SON DAKİKA

Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Adalet Bakanlığı’ndan icra ilanlarına dair uyarı

Adalet Bakanlığı İcra İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından Bakanlık teşkilatına gönderilen yazıda, menkul/gayrimenkul satış ilanlarının süreli yayınlarda yayımlatılmasının zorunlu olduğu hatırlatılarak, satışlardaki parasal limitlere dikkat edilmesi ve ilan metinlerinde bilgilerin eksik olmaması uyarısında bulunuldu.

Başkan Yılmaz, “5 milyar lira yatırımla 100 milyar liralık değer kazandırdık”

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, 5 milyar lira yatırımla 100 milyar liralık değer oluşturup şehre yeni 51 fabrika kazandırdığını, yüzlerce iş insanının da Türkiye’de ilk 500’e girmesi yolculuğunda belediye olarak katkıda bulunduklarını açıkladı.

Fırıntaş en çok vergi ödeyen 5’inci şirket

Son 5 yıldır Başkan Yücel Yılmaz’ın yönettiği Fırıntaş AŞ, bünyesine kattığı birçok yeni hizmet ve işletmeyle çağ atlayarak Balıkesir’de en çok vergi ödeyen 5’inci şirket oldu.

Balıkesir Esnafını Rahatlatacak İmza

Şekerbank ile BESOB arasında iş birliği protokolü imzalandı. BESOB Başkanı ve TESK Yönetim Kurulu Üyesi Fehmi Erdem “Şekerbank ile iş birliği protokolüyle birbirinden avantajlı ürün ve hizmetler Balıkesir’deki esnafın hizmetine sunulacak” dedi.

TSKB’den BEST A.Ş.’ye 25 Milyon Euro Kredi

TSKB - Türkiye Sınai Kalkınma Bankası, BEST - Balıkesir Elektromekanik Sanayi Tesisleri A.Ş. ile şirketin yenilenebilir enerji odaklı transformatör test laboratuvarı yatırımını desteklemek üzere 25 milyon Euro tutarında yeni bir kredi anlaşması imzaladı.

Yeni Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan Oldu

Hafize Gaye Erkan’ın görevden affını istemesinin ardından Cumhurbaşkanlığı atama kararı Resmi Gazetede yayımlandı ve Başkan yardımcısı Fatih Karahan Merkez Bankası Başkanlığına atandı… Fatih Karahan, Erkan döneminde Merkez Bankası Başkan Yardımcılığı görevini yürütüyordu.

Serkan Sarı: “Siz buna zam mı diyorsunuz”

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı en düşük emekli maaşının 10 bin TL’ye yükseltilmesine tepki göstererek, “Siz buna zam mı diyorsunuz” dedi.

Balıkesir’de esnaflar için üst düzey toplantı

Balıkesir, Manisa ve Çanakkale ESOB Başkanlarının esnafın beklentileri, sorunlarını hazırladıkları dosyalar Ankara’ya çözüm için yola çıktı. Esnaf Sanatkarlar Kooperatifçilik Genel Müdür Yardımcısı Eyüp Aksoy esnaf odalarının sorunlarını tek tek dinledi. BESOB Başkanı Fehmi Erdem “6’ncı Esnaf Şurası’nda da sorunlarımız ve çözüm önerilerimiz görüşülecek” dedi.

Başkan Kula Ekonomik Gelişmeleri ve Balıkesir’i Anlattı

Ekonomi'de son dakika gelişmeleri, piyasalardaki son durum ve finans dünyasına dair haberler veren Bloomberg HT'de bugün Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Rahmi Kula canlı yayında konuk oldu.

Balıkesir’in Doğaltaşta Gururu Ravini Mermer Bu Sene de Geleneği Bozmadı

Doğal taşa tasarımla ve ihracat yaparak değer katanlar Ege Maden İhracatçıları Birliği'nin düzenlediği Doğal Taş Gala Gecesinde ödül coşkusu yaşandı.

Kula: “Yeşil Sanayiye Destek Büyük Sorumluluğumuzdur”

  Balıkesir Ticaret Odası, Sanayi Odası ve KOSGEB iş birliğinde, KOSGEB Balıkesir İl Müdürü Dr. Deniz Timurçin, KOSGEB Balıkesir Kobi Uzmanı Yakup İnalkaç’ın sunumlarıyla “KOSGEB Yeşil Sanayi Destek Programı Tanıtım” semineri gerçekleştirildi. 

İvrindi Yatırımcıların Tercihi Oluyor

Önceki süreçte “İvrindi Sanayi anlamında adından söz ettirecek” başlığı ile haberlere konu olan İvrindi‘de, Başkan Yusuf Cengiz’in öncülüğünde sanayileşme anlamında somut adımlar atılmaya başladı.

Balıkesir'in İlk Onaylı Manda Sütü İşleme Tesisi Açıldı...

Dursunbey’de manda yetiştiriciliği yapan üretici Adem Kaya, Bakanlık ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden gerekli izinleri alarak, Mahmudiye Mahallesinde manda sütü işleme tesisini kurdu. Söz konusu üretim tesisi, Bakanlık tarafından onaylanmış Balıkesir’in ilk Manda Sütü İşleme Tesisi olması sebebiyle önemli bir gelişme...

Nace Kodu Limit Sınırlandırılması Kaldırıldı

Esnafın uzun zamandır beklediği NACE esnaf kodlarında değişiklik yapıldı. Balıkesir Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Fehmi Erdem, işletme kredisi üst limitinin yükseltildiğini belirtti. 

İş Arayanlar; Bu Fuarı Kaçırmayın

İş arayan ve işverenleri buluşturacak Balıkesir İstihdam Fuarının (BAİF08) Ekim ayı İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulunda 20-21 Kasım tarihlerinde yapılmasına karar verildiği ve fuarın 20 Kasım saat 11.00’ de Avlu Kongre ve Kültür Merkezinde “Burada İş Var” mottosuyla sekizincisinin açılacağı bildirildi. 

Burhaniye’de Zeytin Hasat Zamanı

Nefaset ve kalitesi ile körfezde zeytinyağı alanında en çok tercih edilen markalardan biri olan Burhaniye Belediyesi Zeytinyağları için 2023 sezonu hasadı başladı.

İl Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Buse Tellioğlu Altındiş Oldu

Balıkesir Ticaret Odası, Koordinatör Oda olarak, TOBB İl Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Seçimleri 19 Ekim 2023 Perşembe günü 10:00 – 17:00 saatleri arasında gerçekleştirildi.

Balıkesir TEKNOKENT Genel Kurul Yaptı

Balıkesir Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi “Balıkesir Teknokent’in” 3. Olağan Genel Kurulu, gerçekleştirildi.

Başkan Kula BTO Üyelerini İndirim Kampanyasına Davet Etti

Balıkesir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Kula, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın enflasyonla mücadele kapsamında geçtiğimiz günlerde yaptığı "indirim" çağrısına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Toplam 101 haber.