SON DAKİKA

Gündem

Gündem Haberleri

Özgür Özel: Ahmet Akın’ın Makam Kahvesini İçmeyi Çoktan Hak Ettik

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, 74 yıl aradan sonra birinci parti oldukları Balıkesir’de halka ile buluşarak şükranlarını sundu. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın’ı da makamında ziyaret eden Özgür Özel “Ahmet Akın’ın kahvesini içmeyi çoktan hak ettik. 5 yıl gecikmeli de olsa Balıkesir halkının yüzde 51’inin teveccühüyle bu göreve gelmiş olmanızdan dolayı tebrik ediyorum.” dedi.

BBB Denizleri Hayalet Ağlardan Arındırıyor

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ile yaptığı protokol kapsamında; 5 yıl boyunca Ege ve Marmara Denizlerini hayalet ağlardan arındırarak biyoçeşitliliğini koruyacak.

Büyükşehir Belediyespor, Valorant Espor Takımı Kurdu

Balıkesir Büyükşehir Belediyespor Kulübü, Valorant Espor Takımı kurdu. Oyuncularla bir araya gelen Kulüp Başkanı Burç Özoğuz, VRL Türkiye Birlik Ligi’nde oynayan ilk belediye espor takımı olmayı hedeflediklerini söyledi.

ÖZEL GEREKSİNİMLİ BİREYLER, YETENEKLERİNİ BALMEK’LE KEŞFEDİYOR

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi BALMEK Bandırma Şubesinde özel gereksinimli bireylerin; motor, bilişsel ve duygusal becerilerini geliştirmeleri amacıyla resim kursu gerçekleştiriliyor. Resmi bir iletişim aracı olarak kullanarak özel gereksinimli bireylerin yeteneklerinin keşfedilmesini amaçlayan kursun devamında; bu bireylerin her birinin yönelimine uygun atölyeler açılacak ve gelir elde etmeleri sağlanacak.

43 ŞÜPHELİ YAKALANDI

Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı ve Ayvalık Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu, Ayvalık ilçesinde Silahlı Örgüt Kurmak Suretiyle Tefecilik Yapmak ve Suçtan Kaynaklanan Mal Varlığı Değerlerini Aklama suçu ile mücadele kapsamında Aralık 2023 tarihinde Takipli KOM Faaliyeti başlatılmıştır.

BAŞKAN AKIN, ERDEK’TE 20 BİN ZEYTİN AĞACINI SUYA KAVUŞTURDU

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın’ın talimatıyla BASKİ tarafından döşenen tarımsal sulama hattı sayesinde Erdek’in Gedeve Bölgesi’nde bulunan 20 bin zeytin ağacı suya kavuştu. Bölgede zeytincilik yapan vatandaşlar, Başkan Ahmet Akın’a teşekkür etti.

Gençler, Üniversite Tercihini Büyükşehir İle Yapacak

“Geleceğin yolunda, Büyükşehir yanında” sloganıyla üniversite sınavına giren gençlere, tercih döneminde faydalı olabilmek adına Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, 20 ilçede tercih noktaları açıyor. 24 Temmuz-2 Ağustos günleri boyunca her gün uzman eğitmenler, 09.00-18.00 saatleri arasında gençlere tercih desteği verecek.

Başkan Akın’dan Başkan Yavaş’a Nezaket Ziyareti

Bir dizi görüşme için başkent Ankara’ya giden Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, halkın takdirini kazanarak yeniden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Mansur Yavaş’ı makamında ziyaret etti. Başkan Yavaş da “Birlikte güzel projelere imza atacağımıza inanıyorum.” diyerek en kısa zamanda Balıkesir’e gelmek istediğini söyledi.

CHP BALIKESİR MİLLETVEKİLİ SERKAN SARI: BALIKESİR’İN SAĞLIK YATIRIMLARI GECİKİYOR

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, Balıkesir’in 3 önemli sağlık yatırımı ile ilgili sıkıntıları Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’na anlattı. Balıkesir Devlet Hastanesi ve Edremit Devlet Hastanesi’nin bitirilmesinin geciktiğini, Bandırma’ya da yeni bir devlet hastanesi yapılması gerektiğini belirten CHP’li Sarı, “Ertelenerek, ötelenerek yaklaşık dört beş yıldan beri gündemde olan ‘Yapıyoruz.’ ‘Yapacağız.’ ‘Bitti.’ ‘Bitecek.’ söylemleriyle Balıkesir'in bu anlamdaki temel yatırımları, sağlık yatırımları gecikmektedir” dedi.

