SON DAKİKA

Yaşam

Yaşam haberlerini listeleyin, Balıkesir'deki yaşam haberlerini yakından takip edin.

Yaşam Haberleri

Avcılar Fener Yıllar Sonra Camii’ne Kavuştu

Balıkesir’in en önde gelen tatil yerlerinden birisi olan Altınoluk ile Güre arasında yer alan ve Avcılar Mahallesi sınırlarında bulunan Fener Bölgesi yıllar sonra camiine kavuştu.

Camiler Ve Cemevleri Temizleniyor

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, kent genelindeki ibadethane temizliği ile vatandaşların beğenisini kazanıyor

Birol Şahin’den Turhan Çömez’e Kabakdere Cevabı

Ergenliğe yeni adım atmış Z Kuşağı gibi davranan bir milletvekilimiz var. Elinde cep telefonu gördüğü her objenin her manzaranın önüne geçip fotoğraf veya video çekiyor, sivri laflar ederek sosyal medya fenomeni olmanın derdinde. Bu kısa videolarla siyaset yaptığını, görevinin bu olduğunu sanıyor.

Çaypınar Mahallesi'nde Çok Amaçlı Salon Açıldı

Karesi Belediyesi tarafından kırsal mahallelerde yapılan köy konaklarının açılışları devam ediyor. Armutalan Kültür Merkezi’nden sonra Çaypınar Mahallesi Çok Amaçlı Salonunun açılışı da yapıldı. 

Ayvalık Tostu İle Coğrafi İşaret Tescili 26 Oldu

Geleneği Geleceğe Taşıyan Coğrafi İşaret Tescili Balıkesir'in Yöresel Ürünlerine değer katmaya devam ediyor. Balıkesir’in Coğrafi İşaretli Ürünleri listesine son olarak 'Ayvalık Tostu' Geleneksel Ürün Adı kategorisinde tescil alan ürün olarak dâhil oldu.

 Toplu taşıma araçlarında klima denetimi

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, sıcaklıkların 40 derecenin üzerinde seyrettiği bu günlerde vatandaşların ulaşımdan daha konforlu faydalanabilmesi için toplu ulaşım araçlarında klima denetimlerini artırdı.

Bükdere Peyniri ile Balya Tereyağı İçin Coğrafi İşarete Başvuruldu

Büyükşehir Belediyesi, Balıkesir’in gastronomi şehri olması yolunda büyük gayret gösteriyor. Bu kapsamda bölgeye özgü gıda ürünleri tescilleyerek tanınırlığını artırmayı amaçlayan Büyükşehir Belediyesi, yeni ürünler için Coğrafi İşaret Tescil Belgesi başvuru çalışmalarını sürdürüyor. 

DİKKAT! Cuma Günü Merkez 39 Körfez 43 Derece

Balıkesir’in de hava tahminlerini bildiren İzmir Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğünün verilerine göre beklenen Afrika sıcakları Balıkesir’i de yakacak. Buna göre Balıkesir Karesi ve Altıeylül ilçelerinde Cuma günü sıcaklık 39 derece olurken aynı gün Körfez İlçelerinde 43 dereceyi görecek… Sıcaklıklar yarından itibaren 36 derece olacak ve 5 gün müddetince bu durum devam edecek…

Büyükşehir, ihtiyaç sahiplerine Kurban paylarını ulaştırıyor

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi her Kurban Bayramı’nda olduğu gibi bu bayramda da payını dağıtmak isteyen vatandaşlarla, pay almak isteyen vatandaşlar arasında köprü olan “Bayram Sevincinde Payınız Olsun” projesini hayata geçirdi. Kurban Bayramı’nda her eve et girmesi için ekipler, bayram boyunca aralıksız çalışmaya devam edecek.

Serkan Sarı:”Ekofest’in Yasaklanması Kabul Edilemez”

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, AK Parti iktidarının yasakçı zihniyetinin uygulamalarının devam ettiğine dikkat çekti. Kazdağı Ekoloji Festivali (Ekofest)’in önce Edremit'te sonra da Bayramiç yapılamasının yasaklanmasına tepki gösteren CHP’li Sarı “Doğanın talanına, yaşam alanlarının yok edilmesine karşı onurlu bir duruş ortaya koyanların mücadelesi bitmeyecek! Yanlarındaydık, yanlarında olmaya da devam edeceğiz” dedi.

Edremit’te Kurban Satış ve Kesim Yerleri Belirlendi!

Edremit Belediyesi, Kurban Bayramı'nda vatandaşların sağlıklı şartlarda, dini yükümlülüklerini en uygun şekilde yerine getirmeleri için 4 kurban satış, 15 kurban kesim noktası belirledi.

İstanbullular Balıkesir’e Hayran Kaldı

9 günlük Kurban Bayramı’nı ve yaz tatilini geçirmek için Balıkesir’i tercih eden vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarını hayranlıkla izlediklerini ve Türkiye’ye örnek bir belediyeciliğin yapıldığını altını çizerek vurguluyor. İstanbullu bir vatandaş ise 5 yılda İstanbul’da hiçbir hizmet görmediğini Balıkesir’de ise çalışmalara hayran kaldığını söyleyerek, “İdeoloji değil hizmet kazanmalı” açıklaması yaptı. 

Geleneksel Şamlı Panayırı

Geleneksel Şamlı Panayırı 25-26 Haziran'da

Burhaniye’de 3. Kreş İçin Çalışmalara Başlandı

Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler; sosyal belediyecilik anlayışı ışığında, eğitim alanında yaptığı projelerine bir yenisini daha ekliyor.

Sındırgı belediye personeline motivasyon pikniği

Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde Sındırgı belediyesi tarafından dayanışma ve kaynaşmanın arttırılması, yaz sezonunun başlaması ile birlikte belediye bağlı bütün birim personellerinin yer aldığı motivasyon pikniği düzenledi.

Valiliğe Yaşlı ve Engellier'in Erişilebilirliği Belgelendi

Balıkesir Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Komisyonu tarafından yapılan inceleme sonucunda Balıkesir Valiliği Hizmet Binası” Erişilebilirlik Belgesi” almaya hak kazandı.

Kepsut ve Bigadiç Hükümet Konaklarının Yapımı Başladı 

İlçelerde hükümet konaklarının yenilenmesi ve kamu hizmetlerinin modern ortamlarda sunulmasına yönelik atılan adımlar devam ediyor. 

TOGG, İvrindililere Tanıtıldı

Türkiye'nin yerli otomobili TOGG, İvrindi Belediyesi önünde düzenlenen etkinlikle İvrindi halkına tanıtıldı. Vatandaşlar, yerli otomobile büyük ilgi gösterdi.

Devlet Şehit Çocuklarımızın Yanında

Şehit Jandarma Astsubay Başçavuş Niyazi Elçi’nin çocukları Metehan ve Alperen için muhteşem bir sünnet organizasyonu düzenlendi. Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı ve Bigadiç Kaymakamlığı sünnet için seferber oldu. 

Toplam 515 haber.