi’nin ürün desenine alternatif ürün mantar üretimi eklenerek yöredeki kadınlara istihdam kapısı ve yeni gelir kaynağı olma yolunda ilerliyor.

Gürespor 5’te 5 Yaptı

Ferhatoğlu Edremit Belediyesi Gürespor, 24. Hafta mücadelesinde deplasmanda Toursim X Boğaziçi Basketbolu farklı mağlup etti. Son 5 maçında 5. galibiyetini elde eden Körfezin Melekleri 4. sıraya yükseldi.

Cam Serada Üretilen Domatesler Dünya’ya İhraç Ediliyor

Balıkesir’de yenilenebilir enerjiyle cam serada üretilen domatesler Dünya’ya ihraç ediliyor.

TOBB İş Dünyasına Çağrıda Bulundu

Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Rahmi Kula ve Meclis Başkanı Okan Telaşeli TOBB’un iş dünyasına yaptığı çağrıyı duyurdu.

Kuva-yi Milliye Şehri Balıkesir’in İhracattaki Yıldızları Ödüllerine Kavuştu

Ege İhracatçı Birlikleri’nin Ekonomi Gazetesi iş birliğinde düzenlediği “Ege İhracat Buluşmaları-Balıkesir” toplantısına Balıkesir Sanayi Odası ev sahipliği yaptı. Toplantıda, 2022 yılında Ege İhracatçı Birlikleri üyeleri arasında en çok ihracat yapan 5 firmanın ödüllendirildiği “Balıkesir İhracatın Yıldızları Ödül Töreni” de yapıldı.

Egeli Madencilerin 2023 Hedefi 1 Milyar 400 Milyon Dolar İhracat

Doğaltaş ihracatında Türkiye’de lider olan Egeli madenciler geçtiğimiz yılı başarılı ihracat artışıyla geride bıraktı. Ege Maden İhracatçıları Birliği, 2023 yılında yüzde 15'lik artışla 1,4 milyar dolar ihracat hedeflediklerini açıkladı.

Balıkesir’de Gelişen OSB’lerle Sanayi Güçleniyor

Balıkesir genelindeki Organize Sanayi Bölgelerinin mevcut durumu Vali Hasan Şıldak başkanlığında yapılan toplantı ile değerlendirildi.

Toplam 102 haber.