SON DAKİKA

Gündem

Gündem Haberleri

BAÜN, “4. Uluslararası Yargı Sempozyumu”na Ev Sahipliği Yapıyor

Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) ev sahipliğinde; Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Balıkesir Kent Konseyinin desteği ile düzenlenen “4. İdare Hukuku ve İdari Yargı Uluslararası Sempozyumu” (ISALAJ-2024) BAÜN Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Malazgirt Konferans Salonunda gerçekleştirilen açılış töreniyle başladı.

Başkan Akın’dan, Yakupköy’e ziyaret

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, Yakupköy’de vatandaşlarla bir araya gelerek ücretsiz tarımsal sulama ve suda yüzde 15 oranındaki indirim teklifiyle ilgili müjdeyi ilk ağızdan kendisi verdi. Köyde incelemelerde bulunan Başkan Akın, eksikleri tespit ederek en kısa sürede çözüme kavuşturacaklarını söyledi.

"ESNAFA KREDİ ŞOKU"

Hazine destekli kredilerin faiz güncellemelerine tepki gösteren Başkan Fehmi Erdem esnafın bu faiz yüküyle baş etmesinin mümkün olamayacağını ifade etti. Erdem “Geriye dönük uygulanacak bu karardan derhal vazgeçilmelidir” dedi.

Başkan Akın’dan Balıkesirlilere çifte müjde

Seçim döneminde verdiği sözleri bir bir yerine getiren Başkan Ahmet Akın; 2024 yılı tarımsal sulama hizmet bedellerinin Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanması ile su tarifelerine yüzde 15 indirim yapılması konusunda telif verdi. Mayıs ayının 2. Birleşiminde meclis üyelerinin oylamasına sunulmasının ardından kararlar, Haziran ayından itibaren geçerli olacak.

BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ'NDE BAŞKANLAR KONUŞTU...

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi Mayıs ayı Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi.

Marmara’nın İncisinde Orman Yangınlarına Karşı Hazırlık Yapıldı

Vali İsmail Ustaoğlu başkanlığında Orman Yangınları ile Mücadele Komisyonu Toplantısı gerçekleştirildi.

BALIKESİR GELENEKSEL HIDIRELLEZ HAYRINDA OVACIK'TA BULUŞTU

Her yıl geleneksel olarak OVACIK’ta düzenlenen geleneksel Hıdırellez Hayrı bu yılda renkli görüntülere sahne oldu.

Başkan Akın; Hem Annelerin Hem de Hemşirelerin Gününü Kutladı

Eşi Arbil hanımla birlikte Atatürk Şehir Hastanesi’ni ziyaret eden Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın; hem yeni doğum yapan annelerin, Anneler Günü’nü hem de zorlu şartlarda görev yapan hemşirelerin Hemşireler Günü’nü kutladı.

ALTIEYLÜL’DE TEMİZLİK İŞLERİ EKİPLERİ 7/24 SAHADA

Altıeylül’de her mahallede, her sokakta ve her caddede Altıeylül Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri gece-gündüz demeden çalışmalarını sürdürüyor. Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri yapılan haftalık ve günlük planlamalar doğrultusunda da temizlik faaliyetlerini sürdürürken; Altıeylül ilçesinde bulunan üstü kapalı ve açık semt pazarlarının da temizliğini gerçekleştiriyor.

SIRRI YIRCALI ANADOLU LİSESİNDEN DÜNYA BİRİNCİLİĞİ

Sırrı Yırcalı Anadolu Lisesi öğrencilerimiz "Indonesia International Innovation Expo (IIIEX)" kapsamında düzenlenen "Bilim Proje Yarışması"nda "Dünya Birincisi" olarak Altın Madalya kazandı.

Ak Parti'den Gazzeli Anneler İçin Açıklama

AK Parti Kadın Kolları tarafından “Anneler Günü” sebebiyle Gazze’de yaşanan trajedide Anneler Gününü kutlayamayan, yaşam hakları ellerinden alınan Filistin anneleri için Zağnos Paşa meydanında basın açıklaması yapıldı. 81 ilde eş zamanlı yapılan etkinlikte açıklama yapan İsrail’in Gazze’de uyguladığı soykırıma dikkat çeken Ak Parti İl Başkanı Mehmet Aydemir açıklamasında şunları kaydetti:

İŞKUR’dan Kendi İşini Kurmak İsteyen Engellilere 400 BİN TL Hibe Desteği

Balıkesir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Nazım BALCI engelli vatandaşlara destek olabilmek amacıyla Nisan ayı içerisinde proje çağrısına çıkıldığını ve engelli vatandaşların hazırlayacakları projelerin başvurularını 7 Haziran 2024 tarihi saat 23:59’a kadar e-Devlet üzerinden çevrimiçi (online) yaparak İŞKUR’un hibe ve desteklerinden faydalanabileceklerini belirtti.

OSB 3. Etap yol çalışmalarına hız verildi

Atatürk Şehir Hastanesi yönünden gelen trafiğin; şehir içine ve çevreyoluna girmeden Merkez Havaalanı yönünde ilerlemesini sağlayacak OSB 3. Etapta gerçekleştirilen yol yapım çalışmaları, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın’ın talimatıyla hız kazandı. 

Trafik Haftası’nda çocuklar eğlenirken öğrendiler

“Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası” kapsamında Çocuk Trafik Eğitim Parkı’nda birçok etkinlik gerçekleştiren Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, çocuklar için bilinçlendirici trafik eğitimleri ile yarışmalar düzenleyerek onların eğlenirken öğrenmelerini sağladı.

Minik Eller Büyük Hayaller gerçekleştiriyor

Minik Eller, Büyük Hayaller Etkinlikleri Okullarımızda Gerçekleştiriliyor Geleneksel sanatlar ile kültürel mirasımızın tanıtılması amacıyla ''Hayat Boyu Öğrenme Kurumları, Geleceğimiz Olan Çocuklarımızla Buluşuyor'' temasıyla ''Minik Eller, Büyük Hayaller'' etkinlikleri tüm ilçelerde sürdürülüyor.

Kabe-i Muazzama’da Umre ile İlgili Önemli Değerlendirmeler…

Kabe-i Muazzama’da Umre ile İlgili Önemli Değerlendirmeler…

İŞ İNSANLARINDAN KONAKPINAR’A TAM NOT

Altıeylül Belediyesi'ne bağlı Konakpınar Gençlik Merkezinin misafirleri Cumhuriyet Halk Partisi Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı ve BASİAD üyeleri oldu. Altıeylül Belediye Başkanı Hakan Şehirli, ''Sizleri tesisimizde ağırlamaktan büyük mutluluk duyduk'' dedi.

“Karayolu Trafik Güvenliği ve Karayolu Trafik Haftası” Kutlandı

Vali İsmail Ustaoğlu “Karayolu Trafik Güvenliği ve Karayolu Trafik Haftası” kapsamında Çocuk Trafik Eğitim Parkında düzenlenen programa katıldı. Programa katılan minikler akülü araba ve motosiklet kullanarak trafik kurallarını uygulamalı öğrendiler. 

BAŞKAN AKIN’DAN, GENÇLERE MÜJDE

Balıkesir Üniversitesi ve Uluslararası Bilgi Teknolojileri Topluluğu’nun ortaklaşa düzenlediği ‘Wowofest-Öğrenci İşi Kariyer Fuarı’ Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın’ın katılımıyla açıldı. Fuarda gençlere seslenen Başkan Ahmet Akın, şehrin belirli noktalarında ‘İstihdam Ofisi’ açacaklarının müjdesini verdi.

Toplam 2209 haber.