SON DAKİKA

Yaşam

Yaşam haberlerini listeleyin, Balıkesir'deki yaşam haberlerini yakından takip edin.

Yaşam Haberleri

HASAN BİTMEZ VEFAT ETTİ…

Meclis Kürsüsünde yaptığı konuşmadan sonra kalp krizi geçirmişti;

Türk Sağlık Sen: “Maaşlara Yeniden Değerleme Yüzde 58 Zam İstiyoruz”

2024 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Teklifine bakıldığında, birikmiş yüzde 26,5 zam öngörüldüğüne dikkat çeken Türk Sağlık Sen; bir açıklama yaparak, zam oranı olan yüzde 58 yeniden değerleme oranı kadar artış yapılmasını istedi…

Yiğit Müdür Balıkesir Haber TV’de.

Balıkesir Emniyet Müdürü Hasan Yiğit, Balıkesir Haber TV’ye ziyarette bulundu.

Şehit Türkan Bebeğin Adı Altıeylül'de Yaşatılacak

 Bulgaristan'da zorunlu göçe karşı Türkler’ in mücadelesinde 17 aylık bebek annesi Fatma Küçük'ün sırtında kurşunla vurularak şehit olmuştu. 26 Aralık 1984 tarihinde Bulgaristan'da kimliksizleştirme politikalarına karşı çıkan Türklerin üzerine açılan ateş sonucu şehit düşen 17 aylık Türkan bebek için Altıeylül Belediyesi Dinkçiler Mahallesi Göçmen Konutlarında yapılan parka Türkan Bebek ismi verildi.

Karesi Belediyesi Yeni Hizmet Binasında Sona Doğru

Karesi Belediyesi önümüzdeki haftalarda yeni yerinde hizmet vermeye başlayacak. Kızpınar Mahallesi’nde eskiden Askerlik Şubesi olarak hizmet veren binada hazırlık çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.

10 Numara Şehrin İzmir’deki 10 Numara Değerleri Buluştu

İzmir Balıkesirliler Eğitim Kültür ve Sosyal Dayanışma Derneği olarak düzenli olarak yapılan kahvaltı buluşması Çiğli Belediyesi Sosyal Tesisi Akvaryum Kafede gerçekleşti. 

Burhaniye Belediyesi’nden Yardım Eli

Geçtiğimiz günlerde sosyal medya üzerinden ihtiyaç sahibi bir vatandaşın görüntülerinin iletilmesi üzerine ilgili birimlere talimat veren Belediye Başkanımız Ali Kemal Deveciler, gün içerisinde gerekli müdahalelerin yapılmasını sağladı.

Engelli Yerine Park Eden 42 Araca Ceza yazıldı

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle yapılan uygulamada Engelli araçları için ayrılan park yerlerine aracını bırakan 42 araç sürücüsüne 36 bin 624 ceza yazıldı. 

Havranlı Seyit Onbaşı Vefat Yıldönümünde Dualarla Anıldı 

Çanakkale Savaşı'nda sırtladığı top mermisinin ateşlenmesiyle savaşın seyrini değiştiren Seyit Onbaşı vefatının 84 üncü yılı dolayısıyla Havran İlçesi Kocaseyit Mahallesinde bulunan kabri başında anıldı. Vali İsmail Ustaoğlu, Kuva-yi Milliye ruhunun Çanakkale Savaşı'nda vücut bulduğu kahraman Havranlı Koca Seyit'in ölüm yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen anma programına katıldı.

Balıkesir İl Jandarmadan Kızılay’a Toplu Kan Bağışı

Balıkesir İl Jandarmasından Kızılay’a Toplu Kan Bağışı Kan bağışının toplumsal bir davranış olması, gelenek haline getirilerek sonraki nesillere aktarılmasının önem arz etmesi ve ülkemizin ihtiyacı olan kan teminine katkı sağlamak amacıyla hareket eden; Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı emrindeki görevli personel, Türk Kızılay’a kan bağışında bulundu.

İzmir’deki Balıkesirlilerden Ankara Çıkarması

Balıkesirliler Eğitim Kültür ve Sosyal Dayanışma Derneği Başkanı Erkan Uzun ve Yönetim Kurulu Ankara’ya giderek TBMM ile Anıtkabir ziyaretinde bulundular.

Canbey:” Medya yoluyla zarar veren yayınlarla mücadele içerisindeyiz”

AK Parti Balıkesir Milletvekili ve Dışişleri Komisyonu Başkanvekili Dr. Mustafa Canbey, TBMM Genel Kurul’unda söz alarak, ailenin öneminden bahsetti. Aile kurumunu korumak için RTÜK’ün attığı adımlardan da bahseden Dr. Mustafa Canbey; “Medya yoluyla aile kurumumuza zarar veren yayınlarla da mücadele içerisindeyiz.” dedi. “Güçlü Bir Millet, Güçlü Bir Aileden Oluşur!”

Sabah Ezanı İmsakta okunacak; Peki, Neden?

Kış günlerinde sabah mesaisine yetişme sorunu oluştuğu yönünde vatandaşlardan gelen yoğun talepler doğrultusunda İl Müftülüğü bir düzenleme yaptı.  Buna göre; İl genelinde 4 Aralık 2023 Pazartesi gününden itibaren 11 Nisan 2024 Perşembe gününe kadar Sabah Ezanı İmsak Vaktinde okunacak ve camilerde Sabah Namazı Farzı ezandan yarım saat sonra kılınacak. 

Balıkesir, Türk Mutfağının gücünü tüm dünyaya gösterdi

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Gourmand Awards 2023’ten iki büyük ödülle, ülkesine döndü. Ekmek Şehri Balıkesir” kitabıyla “ekmek kitabı” kategorisinde 1.’liği elde eden Büyükşehir, “Zeytin Ülkesi Balıkesir” kitabıyla da “Akdeniz Kitapları” kategorisinde 2.’lik kazanarak Türk Mutfağının gücünü 205 ülkenin katıldığı yarışmada gözler önüne serdi. 

Erdekli Gazeteci Ertan Vefat Etti

Yeni Erdek Gazetesi imtiyaz sahibi, Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti kıdemli üyesi Yaşar Mehmet Akif Ertan vefat etti. Bir süredir akciğer kanseri tedavisi gören Ertan, ani bir rahatsızlık sonucu getirildiği Balıkesir'deki özel hastanede yaşamını yitirdi. 

Balıkesir Yurtlarında Projeler Aktif Olarak Uygulanıyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından gençler için ders dışı zamanlarını olumlu bir şekilde değerlendirmek, kişisel ve sosyal gelişimlerini desteklemek, potansiyellerini gösterebilmelerine imkân sağlamak, hayatın her alanına etkin katılımlarını arttırmak amaçları doğrultusunda yürütülen birçok çeşitli proje Balıkesir Yurtlarında aktif olarak uygulanıyor.

Burhaniye’de Kaza; 1 Kişi Öldü 2’de Yaralı Var

Burhaniye’de Hürriyet Mahallesi E 87 karayolu üzerinde hastane kavşağı ışıklarında çift taraflı bir kaza oldu. Meydana gelen sıkışmalı trafik kazası sonucu 20 UK 260 plakalı otomobil sürücüsü S.I araç içinde sıkışarak hayatını kaybetti. Kazaya karışan 33 AKL 786 plakalı diğer otomobilin sürücüsü A.Ş ve yanında bulunan K.Y yaralı olarak, kendi imkânlarıyla otomobilden hafif yaralı şekilde çıktılar. Kaza sonrası Balıkesir Büyükşehir Belediyesi itfaiye Daire Başkanlığı Burhaniye Grup Amirliği tarafından müdahale edildi.

Kazak Gazeteciler Karesi Atatürk Evi'nde

Türk Dili Konuşan Gazeteciler Vakfının bu yıl ikincisini düzenlediği organizasyon dahilinde Balıkesir'de bulunan Kazakistanlı gazeteciler, Karesi Atatürk Evi'ni gezdiler.

Toplam 514 haber.