SON DAKİKA

Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Ahmet Akın :”Ne Esnafı Ne Çiftçiyi Yalnız Bırakırız.” 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, esnafın derdini anlatacağı, derdini dinleyen ve esnafın sorunlarına çözüm üreten bir yer olsun istediklerini belirterek, “İktidarımızda esnaf bakanlığı kuracağız” dedi.

“Ege Bölgesi Yeni İktisadi Hamlesini Nasıl Yapmalı?”

Meclis Başkanı Okan Telaşeli Başkanlığında yılın ilk Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. Meclis Toplantısında konuşma yapan Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Kula gündeme dair değerlendirmelerde bulunarak:" Alınan kararların, şehrimize ve üyelerimize hayırlı olmasını dilerim" dedi.

Şamlı Mahallesi’nde İstiridye Mantarında Hasat Mesaisi Başladı…

Balıkesir Tarım ve Orman İl Müdürü Erkan Alkan Genç Çiftçi Projesi kapsamında hayalleri gerçek olan kadın üreticinin istiridye mantarı hasadına yardım ederek, heyecanına ortak oldu.

Büyükşehir’den ‘Balıkesir Kuzusu’ Üretimine Destek

Coğrafi işaret ile koruma altına alınan “Balıkesir Kuzu Eti” üretiminin yaygınlaştırılması amacıyla Kepsut, İvrindi, Savaştepe, Dursunbey, Sındırgı ilçelerinde “Balıkesir Kuzusu Damızlık Merkezleri” kuran Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, 5 ilçede 250 yetiştiriciye; toplam 2 bin 750 damızlık hayvan desteğinde bulunuyor. Kura çekimine Dursunbey’den başlandı.

Sındırgı’da Jeotermal Serada Süs Bitkileri İle Kök Boya Bitkilerinin Fideleri Yetiştirilecek

Doğal Şehir Sındırgı’da Jeotermal serada süs bitkileri ile kök boya bitkilerinin fideleri yetiştirilecek.

Yeni Nesil İhracat Destekleri Balıkesir’de Tanıtıldı

Yeni Nesil İhracat Destekleri, Prefinansman Modeli Tanıtım ve Bilgilendirme Programı konulu Toplantı Balıkesir Ticaret Odası Barış Aydın Meclis Salonu’nda gerçekleşti.

Balıkesir İhracatta 1 Milyar Dolara Yaklaştı

Ticaret Bakanlığı ile Sanayi Odası ve Ticaret Borsa işbirliğinde 12 Ocak 2022 Perşembe günü saat 10.00’da Balıkesir Ticaret Odası Barış Aydın Meclis Salonunda “Yeni Nesil İhracat Destekleri ve Prefinansman Modeli Tanıtım ve Bilgilendirme Programı” düzenleniyor.

BBB’den Üreticiye 10 Ton Kompost Desteği

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, ‘Tarımda lider Şehir Balıkesir’ sloganıyla başlattığı Kültür Mantarı Yetiştiriciliği kursunu başarıyla tamamlayan 35 kursiyere 10 ton kompost ve 250 torba üst toprak dağıtımı gerçekleştirdi.

Havran Mandalinası Türkiye’nin Dört Bir Yanına Gidiyor…

Tadıyla, çekirdeksiz olmasıyla ve ince kabuğuyla ilgi gören “Havran Mandalinası” hasadı devam ediyor.

İvrindi Sanayi Anlamında Adından Söz Ettirecek

Başkanı olduğu İvrindi’ye bu zamana kadar ciddi yatırımlar kazandıran Yusuf Cengiz “Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Alanı” kazandırma mücadelemiz nihayete erdi dedi.

Başkan Yılmaz: “Kooperatifçilik bereket demek, güç birliği demek”

21 Aralık Dünya Kooperatifçilik Günü nedeniyle kooperatif temsilcileri ile bir araya gelen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, “Kooperatifçilik bereket demek, güç birliği demek, dayanışma demek. Birlikte, bu şehrin havasına, suyuna, toprağına sahip çıkacağız” dedi.

Karesi Belediyesi Boş Tarlalara Buğday ekti

Balıkesir’in Karesi ilçesinde belediyeye ait boş arazileri değerlendiren ekipler, toplamda 62 dönümlük 2 araziye buğday ekimi yaptı.

"Sakız Ağacı Projesi“inde Fidanlar Toprakla Buluştu...

Balıkesir Tarım ve Orman İl Müdürlüğü koordinesinde ‘’Sakız Ağacı’’ üretiminin geliştirilmesi kapsamında sakız ağacı fidanları dikildi.

Balıkesir Ticaret Odası Heyeti, Ticaretin Tırmandığı Cezayir'de

Balıkesir Ticaret Odası tarafından Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (UR-GE) Hakkında Tebliğ kapsamında yürütülmekte olan “Balıkesir İli Makine ve Metal Sektörü UR-Ge Projesi”ne dahil firmalardan oluşan ticaret heyeti Cezayir’de ikili iş görüşmeleri ve temaslarda bulundu.

13. Boğaziçi Zirvesi 47 Ülkeyi Buluşturdu

UİP -Uluslararası İşbirliği Platformu tarafından düzenlenen 13’üncü Boğaziçi Zirvesi, 47 ülkeden gelen 1000’in üzerinde devlet adamı, siyasi lider, yüksek seviyeli devlet görevlisi, işadamı, akademisyen ve basın mensuplarının geniş katılımı ile İstanbul Conrad Otel’de gerçekleştirildi.

İvrindi Belediyesi Sanayi Arsalarını Satışa çıkarıyor

İvrindi Kurtuluş Mahallesi’ndeki küçük ve orta ölçekli sanayi bölgelerindeki arsalar satışa çıkıyor. İki farklı kısma ayrılan alanda ; 7 parselden oluşan yaklaşık 67.000 m2’lik yüz ölçüme sahip orta ölçekli Sanayi Alanı ve yaklaşık 21.600 m2 yüz ölçüme sahip küçük ölçekli Sanayi Sitesi parselleri kısa süre içerisinde İvrindi Belediyesi tarafından satışa çıkarılacak.

Altıeylül’den Jeotermal Kaynaklı Tarım Desteği

Altıeylül Belediyesi ile Güney Marmara Kalkınma Ajansı arasında jeotermal kaynakların tespiti ve topraksız sera üretiminde kullanılmasını kapsayan destek sözleşmesi imzalandı.

BBB, Yüzde 100 Hibe ile Koç Dağıttı

2020 yılından buyana 416 damızlık koç desteğinde bulunan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Kepsutlu üreticilere yüzde 100 hibe ile 25 damızlık koçun daha dağıtımını gerçekleştirdi.

Rona Yırcalı : “Boğaziçi Zirvesi” Ülkemize Katkı Sağlayacak

UİP - Uluslararası İşbirliği Platformu’nun düzenlediği Boğaziçi Zirvesi'nin 13'üncüsü bu yıl 10-11 Kasım tarihlerinde İstanbul'da yapılacak. Bu yıl zirveye 47 ülkeden 100'ün üzerinde yabancı konuşmacının geleceği belirtilirken, 1500 civarında katılımcının yer alması bekleniyor.

Toplam 102 haber.