SON DAKİKA

Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Recai Gürcan’dan Pırlanta Uyarıları

Balıkesir Kuyumcular Derneği Başkanı Recai Gürcan, pırlanta sektörüyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Büyükşehir, Zeytin Üreticilerini Desteklemeye Devam Ediyor

Zeytin denilince ilk akla gelen şehir olan Balıkesir’de, Büyükşehir Belediyesi tarafından zeytin üreticilerine destekler verilmeye devam ediyor. Bu kapsamda ÇKS kayıtlı üreticilerden kura ile belirlenen; Burhaniye’den 175, Ayvalık’tan 144, Edremit’ten 117, Havran’dan 129 ve Gömeç’ten ise 54 üreticinin her birine; 10 zeytin toplama kasası ve 4 zeytin toplama örtüsü dağıtıldı.

Gönen’de Tarımda Yeni Atılım

Gönen İlçesinde kuruluş süreci başlayan Tarıma Dayalı İhtisas Sera Organize Sanayi Bölgesi'nin hazırlık çalışmaları Vali Hasan Şıldak başkanlığında yapılan toplantı ile değerlendirildi.

BSO’da Kurumsal Yönetimin Nedenleri Konusunda Panel Yapıldı

Balıkesir Sanayi Odası, Dünya Gazetesi ve Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği işbirliğinde, Rona Yırcalı Toplantı Salonunda “Neden Kurumsal Yönetim” konulu panel gerçekleştirildi.

Edremit Belediyesi’nin 2023 bütçesi 1 milyar 100 milyon

Edremit Belediye Meclisi, yapılan ekim ayı olağan toplantısının ikinci oturumunda 2023 mali yılı bütçesi 1 milyar 101 milyon lira olarak belirlendi.

Özüm Otomatik Şanzıman Servisi - Reklam

Özüm Otomatik Şanzıman Servisi - Reklam

Ticaret Odası Seçimleri 4 Kasım 2022’de Yapılacak

Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Kula bir açıklama yaparak Balıkesir Ticaret Odası seçimlerinin 4 Kasım’da yapılacağını belirtti.

BALOSB Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti

BALOSB Müteşebbis Heyet Başkanı ve Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi’nde yapılan ve yapılacak olan projeler hakkında bilgilendirme yapmak için basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Fırıntaş Körfez Kafe Restoran Hizmete Girdi

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi iştiraki Fırıntaş, Kazdağları’nın eteğinde Güre Avcılar Bölgesi’ndeki eski zeytin depolama binasını baştan aşağıya restore ederek Fırıntaş Körfez Kafe Restoran olarak yeniden hizmete açtı.

Tarım Şehrinde Her Mevsim Hasat Var

Ülke genelinde ayçiçeği üretiminde 9'uncu sırada yer alan Balıkesir üretmeye devam ediyor.

Tayfun Canlı: "Edremit’in Zeytinyağlı Baklavasını tanıtacağız!"

Edremit’in tanınmış işletmelerinden Lokanta Bahar’ın sahibi Ekrem Yanbolluoğlu, Edremit Belediye Başkan Yardımcısı Tayfun Canlı’yı ziyaret etti.Başkan Yardımcısı Canlı’ya zeytinyağlı baklava hediye etti.

Balıkesir’de Üreticilere 3 Bin Adet Kovan Desteği

Birçok tarımsal üründe olduğu gibi arı ve arı ürünlerinin üretimindeki potansiyeli ile Türkiye’nin önde gelen illerinden biri olma özelliğini koruyan Balıkesir’de, üreticiler uygulanan projeler ve yatırımlarla destekleniyor.

İhracatta Balıkesir’in Payını Artıracak Adım ‘Akredite Gıda Kontrol Laboratuvarı’

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Burhaniye Ticaret Odası ile yaptığı iş birliği protokolü kapsamında “Akredite Gıda Kontrol Laboratuvarı” kuruyor. Balıkesir ve bölgesinde üretilen 5 gıda grubuna hizmet edecek laboratuvarla üründe kalitenin yükseltilerek ihracatın artırılması hedefleniyor.

Milletvekili Canbey: "BALOSB büyüyor, gelişiyor."

AK Parti Balıkesir Milletvekili Dr. Mustafa Canbey, Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi'nde ziyaretlerde bulundu. Canbey BALOSB’de faaliyet yürüten; Ekosinerji Elektrik, Erdallar Ticaret, Döşemenler Otomotiv ve Yarış Kabin firmalarını ziyaret etti. Ziyaretlerinde Milletvekili Canbey’e; Balıkesir Sanayi Odası Başkanı Nazmi Yarış, Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan ve AK Parti Karesi İlçe Başkanı Yusuf Hocaoğlu eşlik etti.

Balıkesir'in Ekonomisi

Balıkesir'in Ekonomisi

Yerli ve Milli Tohumların Hasadı Devam Ediyor…

Balıkesir Tarım ve Orman İl Müdürü Erkan Alkan Altıeylül İlçesi Ovabayındır Mahallesinde demonstrasyon alanlarında yapılan hasat çalışmalarına katıldı.

Balıkesir’de Aronya Bitkisi Ekiliş Alanları Artıyor…

Balıkesir Tarım ve Orman İl Müdürü Erkan Alkan, Gönen İlçesi Buğdaylı Mahallesinde girişimci kadın üretici tarafından yetiştiriciliği yapılan aronya bahçesini ziyaret etti.

Savaştepe Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesinde Ata Tohumlu İlk Hasat 

Savaştepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Tarım Alanı okul arazisinde Ata tohumu karakılçık buğdayı yetiştirdi.

Balıkesir'in Ekonomisi

Balıkesir'in Ekonomisi

Toplam 102 haber.