Yaz Spor Okulları’nın 2. Dönem Kayıtları Başladı

Çocukların yaz tatillerini en iyi şekilde değerlendirmelerini ve yeteneklerini sergilemelerini sağlamak için alanında uzman eğitmenler eşliğinde gerçekleşecek Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Yaz Spor Okulları’nın ikinci döneminin kayıtları başladı.

Ahmet Akın: ‘Sahip Çıkıyoruz, Sahipsiz Bırakmıyoruz’

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın “Sahip çıkıyoruz, sahipsiz bırakmıyoruz” projesi ile sokak hayvanı sahiplendirme seferberliği başlatarak Türkiye’ye örnek oldu. “candostlar.balikesir.bel.tr” web sitesini kurarak sahiplenmek isteyen vatandaşların işlerini kolaylaştıran Başkan Akın, 2 can dosta yuva olarak seferberliğe öncülük etti.

"Altıeylül Kariyer" Portalı Hizmete 26 Temmuz’da Açılıyor…

Altıeylül Belediyesinden Bir İlk Daha Altıeylül Belediyesi, iş arayanlara ve işverenlere destek sunmak amacıyla "Altıeylül Kariyer" adlı yeni kariyer portalını faaliyete geçiriyor. Bu yenilikçi platform, iş bulma süreçlerini kolaylaştırmayı ve işverenlere nitelikli eleman temini sağlamayı hedefliyor. İş arayanlar, 7/24 evlerinden veya mobil cihazlarından rahatlıkla özgeçmiş oluşturabilecek, güncelleyebilecek ve kendilerini ilgilendiren iş ilanlarına anında başvuruda bulunabilecekler.

BBB KIRSALIN ÇOCUKLARINI VR GÖZLÜKLERLE BULUŞTURMAYA DEVAM EDİYOR

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, kırsalın çocuklarını sanal gerçeklik gözlüğüyle buluşturmaya devam ediyor. Bu güne kadar; 10 ilçede, 20 kırsal mahalleye giderek çocukları sanal gerçeklik gözlüğüyle buluşturan Büyükşehir Belediyesi, çocukları önce Bandırma Vapuru’nda Atatürk ve silah arkadaşlarıyla buluşturdu, sonra da Roller Coaster heyecanı yaşattı.

Başkan Ahmet Akın’dan, Can Dostlara Yuva Olun Çağrısı

Sokak hayvanları konusunda oldukça hassas ve özenli olan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, kenti sokak hayvanlarının huzurla yaşamlarını idame ettirecekleri bir hale getirecek uygulamaları sürdürüyor. Göreve geldiği günden bu yana 270 can dostun sahiplendirildiğini söyleyen Başkan Akın “Balıkesir’de sahiplendirme seferberliği başlatalım, imkânı olan tüm hemşehrilerimi can dostlara yuva olmaya davet ediyorum.” dedi.

5. BURHANİYE KİTAP FUARI İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

24-28 Temmuz 2024 tarihleri arasında, Burhaniye Belediyesi tarafından bu yıl 5.’si düzenlenecek olan kitap fuarı için geri sayım başladı. Beş gün sürecek edebiyat ve sanat yolculuğu için Burhaniye Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar sonucunda, fuar programı yayımlandı.

AK PARTİ İL BAŞKANLIĞI TARAFINDAN AŞURE HAYRI YAPILDI

AK Parti İl Başkanlığı tarafından Muharrem ayı dolayısıyla yapılan duaların ardından vatandaşlara aşure dağıtıldı.

BBB, Savaştepe’de İçme Suyu Çalışmalarına Devam Ediyor

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden BASKİ, Savaştepe İlçesi Sarıbeyler Mahallesi İçme Suyu Şebeke Hattı yapım çalışmalarına devam ediyor. İçme suyu yetersizliği sebebiyle sondaj çalışmaları devam eden mahallede çalışmalar tamamlandığında saniyede 20 litre su akışı sağlanacak.

Büyükşehir İtfaiyesi Görev Başında

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, dün akşam saatlerinde farklı noktalarda çıkan yangınlara en hızla şekilde müdahale etti.

Balıkesir’de Dilencilere Geçit Yok

Balıkesir’de dilencilere geçit vermeyen Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, kendi sorumluluk alanında bulunan caddelerde, vatandaşların dini duygularını istismar ederek para isteyen şahısları yakalayıp cezai işlem uyguladı.

Toplam 2327 haber.