BALIKESİR DEPREM RİSKİ EN YÜKSEK İLLER ARASINDA
AFAD, 2025 yılına ait deprem risk haritasını yayımladı. Ege, Akdeniz ile son dönemde Van ve Amasya’da yaşanan depremlerin ardından vatandaşlar, deprem riski taşıyan bölgeleri merak etmeye başladı. AFAD, Türkiye’de aktif fay hatlarından uzak ve sismik aktivitesi düşük olan 23 şehri açıkladı.
AFAD tarafından açıklanan verilere göre 4. ve 5. derece deprem bölgesi olan iller belli oldu. -Aksaray: 5. derece deprem bölgesinde yer alıyor. -Niğde: Tamamı 4. ve 5. derecede. -Karaman: En düşük risk grubunda. -Nevşehir: 4. derece deprem bölgesinde. -Yozgat: 3. dereceye kadar düşen risk oranı. -Kırıkkale ve Kırşehir: 3. ve 4. derece bölgelerde. -Ankara: Başkent olmasına rağmen Etimesgut, Mamak gibi ilçeleri 4. derecede.
Bu şehirler, aktif fay hatlarından uzakta bulunuyor. Uzmanlara göre, deprem riski düşük ve yapılaşma açısından güvenlik seviyesi yüksek bölgeler arasında: -Bartın: Fay hattına 132 km uzaklıkta. -Zonguldak: 2. derece olmasına rağmen sismik aktivite az. -Sinop: Deprem geçmişi oldukça sakin. -Giresun ve Trabzon: Karadeniz'in güvenli bölgeleri arasında.
Bazı bölgeler deprem riski yüksek olsa da, iç kısımlarda kalan ilçeleri daha güvenli kabul ediliyor: -Mardin: 3. derece deprem bölgesi. -Antalya: Zemin yapısına göre ilçeler değişiyor. -Artvin: Sahil ilçeleri riskli ama iç kesimleri daha güvenli. Niğde, Karaman ve Aksaray deprem riski en düşük iller arasında yer alıyor.
Kuzey Anadolu Fay Hattı üzerinde yer alan, deprem riskinin en yüksek olduğu iller ise Erzincan, Tokat, Amasya, Kastamonu, Çankırı, Karabük, Düzce, Bolu, Adapazarı, Yalova, Kocaeli, İstanbul, Çanakkale, Balıkesir ve Bursa olarak sıralandı.
Bakmadan Geçme

Dr. Fzt. Özden Certel yazdı; BOYUN KİREÇLENMESİ VE FİZİK TEDAVİSİ

Yıllardır yapılamayan yapıldı: Gölyaka köyü yolu tamamlandı

BASKİ'den, içme suyu israfını önleyici tedbirler

Büyükşehir ile konforlu, rahat ve hızlı ulaşım imkânı

EREN VE BAŞEĞMEZ YER DEĞİŞTİRDİ

AK PARTİLİ BAŞKANLARDAN MARMARA ADASINA ÇIKARMA