SON DAKİKA

Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

Sanatın On Hali Yarışmasında Ödüller Sahiplerini Buldu

Sanatın On Hali Yarışmasında Ödüller Sahiplerini Buldu

Uygur Kardeşler Altıeylül’de

Altıeylül Belediyesi, kültür sanat etkinlikleri kapsamında tiyatronun sevilen oyuncuları Süheyl & Behzat Uygur kardeşleri ‘Hey Gidi Günler’ adlı tiyatro oyunu ile Hasan Can Kültür Merkezi’nde sanatseverlerle buluşturdu. Süheyl-Behzat Uygur Tiyatrosu, Altıeylül’de sahneledikleri “Hey Gidi Günler” adlı tiyatro oyunuyla izleyenleri kahkahaya boğdu.

Uygur Kardeşler Altıeylül'de Kahkaha Tufanı Estirdi

Altıeylül Belediyesi, kültür sanat etkinlikleri kapsamında tiyatronun sevilen oyuncuları Süheyl & Behzat Uygur kardeşleri ‘Hey Gidi Günler’ adlı tiyatro oyunu ile Hasan Can Kültür Merkezi’nde sanatseverlerle buluşturdu. Süheyl-Behzat Uygur Tiyatrosu, Altıeylül’de sahneledikleri “Hey Gidi Günler” adlı tiyatro oyunuyla izleyenleri kahkahaya boğdu.

Antandros Derneği Üyeleri BGC Basın Müzesini Gezdi...

Antandros Derneği Başkan ve üyeleri, Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti Basın Müzesi ve Medya Merkezi’ni ziyaret etti. Cemiyet yönetim kurulu üyesi Hilmi Duyar, konuklara müzenin kuruluşu ve sergilenen aygıtlarla ilgili detaylı bilgiler verdi.

Büyükşehir’den Sonbahar Konserleri

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, sonbaharı konserlerle taçlandırdı. Emir Can İğrek ile kapanış yapan Büyükşehir Belediyesi’nin konserine, İğrek’in hayranları büyük ilgi göstererek salonu tıka basa doldurdu.

Büyükşehir’den Öğretmenlere Özel Ferhat Göçer Konseri

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, 24 Kasım öğretmenler günü nedeniyle, öğretmenlere özel Ferhat Göçer konseri düzenledi. Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi; ‘Her başarı sizin eseriniz, her yeni nesil sizin emeğinizdir’ sözünü hatırlatan Başkan Yılmaz, “24 Kasım Öğretmenler Günü’nüzü kutluyorum” dedi.

Karesili Çocuklar Kitap ve Oyun ile Buluşuyor

Karesi Belediyesi, Balıkesir Üniversitesi ve Karesi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle hazırladığı Karesi Mobil Çocuk Kütüphanesi hizmete girdi. İlk olarak Turplu Mahallesi’ndeki çocuklarla buluşan Mobil Kütüphane, okul bulunan kırsal mahallelerde hizmet verecek. Çocuklar hem okuma imkânı bulacak, hem de birbirinden renkli oyunlar ile öğrenip, eğlenecek.

Dijital Tasarımları Göndermek İçin Son Gün 30 Kasım

Balıkesir’in şehir kimliğini yansıtan ve geleneksel formların özgün ve çağdaş tasarım uygulamalarıyla birleşmiş ürünlerin artırılması amacıyla düzenlenen “Tasarımla Balıkesir’i Anlat” yarışmasının ikincisi için başvurular devam ediyor. Yarışmaya katılmak isteyenler dijital tasarımlarını 30 Kasım’a kadar gönderebilecek.

