Şehit Aileleri Vali Şıldak'ın Onur Konuğu Oldu

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107'nci Yıl Dönümü dolayısıyla Şehit Aileleri onuruna yemek düzenlendi.

PAYLAŞ


Ev sahipliğini Vali Hasan Şıldak ve Eşi Fatma Nur Şıldak'ın yaptığı yemeğe, Garnizon ve 9. Ana Jet Üs Komutanı Hv. Plt. Tuğg. Ergin Dinç, MSÜ Kara Astsubay Meslek Yüksek Okulu Komutanı Tuğg.  Mahmut Büyükcingi, Bakım Mühimmat Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Bkm. Alb. Dr. Tayfun Türkoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Alpaslan Kaplan, Vali Yardımcısı Mustafa Çek, Karesi Kaymakamı Metin Arslanbaş, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, İl Jandarma Komutanı J. Kd.Alb.Tarık Hekimoğlu, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hatice Dost, Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Ahmet Meydan ile  Şehit Aileleri katıldı.

Açılışı gerçekleştirilen Çanakkale 1915 Köprüsü gibi büyük bir yatırımın Balıkesir’e yakın bir coğrafyada gerçekleşmiş olmasının çok önemli olduğuna değinen Vali Şıldak yemekte yaptığı konuşmada, “Biz büyük bir ülkeyiz. Böyle yatırımları görünce bunu daha yakından anlayabiliyor ve kavrayabiliyoruz. Milletimiz duruma göre hemen refleks alabilen, en zor anında bile küllerinden doğarcasına kendi mücadelesini verebilen, o gücü taşıyan bir millet. Toplumsal olarak yardımlaşma ruhumuz çok üst seviyede. Toplumumuzda yardıma muhtaç insanlarımızın pek çoğunun ihtiyaçları komşuları, yakınları tarafından hemen sarıp sarmalanıyor. Türk milleti birlik ve beraberlik olunca örnek davranışlar sergiliyor. Ülkemiz Şehitlerimizin gücü, manevi havası ve desteği olmasa belki bu kadar güçlü hareket edemeyecek. Bizlerin de ülkenin fertleri olarak bir yanımız eksik kalacak.” ifadelerini kullandı. 

Şehit Aileleri Vali Şıldak'ın Onur Konuğu Oldu

Şıldak, “Aynı Masa Etrafında Toplanmış Aile Gibiyiz”

Devletin bütün kurumlarıyla Şehit yakınları ve Gazilerin her zaman yanında olduğuna dikkat çeken Şıldak, “Saygıdeğer şehit ailelerimiz hepiniz anne-baba olarak, eş olarak, kardeş olarak o acı ama gurur verici duyguyu yaşıyorsunuz. Bir tarafınız ağlarken, bir tarafınız gurur duyuyor, onurlanıyor. Bu yükü herkes kaldıramaz. Böylesine metanet içinde, vatan için ‘bir tane daha olsun, onu da vereyim’ diyen bir milletiz. Belki bu duygular da bizim milletimize has. Sizlere her zaman bütün kurumlarımız, bütün birimlerimiz olarak devletimizin en yakın noktası olmaya ve en yakın vaziyette durmaya özen gösteriyoruz. Bizi, size karşı her zaman samimiyet içerisinde aynı masanın etrafında toplanmış bir aile olarak düşünebilir, hayal edebilirsiniz. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm Şehitlerimizi önlerinde saygıyla eğilerek rahmetle anıyor, ebediyete irtihal etmiş olan Gazilerimizin de ruhları şad olsun diyorum.” şeklinde konuştu. 

Vali Şıldak, konuşmanın ardından bütün masaları ziyaret ederek misafirleri ile yakından ilgilendi. Şehit Aileleri kendileriyle sohbet eden ve hal hatır soran Vali Şıldak’a samimiyetleri dolayısıyla teşekkür ettiler.
Şehit Aileleri Vali Şıldak'ın Onur Konuğu Oldu

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN