SON DAKİKA

Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

NE10’un genç beyinleri mezun oldu

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi NE10 Şehir Araştırmaları ve Teknoloji Geliştirme Merkezi, geleceği kodlayacak gençleri mezun ediyor. Genç beyinler sertifikalarını, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın elinden aldı.

Burhaniye’de Zeytinyağlı Lezzetler Yarıştı

Burhaniye Belediyesi tarafından “19. Zeytin ve Zeytinyağı Hasat Festivali” kapsamında düzenlenen “Ödüllü Yöresel Yemek Yarışması” yoğun ilgi ile Hüsnü Pazarbaşı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Burhaniye’de Zeytin Hasat Festivali ve Deve Güreşleri Başlıyor

Bu yıl 19.su düzenlenecek olan ve geleneksel hale gelen “Zeytin ve Zeytinyağı Hasat Festivali” 27-28 Ocak tarihlerinde gerçekleşecek.

MOD10, Edremitlilere müzik ziyafeti yaşattı

MOD10 Gençlik Orkestrası’nın ilk konserini oldukça beğenen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, verdiği sözü tutarak turne düzenledi. Bu kapsamda Edremit’te sahne alan gençler, seyircilerin büyük beğenisini kazandı.

Balıkesir Kent Konseyi ortak akılla yoluna devam ediyor 

Şehri ortak akılla yönetmek bilinciyle 4 yıl önce kurulmasına öncülük ettiği Balıkesir Kent Konseyi’nin Olağan Genel Kurulu Toplantısı’na ailesiyle birlikte katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, hiçbir beklentisi olmadan gönüllü olarak Balıkesir için çalışan Kent Konseyi üyelerine teşekkür etti ve 20 ilçenin birbirinden güç alarak güçlendikçe güçlendiğini vurguladı. 

Balıkesir Üniversitesinde “Türkçenin Yüzyılı” Paneli

Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) Necatibey Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitimi Anabilim Dalı tarafından “Türkçenin Yüzyılı” başlıklı bir panel düzenledi.

“Körfezin İncisi Burhaniye” 1. Ulusal Fotoğraf Yarışması Sonuçlandı

Burhaniye Belediyesi ve Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) tarafından ortak olarak düzenlenen “Körfezin İncisi Burhaniye” 1.Ulusal Fotoğraf Yarışması sonuçlandı. 

“Perdeden Dijital Mecralara Türkiye’de Sinema”

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Cihannüma Derneği’nin düzenlediği “Perdeden Dijital Mecralara Türkiye’de Sinema” Çalıştayı yapıldı.İki gün süren çalıştay boyunca yapılan oturumlara Sinema, Dizi Filim ve Belgesel  yönetmenleri, Akademisyenler ve Dijital içerik uzmanları konuşma ve sunumlar yaptı.

"Yerel Kongrelerden Milli Egemenliğe Bilgi Şöleni" çalıştayı başladı.

 Cumhuriyetin Kuruluşunun 100. Yılı sebebiyle Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Türk Ocağı ve Balıkesir Üniversitesi tarafından düzenlenen ve iki gün sürecek "Yerel Kongrelerden Milli Egemenliğe Bilgi Şöleni" çalıştayı başladı. 

İvrindi Eski Kaymakamlık Binası Müze Oluyor

Yusuf Cengiz başkanlığında hizmet anlamında son 5 yılda kabuğunu kıran İvrindi, tarihi değerlerine sahip çıkma anlamında önemli çalışmalara da imza atıyor. İlçenin manevi ve kültürel değerlerini yaşatma anlamında çalışmalar başlatan Yusuf Cengiz ve ekibi Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile İvrindi’ye müze kazandırıyor.

Alaturka Akşamlar Romanya’da Ödül Aldı

Romanya’nın başkenti Bükreş’te, bu yıl 16.sı yapılan Türk Firmaları Başarı ve Sanat ödül töreni yapıldı. TRT Müzik “ALATURKA AKŞAMLAR” programı  “ Yılın En Sevilen Müzik Programı Ödülüne layık görüldü. 

Ara Tatilde Burhaniye’de Tiyatro Şöleni

Burhaniye Belediyesi Kent Tiyatrosu, okulların ara tatil döneminde 4 gün boyunca çocuklara tiyatro şöleni yaşattı. “Kahraman Ağustos Böceği” adlı tiyatro gösterisi 14,15,16,17 Kasım tarihlerinde Reha Yurdakul Kültür ve Sanat Merkezi’nde sahnelendi.

   Baktılar, Gördüler, Çektiler; Ödüllerini Aldılar

     “Bak, Gör, Çek” Kısa Film Yarışması film gösterimi ve ödül töreni yapıldı. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Balıkesir Üniversitesi ve Balıkesir Kent Konseyi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen “Bak Gör Çek“ Kısa Film Yarışmasının bu yılki konusu Balıkesir Arkeoloji Mekanlar ve Hikayeler” oldu.

Seyit Onbaşı’nın “Sağol Atam” Filmi Gösterime Giriyor

Çanakkale Zaferi'nin en önemli kahramanlarından 'Koca Seyit' lakaplı Onbaşı Seyit Çubuk'un kısa filmi 8 Kasım saat 20.00’da Avlu Kongre ve Kültür Merkezi’nde gösterime giriyor. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin tarihe armağanı olan kısa filmin galasına tüm vatandaşlar davet edildi.

“ Geçmişten Günümüze Balıkesir'in Kültürel Mirası Uluslararası Sempozyumu" başladı.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Balıkesir Kent Konseyi’nin desteği ile Balıkesir Üniversitesi ve Balıkesir Vakıflar Bölge Müdürlüğü iş birliğinde düzenlenen ‘Balıkesir’in Kültürel Mirası Uluslararası Sempozyumu’ başladı. Sempozyum, 5 Kasım Pazar gününe kadar devam edecek. 

Burhaniye Fotoğraf Yarışmasında Sona Gelindi

1’inci Ulusal “Körfez’in İncisi Burhaniye” fotoğraf yarışması için başvurular 21 Kasım 2023 Salı günü sona eriyor.

Başkan Orkan: “Karesi’nin Değerleri, Hepimizin Değerleri”

Karesi Belediyesi günümüze kadar ayakta kalmayı başarmış kültürel mirasları koruma, yaşatma ve gelecek nesillere aktarma çalışmalarını sürdürüyor. Karesi’de ecdattan yadigâr yapılar restore edilerek halkın kullanımına sunuluyor.

Cumhuriyet’in 100. yılına özel Zirve Eserler Sergisi

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile Balıkesir Kent Konseyi ev sahipliğinde Cumhuriyet’in 100. Yılı kapsamında Ankara’dan Balıkesir’e gelen “Zirve Eserler” adlı Geleneksel Sanatlar Sergisi, sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

İvrindi ve Havran İlçelerine Yeni Kütüphaneler Açıldı

 Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı’nın katılımıyla gerçekleştirilen İvrindi ve Havran İlçe Halk Kütüphanelerinin açılışı törenle yapıldı. 

Toplam 224 haber.