SON DAKİKA

Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

5. Edremit Kitap Fuarı 13 Ağustos’ta Başlıyor!

Edremit ve çevresinde geleneksel hale gelen Edremit Kitap Fuarı’nın beşincisi bu yıl 13-21 Ağustos tarihleri arasında yapılıyor. “Ölmez Ağacın Gölgesinde Kitap” sloganı ile yapılacak 5. Edremit Kitap Fuarı 13 Ağustos 2022 Cumartesi günü saat 19:00’da Edremit Altınkum Belediye Tesisleri’nde yapılacak açılış töreni ile başlayacak ve 9 gün sürecek. Fuara 200’e yakın konuk ve 60 yayınevi katılacak.

Tarihi Kentler, Balıkesir’i konuştu

Tarihi Kentler Birliği Bölge Toplantısı, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Balıkesir’in özne olduğu 3 süren program kapsamında; hayata geçirilen projelerin sunumlarının yapılmasının yanı sıra proje alanlarına teknik geziler düzenlendi. Ziyaretçiler, Balıkesir’de gerçekleştirilen bütüncül, kapsayıcı ve koruyucu çalışmaları oldukça beğendi.

Tarihi Kentler Birliği Balıkesir Bölge Toplantısı Gerçekleşiyor

Tarihi Kentler Birliği Balıkesir Bölge Toplantısı, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşiyor.

Kuvayı Milliye ruhu ve Çanakkale ruhu Kanlıdere’de birleşti

‘BU RUH, BU TOPRAKLARDA İLELEBET YAŞAYACAK’ Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından Çanakkale Savaşı’nda şehit olan Balıkesirli şehitlerin anısına, Çanakkale’de yapılan Kanlıdere Şehitliği’nin açılışı gerçekleştirildi. Hem Balıkesir’in hem de Çanakkale Destanı’nın şanlı tarihinin gelecek nesillere aktarılması noktasında önemli bir adım olan Kanlıdere Şehitliği; Kuvayı Milliye ruhu ile Çanakkale ruhunu birleştirdi. 

Şehir ve İnsan - Dünden Bugüne Çamlık Tepesi

Şehir ve İnsan - Dünden Bugüne Çamlık Tepesi

, Eurodesk Temas Noktası Alanlarda

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Eurodesk Temas Noktası  başvurusu kabul edilen Karesi Belediyesi, Eurodesk Temas Noktası olarak ilk bilgilendirme faaliyetini gerçekleştirdi.  

Balıkesir’in Şanlı Tarihi Müzelerle Ölümsüzleşecek

Balıkesir Valiliğinin, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yürüttüğü müze çalışmaları değerlendirildi.

Altıeylül’de Kırsal Sinema Günleri Başladı

Altıeylül Belediyesi Altıeylül Kırsal Mahalle Sinema Günleri ile Yeşilçam klasiklerini kırsal mahallelerde yaşayan vatandaşlarla buluşturuyor.

İsmail Özkan’dan Hocasına Büyük Vefa

Balıkesirli TRT sanatçısı İsmail Özkan ile yine TRT sanatçısı Mine Geçili’nin birlikte sundukları ve TRT Müzik’te yıllardır izlenen Alaturka Akşamlar dün gece Balıkesir Altınoluk’tan canlı yayınlandı. Muhteşem programda İsmail Özkan yıllar evvel ilk müzik bilgilerini öğrendiği hocasına büyük bir vefa örneği sergiledi.

Balıkesirli TRT Sanatçısı İsmail Özkan “Eyvallah” dedi, yıktı geçti…

Radyoda, TV'de, sokakta, dillerde... 'Eyvallah' her yerde TRT sanatçısı İsmail Özkan'ın 'Eyvallah' isimli teklisi, müzik listelerine hızlı giriş yaptı. Parçanın bu yaza damga vuracağı konuşulurken, "yaklaşan seçimlerde de partilerin hit parçası olacak türde" yorumları yapıldı.

Kadınların El Emeği Göz Nuru Ürünleri Satışa Sunuluyor

Balıkesir'de dernek ve kooperatiflerin bir araya gelmesiyle oluşan Kadın Birliği Platformu, üreten kadınların emeklerinin değer bulması amacıyla el emeği ve geleneksel ürünler pazarını açtı.

Dünden Bugüne Balıkesir Doğumevi

Dünden Bugüne Balıkesir Doğumevi

Belgrad’da Balıkesir Rüzgarı Esti

AYDEMİR’İN HEYETLE BERABER YOĞUN TEMPOSU SES GETİRDİ. Türkiye'nin Belgrad Büyükelçiliğinin katkılarıyla düzenlenen etkinliklerde Balıkesir’in tanıtımını gerçekleştiren Mutlu Aydemir Belgrad’da turizm ve tanıtım çıkarması yaptı.

Şehir ve İnsan

Geçmişten Günümüze Anafartalar Caddesi

Ayvalık Deniz Seviyesinde Tiyatro Keyfini Yaşadı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesinin ve Ayvalık Belediyesinin katkılarıyla, Ankara Sigorta ana sponsorluğunda hazırlanan Deniz Seviyesinde Tiyatro Festivalinin ikinci ayağı Ayvalık’ta son buldu.

Makbule Efe’nin Çocukları Kitap Lansmanı Gerçekleşti

Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde kültür yayınlarına bir yenisi daha eklendi. Geçtiğimiz yıl okuyucu ile buluşan “ Doğal Şehrin Hikâyesi “ kitabından sonra “ Makbule Efe’nin Çocukları “ da okuyucularla buluştu.

Şamlı Panayırına Binler Akın Etti

Karesi ilçesinde bulunan Şamlı kırsal mahallesinde gerçekleştirilen Asırlık Şamlı Panayırı, binlerce kişinin katılımıyla birbirinden farklı etkinliklerle doludizgin geçti. 2020-21 yıllarında pandemi nedeniyle gerçekleştirilemeyen panayır 2 yıl sonra kapılarını yeniden açtı.

5. Edremit Kitap Fuarı13-21 Ağustos 2022’de Yapılacak 

Bu yıl Ağustos ayında 5.si düzenlenecek olan Edremit Kitap Fuarı için hazırlıklar başladı. Özel Kalem Müdürü Tayfun Canlı, 5. Edremit Kitap Fuarı’nın 13-21 Ağustos 2022’de yapılacağını açıkladı

Balıkesir'de Çocuklar ve Gençler Tiyatroyla İç İçe

Bu yıl Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla ilk kez düzenlenen Balıkesir Tiyatro Festivali başladı. İki bölümden oluşan festivalin ilk bölümü 18-22 Haziran 2022 tarihleri arasında Balıkesir merkezde gerçekleşirken ikinci bölümüyse 23-26 Haziran’da Ayvalık’ta gerçekleştirilecek.

Toplam 225 haber.