SON DAKİKA

Yaşam

Yaşam haberlerini listeleyin, Balıkesir'deki yaşam haberlerini yakından takip edin.

Yaşam Haberleri

Sıtkı Şeremetli – Köşe Yazısı

SAHİP OLDUĞUMUZ ZENGİNLİKLERİN FARKINDA MIYIZ?

Vatan Partisi İl Başkanlığı'ndan Kur'an-ın Yakılmasına Tepki;"Nato'dan Çıkalım"

Vatan Partisi İl Başkanlığı İsveç’te Kur’an-ı Kerimin yakılması olayıyla ilgili olarak, Toplu Taşıma Merkezi’nde bir açıklama yaparak tepki gösterdi ve imza kampanyası başlattı.

Altıeylül Yarıyıl Tiyatro Şenliği Başladı

Altıeylül Belediyesi 2. Altıeylül Yarıyıl Şenlikleri kapsamında düzenlenen sinema şenliğine çocukların ve ailelerinin ilgisi çok yoğun oldu. Toplam 21 seans sinema gösterimine yaklaşık 8400 izleyici katıldı.

Tayfun Canlı’ya Batı Trakya’dan Ziyaret

Yunanistan’da Batı Trakya Türkleri’nin efsane lideri D. Sadık Ahmet’in oğlu Levent Sadık Ahmet, Edremit Belediye Başkan Yardımcısı Tayfun Canlı’yı ziyaret etti.

Şehre Vefa Meclisi kuruldu

Kente dair gerçekleştirdiği çalışmalarla Türkiye’de örnek işlere imza atan Balıkesir Kent Konseyi çatısı altında Şehre Vefa Meclisi kuruldu. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Çalışma Grubu’nun başarısından dolayı meclise dönüştürülmesi kararıyla gerçekleştirilen Şehre Vefa Meclisi Genel Kurulu sonucunda Gökmen Karadağ, oy birliğiyle Şehre Vefa Meclisi Başkanı seçildi.

Ahmet Akın; ‘Konutlardaki Doğalgaz Tarifesinde Derhal İndirim Yapılmalı’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın; Avrupa’da doğalgaz fiyatlarının rekor kırdığı söylemiyle Türkiye’deki enerji fiyatlarındaki fahiş artışı savunan AK Parti iktidarının son altı ayda Avrupa bölgesinde fiyatların yüzde 84,25 oranında gerilemesinin ardından konutlarda derhal indirim yapması gerektiğine işaret etti. 

Sıtkı Şeremetli – Köşe Yazısı

HAYAT PAZARINDA ALAN DEĞİL, VEREN EL KAZANÇLIDIR HER ZAMAN...

Mübadelenin 100. Yılında Kültür, Kimlik Ve Ekonomik Bakış Açısı Paneli

Edremit Belediyesi Atatürk Gençlik Merkezi'nde düzenlenen “Mübadelenin 100. Yılında Kültür, Kimlik ve Ekonomik Bakış Açısı” paneline ilgi yoğun oldu.

Gazeteci - Yazar Ahmet Aydemir Lokma Hayrıyla Anıldı

Balıkesir basının unutulmaz isimleri arasındaki merhum Gazeteci - Yazar Ahmet Aydemir anısına ailesi tarafından lokma hayrı düzenlendi.

Başkan Yılmaz, 10 Bin Kur’an-ı Kerim Dağıttı

Regaip Kandili vesilesiyle Zağnos Paşa Camisi’nde vatandaşlarla bir araya gelen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, İsveç’te kutsal kitabımız Kuran-ı Kerim’e karşı yapılan aşağılık saldırıyı kınadı. Başkan Yılmaz, “Kur’an-ı Kerim bizim kutsalımız, asla dokundurmayız. Bu durumu protesto ediyor ve camilerimizde binlerce Kur’an-ı Kerim dağıtıyoruz” dedi.

Balıkesir Jandarmasından Öğrencilere Tatil Hediyeleri

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı’na yarıyıl tatiline giren öğrencilere hediyeler dağıttı.

Karesi Belediyesi’nden Ağaçlara Kış Bakımı

Karesi Belediyesi, ağaçların bakım ve budama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Kışın yapılan çalışmalarla ağaçların sağlıklı olmaları sağlanıyor.

Edremit’te Yağmur Suyu Hattı Çalışmaları Devam Ediyor

Edremit Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri kent genelindeki çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Belediye ekipleri Soğanyemez Mahallesi’ndeki çalışmalar ile yağmur suyu hattı döşemesine devam ediyor.

Sıtkı Şermetli – Köşe Yazısı

BUNCA AYRILIK YETMEDİ Mİ YA BİLAL

Altıeylül Yarıyıl Şenliği Başladı

Altıeylül Belediyesi’nin çocukların ve ailelerinin dolu dolu bir yarıyıl tatili geçirmesi için hazırladığı ‘Yarıyıl Sinema ve Tiyatro Şenliği’ büyük bir coşkuyla başladı. Çocuklara ve yetişkinlere yönelik 17 seans sinema 19 seans tiyatro oyunu ve sürpriz hediyeler 4 Şubat’a kadar çocuklarla ve ailelerle buluşacak.

Haydi Çocuklar Etkinliklere

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’dan çocuklar için ikinci sömestr hediyesi. Çocuk Köyü’nün ardından şimdi de 26 Ocak – 5 Şubat tarihleri arasında ‘Çocuk Etkinlikleri Haftası’ programı başlıyor.

Burhaniye Deve Güreşleri Nefes Kesti

Burhaniye Belediyesi 18. Zeytin ve Zeytinyağı Hasat Festivali kapsamında yapılan Deve güreşleri son yılların en çoşkulu müsabakalarına sahne oldu. Yaklaşık 200 devenin güreştiği müsabakalarda kupa gösterileri nefesleri kesti.

Sıtkı Şeremetli – Köşe Yazısı

AH DOSTUM! BİLMEZMİYDİN Kİ, BİR GÜN OLUP DA BÖYLE BİR GÜNE VARACAĞINI…''

Gerçeği Aratmayan Tatbikat

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi “Okulum Afete Hazır” projesi kapsamında lise öğrencileriyle birlikte gerçeğini aratmayan bir tatbikat gerçekleştirdi. Öğrencilere tatbikatta, Köpekli Yıldız Arama Kurtarma Birliği’nin üyesi arama kurtarma şampiyonu Ateş de eşlik etti.

Toplam 515 haber.