SON DAKİKA

Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

Bilal Sonses, Edremit’te Gençlerle Buluştu

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, merkezde gerçekleştirilen etkinlik ve konserlerin yanı sıra; Edremit’te de gençleri, en sevilen sanatçılardan Bilal Sonses ile buluşturdu.

Karesi’de “Dokuyan Eller Geri Dönüşen Kazanımlar” Sergisi

Karesi Halk Eğitim Merkezi “dokuyan eller geri dönüşen kazanımlar” butik sergisi gerçekleştirildi.

Çamlık’ta SEFO Rüzgârı

Çamlık’ta, Sefo rüzgârı esti. Gençlere festival havasında bir Gençlik Haftası yaşatan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi konserlerine, büyük ilgi sürüyor. Gençler, son yılların en sevilen şarkıcılarından Sefo konserinde gönüllerince eğlendi.

Türk Mutfağı Etkinlikleri Emine Erdoğan ile Güre’de Başladı

Balıkesir’in Edremit İlçesi Güre Mahallesi’nde bugün başlayan Türk Mutfağı Etkinlikleri Haftası, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın katılımıyla başladı. Emine Erdoğan etkinlikte ünlü şeflerle birlikte yemek de yaptı.

Edremit’te “Kadına Şiddete Hayır” Konseri

Edremit Belediyesi ve Zeytinli Kültür Sanat Derneği’nin düzenlediği “Kadına Şiddete Hayır” temalı Türk Sanat Müziği konseri Şef Teoman Cemal Gencer’in yönetiminde gerçekleşti.

İvrindi Bahar Şenliği 24 Mayıs’ta Yapılacak

İvrindi Belediyesi tarafından tertiplenen İvrindi Bahar Şenlikleri 24 Mayıs Salı günü yapılacak.

Balıkesir Lisesi’nin 137. Yaşı “Kaymaklı Günü” ile Kutlandı…

Şehrimizin Tarihi lisesi 137 yaşında. Bu amaçla Balıkesir Liseliler Derneği bir dizi etkinlik gerçekleştirdi.

Seramik Sanatçısı Füsun Çetinel İlk Kişisel Sergisini Açtı

Balıkesirli çini ve seramik sanatçısı Füsun Çetinel’in “Retrospektif” isimli ilk kişisel sergisi sanatseverler ile buluştu.

Karesi’de Gençler İçin Bi’dolu Etkinlik

Karesi Belediyesi, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nı düzenleyeceği etkinliklerle gençlerle birlikte şölen havasında kutlayacak.

Gençlik Festivali Başlıyor

Balıkesir’de, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı 4 gün boyunca Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştireceği birbirinden güzel etkililiklerle şölen havasında yaşanacak.

Altıeylül Kent Sahnesi Çocuklarla Buluşmaya Devam Ediyor

Altıeylül Belediyesi bünyesinde faaliyetlerini yürüten Altıeylül Kent Sahnesi tarafından organize edilen Gezgin Çocuk Tiyatrosu, kırsal mahallelerin ardından şimdi de merkez mahallelerde bulunan anaokulu ve ilkokullarda öğrencilerle buluşuyor.

Bigadiç Festivalinde 3. Gün Renkli Geçti

Cuma günü başlayan Bigadiç 6.Et ve Süt Festivaline, üçüncü günde de ilgi çok fazlaydı. Sabah saatlerinde Cevizli mevki festival alanında, Mehter ve Halk oyunlarının gösterisiyle başlayan etkinlikler renkli görüntülere sahne oldu.

Karesi’de 2 Yıl Aradan Sonra Köy Hayırları Başladı

Pandemi nedeniyle 2 yıldır gerçekleştirilemeyen köy hayırları yeniden başladı. Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan haftasonu Turplu, Tatlıpınar, Kavaklı, Kamçılı ve Şamlı mahallelerinde düzenlenen hayırlara katıldı.

Bigadiç 6. Et ve Süt Festivali Devam Ediyor

Dün Kortej yürüyüşü ile başlayan ve bugün de devam eden Huzurun Şehri Bigadiç 6.Et ve Süt Festivali ilgiyle izleniyor. Festival yarın da çeşitli etkinliklerle devam edecek.

‘Çocuklar Okusun Kütüphaneler Kitapla Dolsun’

Milli Eğitim Bakanlığının başlattığı “Çocuklar Okusun Kütüphaneler Kitapla Dolsun” isimli kitap kampanyasına, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nden destek. Belediyeye ilk kitap bağışını yapan 1. sınıf öğrencisi Umut Örs “Bağışladığım kitaplar; ablamdan bana, benden de kitapları olmayan çocuklara miras kalsın” dedi.

Balıkesir El Sanatlarının Bilinirliği Artacak

UNESCO'nun somut olmayan kültürel miras alanlarından birini temsil eden geleneksel el sanatlarının üretim ve satışının arttırılmasıyla Balıkesir turizmine katkı sağlanması amacıyla Vali Hasan Şıldak başkanlığında değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Şehir ve İnsan

Balıkesir'de Geçmişten Günümüze Sinema

Balıkesir Gastronomi Alanında Marka Haline Geliyor

Balıkesir Valiliği öncülüğünde 2020 yılında hayata geçirilen Marka Şehir Projesi güçlenerek devam ediyor. Bu projenin hemen ardından yine Valilik koordinasyonunda başlatılan Gastronomi Şehri Projesi Balıkesir’i gastronomi alanında sahip olduğu güçlü lezzet değerleriyle ön plana taşımayı amaçlıyor.

Şehir Ve İnsan - Geçmişten Günümüze Sağlık Kurumları

Şehir Ve İnsan - Geçmişten Günümüze Sağlık Kurumları

Toplam 225 haber.