İyi Parti Balıkesir İl Başkanlığı'ndan Açıklama

İyi Parti Balıkesir İl Başkanlığı, Ak Partili İbrahim Dürmüş'ün Meclis Üyeliğinin düşürülmesiyle ilgili bir basın açıklaması yayımladı.

PAYLAŞ

İyi Parti Balıkesir İl Başkanlığı, Ak Partili İbrahim Dürmüş’ün Meclis Üyeliğinin düşürülmesiyle ilgili bir basın açıklaması yayımladı.
Yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:
“Kıymetli Basın Mensuplarımız,
Susurluk Belediyemiz, AKP’li Meclis Üyesi İbrahim Dürmüşün Meclis Üyeliğinin düşürülmesi konusunda Balıkesir Gündeminin fazlaca meşgül edildiğinin farkındayız. Hatta konu iki kez de, AKP’li Milletvekilleri Mustafa Canbey ve Yavuz Subaşı tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne taşındı. 
Susurluk’ta halkımızın iradesi ile bir Belediye Başkanı ve Belediye Meclisi seçilmiştir. Seçilmişler halkın verdiği yetkiyi tam manası ile yerine getirmelidir. Halkımız yetkiyi birisine verdi ise, o birilerinin görevlerini layığı ile yapması gerekmektedir. Birileri iktidarda olmanın konforu ile görevini aksatıyor ise asıl bu, milletin temsil hakkına haksız şekilde el koymak demektir. 
Meclis ve yargı kararlarına saygı duymak yerine, Meclis Kararını siyaset tarihinde kara bir leke olarak gören arkadaşlarımız, siyasi kara delikler kimleri yuttu bir hatırlasınlar?
Seçilmişlerin Balıkesir’e hizmet borcu var. Hepimiz vatana, millete, ailemize, şehrimize hayırlı insanlar olmak için çalışıyoruz, bir görev var ve bu görevi yerine getirmekte sıkıntılar yaşanıyor ise görevler devredebilir. Belediye Meclis Üyeliği gerektiğinde istifa edebileceğiniz, sizden sonra yedeklerin sırasıyla göreve gelebileceği bir temsiliyet. Bizler burada milletin vicdanına ters gelen bir durumla ilgili, milletin vicdanının sesi olduk. 
Kırsal geziyoruz, esnaf geziyoruz ve ne görüyoruz biliyor musunuz? 
Henüz hiç belediye başkanını görmemiş, henüz hiç milletvekili ile tanışmamış, henüz hiç meclis üyesi ile karşılaşmamış esnafımız var. Onlar birileri sadece bizden oy istemek için gelmesin, arada gelsinler halimizi hatırımızı sorsunlar, bizim derdimizi dinleyip anlayıp meclislerinde bizler için mücadele etsin istiyorlar. Seçilmişler milletine yüz çevirmeden halkın içinde siyaset yapsın istiyorlar, işte bu sesi halkımızdan duyduğumuz için bu konuda gereğini yaptık ve zaten yapmalıydık.
Bu konu 2020 yılından bu yana devam etmekte ve 2020 yılında İç İşçleri Bakanlığına bağlı müfettişlerce İbrahim Dürmüş’ün ismi 16 birleşimin 10’una katılmayan meclis üyesi olarak tutanaklara geçmiş ve yasal işlem yapılmadığının altı çizilerek gerekli yasal sürecin işletilmesi gerektiği İç İşleri Bakanlığı Mahalli İdareler Kontrolörlüğü, Baş Kontrolörü tarafından tutanakta yer almıştır.


Kanunları uygulamak, kanunsuzluklara tenezzül edeceklerin 2 kez düşünmesini sağlar. Kanunları uygulamak bir devleti ayakta tutar. Yapılan bu uygulama sadece Şehre değil Tüm ülkeye ‘Kanun’ kelimesinin sadece bir müzik aleti olmadığını hatırlatır. 
Bizim Belediye Meclisimiz, yasalar, kanunlar çerçevesinde durumu incelemiş ve gereğini yapmıştır. Bundan sonra hak arama yeri, kürsülerden algı yaratmak değil yargıya başvurmaktır. 
Kanunlar uygulanmadığında kim ceza alıyor söyleyelim, 
Vergi yükü altında inim inim inleyen, açlık sınırının altında hayatta kalma mücadelesi veren, tarlasını tapanını borçları için satmak zorunda kalan ama kanun karşısında boynu kıldan ince olan Yüce Türk Milleti 
Yaşadığınız güç zehirlenmesinin tedavisi bu milletin avucunun içinde… 
Sayın Milletvekilinizin dediği gibi bunların hesabını Balıkesirliler sandıkta kesecektir. 

Büyükşehir Meclisini açık oturum programına de çevirseniz, çocuk parkına da çevirseniz, kayıt sütudyosuna da çevirseniz nafile. Geliyoruz, siz de farkındasınız, bundandır telaşınız, bundandır mağdura yatışınız. 
Büyükşehir Belediye Başkanı, halkın doğru haber alma haklarına saygı duymaya başlayarak Meclis Üyesi ile ilgili, tüm meclis üyelerine söz verdi, canlı izledik. Şaşılacak bir konu değil mi?
Şehir duysun diye canlı yayın yapanlar, lunapark ihalesi ile ilgili CHP’li Meclis Üyesinin sorusuna neden cevap vermediniz ? Neden şehirden sakladınız? Ne oldu o ihalede ulusal basında da yer alıyor, kaynağı belli olmayan para, acaba o ihalede para mı aklandı, acaba Falyalı ile bir ilişkisi var mı konunun? 

Meclis Üyemiz Serkan Mehmet Ertan’ın dediği gibi;
“ Bize ilk taşı en masumunuz atsın desek hepinizin eli havada kalır “ 
Vakti saati geldikçe hatırlatacağız …”


5393 SAYILI BELEDİYE KANUNU
Meclis üyeliğinin sona ermesi
MADDE 29. — Meclis üyeliği, ölüm ve istifa durumunda kendiliğinden sona erer. Meclis üyeliğinden istifa dilekçesi belediye başkanlığına verilir ve başkan tarafından meclisin bilgisine sunulur.

Özürsüz veya izinsiz olarak arka arkaya üç birleşim günü veya bir yıl içinde yapılan toplantıların yarısına katılmayan üyenin üyeliğinin düşmesine, savunması alındıktan sonra  üye tam sayısının salt çoğunluğuyla karar verilir.

Huzur ve izin hakkı
MADDE 32. — Meclis başkan ve üyelerine, meclis ve komisyon toplantılarına katıldıkları her gün için, 39 uncu madde uyarınca belediye başkanına ödenmekte olan aylık brüt ödeneğin günlük tutarının üçte birini geçmemek üzere meclis tarafından belirlenecek miktarda huzur hakkı ödenir. Huzur hakkı ödenecek gün sayısı, 20, 24 ve 25 inci maddelerde belirtilen toplantı günü sayısından fazla olamaz ve meclis üyelerine aynı gün için birden fazla huzur hakkı ödenemez.

Meclis üyeleri hastalıkları süresince izinli sayılır. Ayrıca mazeretleri durumunda, bir yıl içindeki toplantı süresinin yarısını aşmamak şartıyla istekleri üzerine meclis tarafından izin verilebilir.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN