SON DAKİKA

Asayiş

Asayiş Haberleri

''Türk Escobar'' Urfi Çetinkaya'nın Suç Örgütüne Operasyon

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, elebaşılığını uluslararası uyuşturucu taciri ''Türk Escobar'' lakaplı Urfi Çetinkaya'nın yaptığı suç örgütüne İstanbul merkezli 9 ilde operasyon düzenlendiğini bildirdi. Operasyonda, kırmızı bültenle aranan 1 kişinin de aralarında olduğu toplam 42 şüpheli gözaltına alındı.

Sahil Güvenlik Zamansız Avlanma ve Satışa Dur Dedi

Burhaniye İlçe Emniyet Müdürlüğü ve TCSG-6 Sahil Güvenlik Kontrol Timi tarafından gerçekleştirilen operasyonla, zamansız avlanan  ürünlere el koyarak naklini engelledi.

SAVAŞTEPE YOLUNDA CAN PAZARI

Dün akşam saatlerinde Savaştepe yolu üzeri Ertuğrul ve Çukurhuseyin Mahalleleri arasında trafik kazası meydana geldi. Kazada 2 kişi hayatını kaybetti

Emniyet’ten Asayiş, Trafik ve Huzur Uygulaması...

Balıkesir genelinde (87) ekip, (259) personelin katılımıyla Asayiş, Trafik ve Huzur Uygulaması yapıldı 

Sarımsaklı’da Zincirleme Kaza; 11 Kişi Yaralandı

İzmir yolu Sarımsaklı yol ayırımında 5 aracın karıştığı bir trafik kazası meydana geldi. 

Aranan 34 Kişi Yakalandı; 17’si Tutuklandı 

Balıkesir Valiliği koordinesinde, Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü tarafından kamu düzeninin devamının sağlanması, suç ve suçlular ile mücadele kapsamında; aranan 34 Kişi Yakalandı; 17’si Tutuklandı

Ticari Araçlarda Kış Lastiği Denetlendi

        Yapılan denetimler sonucunda (3.393) araç kontrol edildi.

Traktörler Yakın Takipte; "Reflektör Tak, Görünür Ol”

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı Trafik Jandarması tarafından, mevsimsel koşullara bağlı olarak traktör ve diğer tarım araçlarının karıştığı trafik kazalarını azaltmak, sürücülerde trafik güvenliği bilincinin oluşturulması maksadıyla bir eğitim çalışmaları planlandı.   Bu kapsamda 01 Aralık 2023 tarihinde Bigadiç ilçesi Mecidiye mahallesinde paydaş kurumlarla birlikte "Reflektör Tak, Görünür Ol” projesi kapsamında “Trafik Güvenliği Eğitim” çalışması yapıldı.     Yapılan bilgilendirme ve bilinçlendirme faaliyetinde, (105) traktör sürücüsüne trafik güvenliği eğitimi verildi, traktör römorklarına (210) adet reflektör takıldı. 

Alkollü ve Uyuşturuculu Araç Kullananlar Polis Kıskacında

Balıkesir Emniyet Müdürlüğü Trafik Birimleri tarafından, İl genelinde Alkol ve Uyuşturu Madde etkisi altında araç kullanan sürücülere yönelik 24-26 Kasım 2023 tarihleri arasında Trafik denetimleri yapıldı.

'TERÖRLE MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK'

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 'Kahramanlar-30' operasyonlarında 6 ilde 63 mağara, sığınak ve depo imha edildiğini açıkladı. Operasyonda çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi.

Jandarmadan Şok Asayiş Uygulaması

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığınca, suçların azaltılması, önlenmesi ve suçluların yakalanması maksadı ile (235) ekip, toplam (790) personelin katılımı ile 22- 23 Kasım 2023 tarihlerinde (İki aşamalı) icra edilen “Şok Asayiş Uygulaması” yapıldı.