Balıkesir'in Her Köşesinde Tarih Canlanıyor

Kültürel mirası ve tarihi geçmişini bugünüyle harmanlayan Kuvâ-yi Milliye şehrinde restorasyon çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

Atatürk’ün En Sevdiği Şarkılar Hep Bir Ağızdan Söylendi

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Ulu Önder Atatürk’ün ebediyete irtihal edişinin 84’üncü yılında en sevdiği şarkılardan oluşan bir konser düzenledi. Güçlü sesiyle şarkılara can veren Gülay’ın seslendirdiği şarkılara salonu dolduran seyirciler, hep bir ağızdan eşlik etti.

Başkan Avcı’dan Kütüphane Hediyesi

Altıeylül Belediyesi’nin düzenlediği 2. Kitap Fuarında yapılan çekiliş sonucu kütüphane kazanan talihlilere hediyeleri Başkan Avcı tarafından takdim edildi. Sultan Abdülhamid Han Gelişim Merkezi Başkanlık makamında gerçekleşen törende hazır bulunan talihliler hediyelerini Başkan Avcı’nın elinden aldı.

“Beni Oku” Uygulamasında Sürprizler Sizi Bekliyor

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, otobüslerde ve duraklarda “Beni Oku Balıkesir” uygulaması başlattı. Karekod okutularak açılan uygulamada birçok içeriğe ulaşabilen vatandaşlar, karşılarına çıkan soruları doğru cevapladıkça da çeşitli sürpriz hediyeler kazanıyor.

Şadırvan 19. Yüzyıldaki İhtişamına Kavuşuyor

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin tarihi Zağnos Paşa Meydanı çevresinde gerçekleştirdiği düzenleme ve sağlıklaştırma çalışmaları kapsamında; Karesi İlçesi Ali Hikmet Paşa Meydanı’nda bulunan tarihi şadırvanın restorasyonu yapılacak.

Kurtuluş’un Sembolü 100. Yılında Restore Edildi

Ülkenin ve Kuvayı Milliye Şehri Balıkesir’in düşman işgalinden kurtuluşunun anısına istinaden yapılan “Kurtuluş Çeşmesi” kurtuluşun 100. yılında Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilerek geleceğe kazandırıldı.

Somut Olmayan Kültürel Miras Çalıştayı Balıkesir’de

Kentler İçin Somut Olmayan Kültürel Miras Çalıştayı; Kamberlik geleneğinden Barana geleneğine, Yağcıbedir halısından köy hayırlarına, keçe yapımından zili geleneğine, iğne oyasından deve oyununa, tülütabaklardan şayak-aba dokumasına, Sarıbeyler Seferberlik Çöreğinden Pamukçu oyununa Somut Olmayan Kültürel Miras Unsur Listesi’nde 12 unsuru bulunan Balıkesir’in ev sahipliğinde düzenlendi.

Balıkesirli Usta Yapıyor Dünyaya Satılıyor

Gümüşçeşme Mahallesi’nde yaşayan Fahrettin Kayalar, yaptığı davulları Balıkesir’den bütün dünyaya ihraç ediyor.

2’nci Altıeylül Kitap Fuarı’na Yoğun İlgi

7-16 Ekim tarihleri arasında 75’inci Yıl Parkı’nda birbirinden değerli yazarlar ve on binlerce kitap ile birlikte kitapseverlerle buluşan 2’nci Altıeylül Kitap Fuarı sona erdi.

Altıeylül’de Ahmet Selçuk İlkan Rüzgârı

2'nci Altıeylül Kitap Fuarı kapsamında düzenlenen gecede Şair ve Söz Yazarı Ahmet Selçuk İlkan'ı 75. Yıl Parkı'nda hayranlarıyla bir araya geldi.

Hulki Cevizoğlu ve Mete Yarar Altıeylül’de

2'nci Altıeylül Kitap Fuarı kapsamında Altıeylül Belediyesi’nin misafiri olan Gazeteci Yazar ve Televizyon Programcısı Hulki Cevizoğlu ile Yazar ve Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Yarar Hasan Can Kültür Merkezi’nde Balıkesirliler ile bir araya geldi.

Toplam 225 haber.