SON DAKİKA

Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

İvrindi ve Havran İlçelerine Yeni Kütüphaneler Açıldı

 Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı’nın katılımıyla gerçekleştirilen İvrindi ve Havran İlçe Halk Kütüphanelerinin açılışı törenle yapıldı. 

Havran Terzizade Konağı Atatürk ve Seyit Onbaşı Müzesi Oldu

Cumhuriyet’in ilanından sonra Havran’a gelen Atatürk’ün, Çanakkale Kahramanı Seyit Onbaşı ile görüştüğü Terzizade Konağı, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilmesinin ardından Havran Belediyesi ile iş birliği içerisinde gerçekleştirilen özenli çalışmalar sonucunda maneviyatına uygun olarak Atatürk ve Seyit Onbaşı Müzesi’ne dönüştürüldü.

Ankara da Tülütabaklarla Tanıştı

10.10. Dünya Balıkesirliler Gününe özel Ankara Balıkesirliler Derneği tarafından Balıkesir Fotoğrafları sergisi düzenlendi. Sergi açılışı için Balıkesir’den giden Tülütabaklar Zafer Çarşısı girişinde Ankaralılara tanıtıldı.  

Sabahattin Ali miniklere anlatıldı

Edremit Belediyesi, Avrupa Miras Günleri kapsamında Sabahattin Ali Anı Evi’nde minik ziyaretçilerini ağırladı.

Tuncel Kurtiz, vefatının 10. yılında anıldı

Oyuncu, senarist, yönetmen, yapımcı ve seslendirme sanatçısı Tuncel Kurtiz'in vefatının 10.uncu yılı dolayısıyla Balıkesir'in Edremit ilçesindeki kabri başında anma etkinliği düzenlendi.

Sıtkı Sahil İçin Balıkesir’e Veda Konseri

Uzun yıllar Balıkesir’de Türk Müziği ile ilgili değişik hizmetlerde bulunan ve artık memleketi olan Erzurum’a yerleşen Hoca, Bestekâr, Koro Şefi ve Sanat Yönetmeni Sıtkı Sahil’e bir Balıkesir’e veda konseri düzenleniyor. 

Burhaniye’de Briç Turnuvası Şöleni

8 Eylül Burhaniye’nin Kurtuluş Günü şenlikleri kapsamında Burhaniye – Ören Briç Festivali turnuvası yapıldı.

İki Elinde Binbir Marifet

Balat İşleyen Eller Kooperatif Müdürü Sevgi Ağralı Dursunbey’de özellikle kadınlara yönelik çalışmalarıyla takdir topluyor.

Körfezin “Beklenen Festivali” Başlıyor

Burhaniye Belediyesi tarafından 32 yıldır düzenlenen “Burhaniye-Ören Turizm, Kültür ve Sanat Festivali” bu yıl 16-20 Ağustos tarihleri arasında 33. kez sanatseverlerle buluşuyor. 

Marmara     Adalar Müzesi hizmete açıldı  

Marmara Adası’nda tarihi Rum Kız Okulu olarak bilinen binayı, ilçe belediyesi ile birlikte restore eden Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, “Avni-Jale Özken Marmara Adalar Müzesi” olarak yeniden hizmete açtı. Başkan Yılmaz, tarihi binanın ve içerisinde yer alan eserlerin adaya büyük değer katacağını vurguladı.

Burhaniye Kitap Fuarı Kapanış Töreni İle Sonlandı

Açılışında Türkan Şoray'ı ağırlayan, Onur Konuğu Ahmet Ümit olan Burhaniye 4. Kitap Fuarı 5 günlük dolu dolu programının ardından görkemli kapanış ile kapılarını kapattı.

Tiyatro Festivali’ne izleyici akını

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, 17-24 Haziran günleri arasında hem yetişkinler hem de çocuklar için Tiyatro Festivali düzenledi. Birbirinden güzel oyunları şehre getiren Büyükşehir’in festivaline on binlerce vatandaş katılım sağladı.

Sosyal Hayata Katılımın İzleri Bu Sergide

Serginin açılışına Vali Şıldak ve Eşi Fatma Nur Şıldak’ın yanı sıra Garnizon ve 9. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Cihangir Kemal Yüzçelik, Altıeylül Kaymakamı Turgay Hakan Bilgin, Karesi Kaymakamı Metin Arslanbaş, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, İl Jandarma Komutanı J.Kd. Alb. Ali Yıldız ve çok sayıda davetli katıldı. 

Karesi Atatürk Evi’nde ‘Efeler ve Türküler’ Programı

Kuva-yi Milliye şehri Balıkesir’e değer katan Karesi Atatürk Evi’nde “Efeler ve Türküler” programı düzenlenecek. 6 Haziran Salı günü gerçekleştirilecek olan programda T.C. Ziraat Bankası Güzel Sanatlar Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı gösteriler sunulacak.

3. Altıeylül Kitap Fuarı kapılarını açıyor

Altıeylül Belediyesi’nin 3’üncüsünü düzenlediği Kitap Fuarı, 26 Mayıs 4 Haziran tarihleri arasında Altıeylül 75. Yıl Parkı’nda kitapseverleri ağırlayacak. Panel, söyleşi ve imza günleriyle birçok yazar, fuar boyunca okurlarıyla buluşacak. 

Kuvâ-yi Milliye Kültür müzesi, Müzeler gününde de yoğun ilgi gördü

Burhaniye Belediyesi, Kuvâ-yi Milliye müzesi ,18 Mayıs Uluslararası Müzeler Gününde okullar tarafından düzenlenen ziyaretlerle doldu taştı.

İvrindi’de Kadınlara İstihdam Kapısı Açıldı

Kadınların aile ekonomisine katkı sağlamaları için başlatılan proje hayata geçti ve meyvesini vermeye başladı.

Burhaniye Belediyesi Emıtt’te Ziyaretçilerini Ağırlıyor

Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT), 26. Kez kapılarını açtı. 30’a yakın Ülkeden 592 katılımcısı bulunan Dünyanın en büyük 5 Turizm Fuarı arasında yer alan EMITT Fuarında, Burhaniye Belediyesi de turizm potansiyelini sergilemek ve doğal güzelliklerini tanıtabilmek için İstanbul TÜYAP fuar ve kongre merkezinde...

'Marka Şehir Balıkesir’ EMİTT'te Tanıtılıyor

Balıkesir, Türkiye’nin en büyük turizm fuarı olma özelliği taşıyan ve bu yıl 26'ncısı gerçekleştirilen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nda (EMİTT) geniş turizm potansiyelini dünyaya tanıtıyor.

Toplam 225 haber.