SON DAKİKA

Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

Ödüllü Filmin Türkiye Galası Altıeylül’de

Altıeylül Belediyesi Sultan Abdülhamid Han Gelişim Merkezi, yönetmenliğini ve senaristliğini Barış Demirkaya’nın yaptığı Lost Lifes(Kaybolan Hayatlar) isimli uzun metrajlı filmin Türkiye galasına ev sahipliği yaptı.

Balıkesir'in Sesi - Uluslararası Altıeylül Tülütabak Tiyatro Festivali Kortejine Büyük İlgi

Altıeylül Belediyesi’nin düzenlediği 7-12 Mart Uluslararası Altıeylül Tülütabak Tiyatro Festivali son gününde organize edilen ve coşkulu bir kalabalık eşliğinde gerçekleştirilen kortej yürüyüşüyle sona erdi.

Balıkesir Pullusu Millet Evinde ! Coğrafi İşaretli Eserimiz ’in Ünü Yayılıyor!

Şehrin İmzası Niteliğindeki Değerlere Sahip Çıkarak, Kısa bir süre önce coğrafi tescilini müjdeleyen Mutlu Aydemir, Balıkesir'in Adını Türkiye Ve Dünyada Duyuracak Tescilli Çalışmalarla Şehrin Marka Kimliğini Ön Plana Çıkaran Balıkesir Pullusunu Milletvekili Belgin Gökçe Uygur ile Emine Erdoğan'a takdim Etti.

Altıeylül’de Tülütabak Festivali Coşkusu Devam Ediyor

Altıeylül Belediyesi’nin organize ettiği Uluslararası Altıeylül Tülütabak Tiyatro Festivali ‘ne vatandaşların gösterdiği yoğun ilgi devam ediyor.

Altıeylül’de Büyük Festival Başlıyor

Altıeylül Belediyesi tarafından organize edilen Uluslararası Tülütabak Tiyatro Festivali, çevre illerden ve ülke dışından gelecek tiyatrocularla birlikte 7-12 Mart tarihleri arasında tiyatro severlerin huzuruna çıkıyor.

Karesi Belediyesi Kültürel Mirasa Sahip Çıkıyor

Karesi’nin Toygar Mahallesi’nde bulunan ve tescilli alan olan 4250 m2 lik yüzölçümüne sahip arazideki semt spor sahası revize edilecek, etrafı çocuk oyun alanları, yürüyüş parkur ve satranç oyun alanlarıyla donatılacak. Karesi Belediyesi, Yıldırım Beyazıt İmarethanesi ve Karesibey Türbesi’nden sonra yeni bir kültürel mirasa daha sahip çıkıyor.

Şehir ve İnsan

Antik Dönemden Günümüze Balıkesir

İstiklal Marşı Ve Mehmet Akif Ersoy Gezici Sergi Tırı Balıkesir’deydi

Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile Sebîlürreşad Tarih Kültür Eğitim ve Medeniyet Derneği arasında imzalanan iş birliği protokolü ile milli ruhu Anadolu’ya taşımak için Edirne’den yola çıkan, Anadolu Yolunda "Yüreklerde Akif, Dillerde Hürriyet" temalı İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy Gezici Sergi Tırı'ı Balıkesir’deydi.

Avukat- Ressam Hilal Bilal’den Karma Sergi

Balıkesirli genç Avukat Ayşe Hilal Bilal, uzun bir süredir devam ettiği çalışmalarından oluşan resimlerini bir sergi açarak hemşerilerinin beğenisine sundu.

Karesi’de Çocuklar Tiyatro İle Buluştu

Karesi Belediyesi kültür sanat etkinlikleri kapsamında Bremen Mızıkacıları adlı oyunu ilkokul öğrencileriyle buluşturdu. Tiyatro Troya’nın sahnelediği oyunda çocuklar hem öğrendi, hem de eğlendi.

Şehir ve İnsan

KUVA-Yİ MİLLİYE ŞEHRİ BALIKESİR

‘Müspet Değerler Mektebi’nin Konuğu Hayati İnanç

‘Müspet Değerler Mektebi’nin bu ay ki konuğu, Hayati İnanç oldu. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla, Kent Konseyi Gençlik Meclisi’nin düzenlediği programda, salona sığmayan izleyicileri Hayati İnanç sahnede ağırladı.

‘Zeytin Ülkesi Balıkesir’ Kitabına Görkemli Tanıtım

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan, Neşe Aksoy Biber ve Berrin Bal Onur’un kaleme aldığı “Zeytin Ülkesi Balıkesir” adlı kitabın lansmanı yapıldı.

Altıeylül’de Keçecilik Sanatı Yeniden Hayat Buluyor

Altıeylül Belediyesi Sultan Abdülhamid Han Gelişim Merkezi’nde açılan keçe kursu ile unutulmaya yüz tutmuş bir zanaat tekrar canlandırılıyor.

Balıkesir Kahvaltısı ve Festival için geniş kapsamlı tanıtım yapılıyor

“Balıkesir Kahvaltısı” ve 2-5 Haziran 2022 tarihinde Avlu’da gerçekleştirilecek olan “Uluslararası Balıkesir Kahvaltı Festivali” Tanıtım Toplantısı 21 Şubat 2022 tarihinde Avlu Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleşecek.

Şehir ve İnsan

Zağnos Paşa Camisi'nin Tarihi ve Bilinmeyen Yönleri

Altıeylül'de Gezgin Çocuk Tiyatrosu Sahne Alıyor

Altıeylül Belediyesi bünyesinde faaliyetlerini yürüten Altıeylül Kent Sahnesi, Gezgin Çocuk Tiyatrosu ile kırsal mahallelerde eğitim gören çocuklar başta olmak üzere daha önce hiç tiyatroya gitmemiş çocuklar ile buluşuyor.

Abdülhamid Han Altıeylül'de Yâd Edildi

Altıeylül Belediyesi’nin Hasan Can Kültür Merkezi’nde düzenlediği gecede vefatının 104’üncü yılında Sultan Abdülhamid Han saygı ve rahmetle anıldı.

EMITT’ten, Balıkesir’e ‘En Etkin Tanıtım Ödülü’

Balıkesir standı fuar boyunca gerçekleştirdiği birbirinden güzel; etkinlikler, faaliyetler, şehrin öne çıkan ürünleri ve destinasyonlarını en güzel şekilde tanıtılmasıyla 25’inci EMITT Fuarı’ndan “En Etkin Tanıtım Ödülü” almaya hak kazandı.

Toplam 225 haber.