SON DAKİKA

Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

BBB’den Kent Merkezine Tarihi Sokak

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Karesi ilçesinin tarihi dokusunu yeniden ortaya çıkarıyor. Kazım Özalp Sokak’ta, restorasyon ve sokak sağlıklaştırma işlemlerini sürdüren Büyükşehir, çalışmaların tamamlanmasıyla kent merkezine tarihi bir sokak kazandıracak.

“Mehmet Akif Ersoy’a Saygı” Kitabı Meclis Üyelerine Dağıtıldı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla kaleme alınan “Mehmet Akif Ersoy’a Saygı” adlı eser, Büyükşehir Belediye Meclisi’nde meclis üyelerine dağıtıldı. Kitap’ta Mehmet Akif Ersoy’un hayatına, fikir dünyasına, milli mücadeledeki rolüne, şiirlerine, mektuplarına, hatıralarına ve ölmeden önceki son röportajına yer verildi.

Karesi Belediyesi 6. Ulusal Fotoğraf Yarışması Başladı

Karesi Belediyesi tarafından bu yıl 6.’sı düzenlenen fotoğraf yarışması “Her Mevsimin Karesi” temasıyla gerçekleştirilecek.

Asri Kır Kahvesi’nde Nostalji Rüzgârı

Balıkesir’de eski Ramazan geceleri yeniden yaşanıyor. Toygar Mahallesi’ndeki Asri Kır Kahvesi müşterilerine nostalji dolu geceler yaşatıyor.

İnancımızdan Yansımalar - İdris A.S Doğru Sözlü, Secdeli, Mücahid İnsan

İnancımızdan Yansımalar - İdris A.S Doğru Sözlü, Secdeli, Mücahid İnsan

Halalcalı Hafız Remzi Okur’dan Kur’an-I Kerim Tilaveti

Halalcalı Hafız Remzi Okur’dan Kur’an-I Kerim Tilaveti

Fatma Sultan Türbesi Restore Ediliyor

Balıkesir genelindeki tarihi eserlerin restorasyonuna büyük önem veren Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, yıllardır harap bir halde bulunan Fatma Sultan Türbesi’ni restore ediyor. Çalışmalar Ekim ayında tamamlanarak Türbe vatandaşların kullanımına açılacak.

Altıeylül Çello Konseriyle Bahara Merhaba Dedi

Altıeylül Belediyesi’nin ev sahipliğinde Hasan Can Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Altıeylül’de Bahara Merhaba Konseri’nde sahne alan Gazi Üniversitesi Çello Orkestrası, Altıeylül sakinlerine unutamayacakları bir müzik ziyafeti yaşattı.

Şehir ve İnsan - Balıkesir’in Manevi Koruyucusu Hasan Baba ve Çarşısı

Balıkesir’in Manevi Koruyucusu Hasan Baba ve Çarşısı

Türk Ocakları 110. Yıl Özel Konseri Muhteşemdi

Türk Ocakları’nın 100. Yılı etkinlikleri kapsamında Balıkesir Türk Müziği Korosunun verdiği konser izleyenler tarafından ilgiyle izlendi.

Altıeylül’de Bahara Merhaba Konseri

Altıeylül Belediyesi Hasan Can Kültür Merkezi’nde düzenleyeceği “Altıeylül’de Bahara Merhaba Konseri” ile Altıeylül’de muhteşem bir çello konseri düzenleyerek müzikseverler ile bir araya gelecek.

Türk Ocakları 110 yaşında; Balıkesir Şubesi Yeni Binasında

Türk Ocaklarının kuruluşunun 110. yılı kutlanıyor; Balıkesir Şubesi de yeniden restore edilen 300 yıllık tarihi hizmet binasının açılışını gerçekleştiriyor…

Altıeylül Kent Sahnesi İlk Turnesinde

Altıeylül Kent Sahnesi ilk turnesinde İnegöl Belediyesi’nin düzenlediği 22-27 Mart 1. Tiyatro Festivali’ne katıldı.

Doktorlar Eğitim İçin Söyledi

Kadın Hekimler Eğitime Destek Vakfı (KAHEV); Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Balıkesir Kent Konseyi’nin iş birliğinde, Balıkesir’de muhteşem bir konser verdi.

‘Mehmet Akif Ersoy’a Saygı’ kitabı tanıtıldı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından İstiklal Marşı’nın kabulünün 101’inci yılı anısına özel olarak hazırlanan “Mehmet Akif Ersoy’a Saygı” adlı kitabın lansmanı, Avlu Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi

Özel Eğitim Alan Çocuklar Altıeylül’ün Misafiri Oldu

Alteylül Belediyesi Sultan Abdülhamid Han Gelişim Merkezi’inde BİGEP(Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi) kapsamında İl Özel İdare Eğitim Uygulama Okulu ve Altıeylül Kent Konseyi Engelli Meclisi tarafından özel eğitim alan çocuklara sinema etkinliği düzenlendi.

Toplam 225 haber.