SON DAKİKA

Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

Ali Osman Sali İmza Gününde

22’nci ve 23’üncü Dönem AK Parti Balıkesir Milletvekili Dr. Ali Osman Sali, 2’nci Altıeylül Kitap Fuarı’nda “Bürokratik İktidar” isimli kitabını kitapseverler için imzaladı.

Balıkesir 4. Ulusal Türk Müziği Sempozyumu Başladı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesinin desteklediği ve Avlu'da iki gün sürecek Balıkesir 4. Ulusal Türk Müziği Sempozyumu açılışı töreni yapıldı.

Prof. Dr. İbrahim Aydın Yeni Çıkan Kitabını Tanıttı…

Balıkesir Üniversitesi Necatibey Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Aydın yeni çıkardığı “Türkiye’ye Dair Klavyemden Dökülenler” isimli kitabını Balıkesir Haber TV’de tanıttı.

Başsavcı Abdulkadir Akın BGC'de

BALIKESiR Cumhuriyet Başsavcısı Abdulkadir Akın, Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti. Türk Basınının günden bugüne gelişiminin sergilendiği Basın Müzesinde nostaljik yolculuk yaptı. Akın, gazetecilerin önemli bir sorumluluğu yerine getirdiğini söyledi.

2. Altıeylül Kitap Fuarı Törenle Açıldı

Bu yıl ikincisi düzenlenen; yazarlar, seçkin yayınevleri, konferanslar, söyleşiler, imza günleri ile on binlerce kitabın yer alacağı Altıeylül Kitap Fuarı bugün düzenlenen törenle kapılarını açtı.

2’nci Altıeylül Kitap Fuarı Başlıyor

Altıeylül Belediyesi’nin 2’ncisini düzenleyeceği Altıeylül Kitap Fuarı, 7-16 Ekim tarihleri arasında 75’inci Yıl Parkı’nda birbirinden değerli yazarlar ve on binlerce kitap ile birlikte kitapseverlerle buluşuyor.

Magazin Gazetecileri Derneği’nden İsmail Özkan’a Ödül

Magazin Gazetecileri Derneği (MGD) tarafından 26’ncısı düzenlenen Altın Objektif Ödülleri’ kazanan isimler belli oldu. Ödüller dün akşam düzenlenen muhteşem bir organizasyonla sahiplerini buldu.

lber Ortaylı, Balıkesir’de şehir ve insan ilişkisini anlattı

Balıkesir’in enerjisinin kendilerine ilham olduğunu söyleyen UN-HABITAT İcra Direktörü Sayın Maimunah Mohd Sharif “Balıkesir’de gerçekleştirilecek olan 3 Ekim Dünya Habitat Günü, şimdiye kadar gerçekleştirdiğimiz en coşkulu HABITAT Günü olacak.” dedi.  

4. Ulusal Türk Müziği Sempozyumu 13 Ekimde Balıkesir’de

Türk Müziğinde; eğitim, araştırma, icra, besteleme, kurumsallaşma sorunlarının tespiti ve çözüm önerilerinin ele alınacağı 4. Ulusal Balıkesir Türk Müziği Sempozyumu 13 -15 Ekim tarihlerinde Avlu Kongre ve Kültür Merkezinde yapılacak.

Fotoğraf Meraklılarının Gözünden ‘Her Mevsimin Karesi’

Karesi Belediyesi tarafından bu yıl 6.’sı düzenlenen fotoğraf yarışması “Her Mevsimin Karesi” temasıyla gerçekleştirilecek. Fotoğraf meraklıları için son başvuru ise 7 Kasım’da.

32. Geleneksel Sarıkız Hayrı yapıldı

Kaz Dağları’nda efsanelere konu olan Sarıkız anısına Edremit Belediyesi tarafından her yıl düzenlenen Geleneksel Sarıkız Hayrı’nın 32.’si kırsal Güre Mahallesi’nin Kavurmacılar Mevkii’nde yapıldı.

Asker Makbule Büyük Beğeni Aldı

Milli Mücadelenin 100. Yılında Kuva-yi Milliye kahramanlarından Gördes kızı Şehit Mücadele Makbule Efe anısına Gördes Belediyesi tarafından hazırlanan “ Gördes’in Yiğit Kızı Asker Makbule “ isimli tiyatro oyununu Sındırgı Belediyesi işbirliği ile Akpınar Yaşam Merkezi çok amaçlı salonda sergilendi.

Almanya’da Altı Eylül

Almanya Balıkesirliler Kültür ve Dayanışma Derneği (BALDER) Duisburg’ta Akkurt Düğün Salonu'nda düzenlediği Balıkesir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 100'üncü yılı kutlama programına, vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

İstanbul, Balıkesir Tanıtım Günleri’ne Akın Etti

Verimli ovaları ve eşsiz doğayısıyla yeryüzü cenneti Balıkesir’in yöresel ve kültürel ürünleri, İstanbul Yenikapı’da “Balıkesir Tanıtım Günleri” kapsamında 5 gün boyunca tanıtıldı.

"Kuva-Yı Milliye Şehri Balıkesir" Resim Yarışması Sonuçlandı

"Kuva-yı Milliye Balıkesir" Çalıştayı kapsamında düzenlenen "Kuva-yı Milliye Şehri Balıkesir" Konulu Resim yarışmasında dereceye giren Öğrencilere ödülleri söyleşinin ardından protokol ve misafirler tarafından verildi.

Balıkesir Türk Müziği Korosu 100. Yıla Özel Konser Verdi

Balıkesir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılı kutlama etkinlikleri kapsamında Balıkesir Türk Müziği Korosu özel bir konser verdi.

İstanbul’daki Balıkesir Tanıtım Günlerinden İzlenimler

İstanbul’daki Balıkesir Tanıtım Günlerinden İzlenimler

Mega Şehir'de Marka Şehir Rüzgârı

Güney Marmara'nın incisi Balıkesir'in marka değerleri birçok ürününün tanıtıldığı “Balıkesir Tanıtım Günleri” başladı.

Sındırgı Uçan Halısıyla İstanbul’a Taşındı

İstanbul Yenikapı’da gerçekleşen Balıkesir’in 20 ilçesi ve marka değerleriyle birlikte birçok ürününün tanıtıldığı Memleket Buluşması “Balıkesir Tanıtım Günleri” kapsamında 100’ün üzerinde standın bulunduğu fuarda doğal şehir Sındırgı Yağcıbedir halıları, doğal ve yöresel ürünleri, hikâyeleri ile göz dolduruyor.

Toplam 225 haber.