SON DAKİKA

Eğitim

Eğitim Haberleri

EDREMİT'TE EĞİTİM ADINA BÜYÜK GÜN

Edremit ilçesinde 11 Mart Pazartesi günü 3 okul, yapımı tamamlanan yeni binalarında faaliyete başladılar. Devlet tarafından yapımı gerçekleştirilen okullarda ilk gün heyecanı vardı.

"GENÇLERİMİZE YATIRIM, GELECEĞİMİZE YATIRIM"

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Başkan Yücel Yılmaz'ın "Spor Kenti Balıkesir" vizyonu ve liderliğiyle gençlerin geleceğine destek ve katkı sunmak için yatırımlarını sürdürüyor. Edremit Gençlik Merkezi, 35 farklı branşta ücretsiz kültürel, sanatsal ve eğitim programları ile binlerce gencin gelişimine katkıda bulurken, spor alanında da önemli yatırımlar gerçekleştiriliyor.

"Dilimizin Zenginlikleri Projesi" Seferberliği Sürüyor

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan; öğrencilerin kültür taşıyıcısı olan dilimizi iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlayan "Dilimizin Zenginlikleri Projesi" Balıkesir'de farklı etkinliklerle verimli bir şekilde sürdürülüyor.

Okullarda "Hareketli Yaşam ve Sportif Faaliyetler" Devam Ediyor

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan, İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen "Hareketli Yaşam ve Sportif Faaliyetler" eğitim kurumlarında öğrenci, öğretmen ve çalışanlarımızın katılımıyla devam ediyor.

Karesi'de Gençlere Özel Önem

Gençlerin rahat ve ferah bir ortamda ders çalışma imkanı bulduğu Karesi Millet Kıraathanesi, gençlerin gözdesi. Öğrenciler ev ortamını aratmayan merkezde sınav hazırlıklarını yapıyor. Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, gençlere yönelik yatırım ve çalışmalarının süreceğini söyledi. 

“Okul Bahçeleri ve Seçilecek Sokaklar “Oyun Dostu” Şeklinde Düzenlenmeli”

Balıkesir Eğitim Akademisi’nde öğretmenlere yönelik olarak düzenlenen Doç. Dr. Yavuz Samur’un konuşmacı olarak katıldığı açılış semineri yapıldı. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Birol Şahin’den Öneri: “Okul Bahçeleri ve Seçilecek Sokaklar “Oyun Dostu” Şeklinde Düzenlenmeli”

‘Balıkesir Eğitim Akademisi’ Ailelerle Başladı

Öğrencilerin eğitim-öğretim yolculuğunu hayat boyu desteklemek için başlatılan ‘Balıkesir Eğitim Akademisi’ veliler için planlanan eğitimlerle başladı.

Yeşilçam Şarkıları Eğitim İçin Seslendirildi

Her konserde sanatseverleri müziğe doyuran Balıkesir Türk Müziği Korosu'nun 'Okutan Balıkesir' Projesi kapsamında Türk Eğitim Vakfı işbirliği ile gerçekleştirdiği konserde, Yeşilçam şarkıları nostalji rüzgarı estirdi. 

ELİFNAZ TÜRKİYE’NİN YILDIZLARINDAN

Türkiye Satranç Federasyonu ve Türkiye İş Bankası’nın işbirliğinin 18. yıldönümünde dünya çapında başarılara imza atan satranç sporcuları bir araya getirildi. Bu iş birliğinin yıldönümü vesilesiyle ikinci kez 'Satrancın Yıldızları' etkinliği gerçekleştirdi. Etkinliğe Balıkesir’in gururu ve Türkiye’nin satranç yıldızlarından olan Elifnaz Akat da katıldı.

Türkiye'nin İlk Madencilik Lisesi Nitelikli İş Gücü Yetiştiriyor

Balıkesir'de meslekî ve teknik eğitim veren kurumlar; ülkemizin geleceğinde söz sahibi olan öğrencilerin hem teorik hem de pratik eğitimler ile ilgi alanlarında meslek sahibi olmalarına yardımcı olurken, aynı zamanda başarılı proje ve çalışmalarla ülkemizin ekonomisine katkı sağlayan nitelikli iş gücü yetiştiriyor.

“Bilim Ve Teknolojide Öncü Bir Balıkesir Hedefliyoruz”

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Balıkesir Üniversitesi'nin düzenlediği "Türkiye'nin Kutup Araştırmaları Belgesel Gösterimi" ve Kutup Araştırmaları Türkiye Ekibi Lideri Prof. Dr. Burcu Özsoy'un konuk olarak katıldığı Söyleşi Balıkesir Üniversitesi Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Malazgirt Salonu’nda yapıldı.

BAÜN’de, Geleceğin Hekimleri Beyaz Önlüklerini Giydi

Dönem 1’de yer alan 184 öğrencinin önlük giydiği törene, başta Rektör Oğurlu olmak üzere öğretim üyeleri ve aileler katıldı.

Balıkesir'den Amerika'ya Uzanan Başarı Öyküsü

İl Milli Eğitim Müdürlüğü robotik takımı, dünyanın en büyük robot yarışması olarak Guiness Rekorlar Kitabı'na giren VEX Robotik Turnuvası'nda; turnuvanın en prestijli ödülü olan Excellence Award'ı alarak Amerika'dan gururla döndü

Dünya İkincisi Özüm, Balıkesir'i Gururlandırdı

Ercan Kıvrak İlkokulu öğrencisi Özüm Özgül, Bursa'da düzenlenen 4. Alpagut Turan Dövüş Sanatları Dünya Şampiyonası'nda 2'nci olarak Balıkesir'i gururlandırdı.

Polis Adayları Yemin Ederek Mesleğe Adım Attılar

Balıkesir Polis Meslek Eğitim Merkezi 29 uncu dönem öğrencileri, düzenlenen törenle polisliğe adım attı.

Hasan Basri Çantay’ın İsmi, BAÜN’de Yaşayacak

Milli Mücadele Kahramanı Alim ve Mütefekkir Hasan Basri Çantay’ın ismi Balıkesir Üniversitesinde yaşayacak. 

Balıkesir Üniversitesi’ne “Ulusal Kalite Etiketi” Verildi

Balıkesir Üniversitesinin, Uluslararası başarıları devam ediyor. 2021 yılından beri Türkiye ITE Ambassadoru olarak Üniversiteyi temsil eden, Necatibey Eğitim Fakültesi akademisyenlerinden Doç. Dr. Burcu Sezginsoy Şeker, BAÜN'ün Avrupa'da ilk kez üniversitelere verilen 'Ulusal Kalite Etiketi' kazandığını ifade etti.

Genç Seyyahlar Değişim Programı ile Balıkesir'de

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün "Evliya Çelebi Öğrenci Değişim Programı" çerçevesinde, Balıkesir; Batmanlı genç seyyahlarını misafir ediyor.

Rektör Oğurlu, BAÜN’de Uluslararası Öğrencilerle Bir Araya Geldi

Eğitimde, bilimde, sosyal alanlarda ulusal ve uluslararası düzeyde kabul gören eğitim odaklı, yenilikçi bir üniversite olan Balıkesir Üniversitesinde (BAÜN), Uluslararası İlişkiler Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından, uluslararası öğrencilere yönelik oryantasyon programı düzenlendi.

Toplam 177 haber.