Karesi’de Yüksek Sesli Müzik Denetimi

Karesi İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekiplerce 23 Kasım 2023 günü 21:00 ile 22:00 saatleri arasında Karesi ilçesinde bulunan cadde, sokak, park, bahçe, meydan, metruk bina veya dinlenme alanları ile benzer yerlerde vatandaşların daha rahat ve huzurlu bir yaşam sürmeleri, milli güvenlik, asayiş ve kamu düzeninin sağlanması, suç veya kabahatin işlenmesinin önlenmesine yönelik olarak (12) ekip ve (24) personelin katılımıyla Asayiş ve Trafik Huzur Uygulaması yapıldı. Yapılan bu uygulamada; (624) şahıs sorgulandı,  (2) şahsa yüksek sesli müzik yayını yapmaktan idari işlem yapıldı. 1 şahıs suçüstü hırsızlık yaparken yakalan ve gerekli adli işlemlere başlandı. 

Göçmen Kaçıran 3 Organizatör Tutuklandı

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığınca, göçmen kaçakçılığı ile mücadeleye yönelik olarak istihbari çalışmalar yapıldı.  Yapılan bu çalışmalar neticesinde; Ayvalık İlçesi Küçükköy Mahallesinde 20 Kasım 2023 günü düzenlenen operasyonel faaliyet sonucunda, (3) organizatör ile birlikte (16) düzensiz göçmen yakalandı.  Adli makamlara sevk edilen (3) organizatör tutuklanarak cezaevine teslim edildi. 16 düzensiz göçmen Bandırma Geri Gönderme Merkezine sevk edildi.

Okul Çevrelerinde Kuş Uçurtulmuyor

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığına bağlı Jandarma Trafik ve Asayiş Timleri tarafından; ilkokul, ortaokul, lise, üniversite ve öğrenci yurtlarının yakın çevrelerinde okulla ilişkisi bulunmayan şüpheli şahıslar ile bu yerlerin yakınında faaliyet gösteren umuma açık alanlarda çocuk ve gençlerin korunmasına yönelik güvenlik önlemleri üst düzeyde alınıyor…

Emniyet’ten Şehir Merkezindeki Suçlulara Operasyon

Balıkesir Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler, il merkezi mahallelerinde kapsamlı bir uygulama gerçekleştirdi.15 Kasım 2023 günü yapılan uygulamalarda birçok suç unsuru ve suçlular ele geçirildi.

Yük ve Yolcu Taşıyan Araçlara Sıkı Denetim

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı Trafik Jandarmasının, sorumluluk alanında bulunan karayollarında ''yük ve yolcu taşıyan araç ve şoförlerin'' trafik düzeni ve güvenliğinin sağlanmasına yönelik olarak trafik kural, yasaklama ve kısıtlamalarına uygun şekilde araç kullanmaya yöneltmek ve kaza sonucunda meydana gelen can kayıplarını en aza indirmek maksadıyla, "Yük ve Yolcu Taşıyan Araç ve Şoförlerin Özel Denetim” uygulaması yapıldı. Yapılan denetimler sonucunda (873) araç kontrol edildiği bildirildi.

Balıkesir’de Suç ve Suçlulara Aman Verilmiyor

İl Emniyet Müdürlüğü, 11 Kasım 2023 günü 21.30-23.00 saatleri arasında "Milli Güvenlik, genel sağlık ve asayiş ile kamu düzeninin sağlanması, suç veya kabahatin işlenmesinin önlenmesi, şüpheliler ile aranan şahısların yakalanması ve suç unsurlarının ele geçirilmesine" yönelik olarak bir uygulama gerçekleştirdi. 

Yeni Karakollar Güven Sağlayacak

Vali İsmail Ustaoğlu, Gönen Buğdaylı Organize Sanayi Jandarma Karakol Komutanlığı Hizmet Binası ile Erdek İlçe Jandarma Komutanlığı Hizmet Binası’nın açılışı dolayısıyla düzenlenen törenlere katıldı. 

EVİNDE ÖLÜSÜ BULUNDU

Marmara İlçesi Çınarlı Mahallesi mezarlık yolunda evi bulunan ve kendisinden bir süredir haber alınamayan R.Ç.Ç isimli kişinin kapısı Jandarma ve İtfaiye ekipleri tarafından açıldı. İçeriye girildiğinde şahsın yerde yüzüstü yattığı görüldü.. Sağlık görevlileri tarafından yapılan tetkikte kişinin hayatını kaybettiği anlaşıldı. Jandarma ve adli makamlar soruşturma başlattı.

Toplam 143 haber.